The Adventure of Black Peter – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Kolega2357 (razgovor | doprinos)
m robot kozmetičke promjene
m link
Red 25:
Sljedeći trag daje im svjedok, [[zidar]] po imenu Slater, koji tvrdi da je dva dana prije ubojstva kroz prozor kolibe vidio siluetu glave koja nije bila Careyjeva. Dan nakon, Carey je bio izrazito neugodan, a jutro nakon toga se iz kolibe čuo glasan vrisak. Njegova kći nije reagirala jer je bilo uobičajeno da Carey kriči kad je pijan. Tijelo je, tako, otkrveno tek oko podneva, a inspektor Hopkins je ubrzo došao na mjesto ubojstva.
 
Carey je bio uredno odjeven, što je značilo da je nekoga očekivao. U kolibi su bile dvije prljave čaše i boca [[rum]]a, kao i [[brendi]] i [[viskiwhisky]], ali pića nisu dirnuta. Na podu, ispred trupla, pronađen je i nož kojeg je gospođa Carey prepoznala kao mužev. U kolibi je pronađen i notes. Na jednoj stranici nalazili su se inicijali J. H. N. i godine [[1883.]], a na sljedećoj akronim C. P. R., što je Holmes povezao s kompanijom [[Canadian Pacific Railway]]. Prvi inicijali vjerojatno se odnose na kakvog mešetara jer je cijeli notes prepun burzovnih podataka.
 
Holmes otprati Hopkinsa do kolibe gdje ustanove kako je netko pokušao provaliti u kolibu, ali bez uspjeha. Holmes je uvjeren kako će odgovorni pokušati ponovo, ovaj put s efikasnijim oruđem. Pregledom prostorije, Holmes uočava kako je nešto uklonjeno s police, iako provalnik nije ušao unutra. Zaključuje kako se radi o kutijici ili knjizi. Holmes, [[Dr. Watson|Watson]] i Hopkins se sakriju u kolibu i čekaju provalnika, koji se tokom noći i pojavi. Odlazi do jedne od Careyjevih starih knjiga, ali ustanovi kako je podatak što ga je tražio uklonjen. Kada pokušava otići, Hopkins ga uhapsi.