Razlike između izmjena na stranici "Madonna"

Dodano 1.275 bajtova ,  prije 10 godina
→‎Karijera: Мадона у Бугарскоj
(→‎Karijera: Мадона у Бугарскоj)
 
====I'm Brethless i ImmculateImmaculate Collection====
 
1990. je bila radna godina za Madonu. Snimila je film, Dick Tracy. Madona je glumila pevačicu u baru koja je na kraju ubica. Partner u filmu je Warren Beatty, sa kojim se zabavljala u to vreme. Ubrzo se našla u prodaji i muzika iz filma, I’m Breathless, sa koje se izdvojila pesma Vogue. Spot je bio crno-beli a za koreografiju su svi mislili da ju je nemoguće izvesti. Na kraju pesme se pominju imena mnogih poznatih ličnosti iz ’50. godina, poput Marilyn Monroe, James Dean, Marlon Brando...
 
Madona je ostvarila “Američki san”. Krenula je od samog dna, sa 35 dolara u džepu a danas se njeno bogatstvo procenjuje na 450 miliona dolara. Ona je oduvek bila samostalna. Od početka je sama sebi zacrtala put i njega se pridržava svih ovih godina. Njoj je suđeno da bude zvezda jer nije najbolja pevačica ili igračica na svetu - a najpopularnija je. Ostali pevači mogu imati najbolje pevačke sposobnosti ali nikad neće imati moć nad publikom kao što je ima Madona. Ona je pametna (IQ 154), kreativna i hrabra. Mnogi osporavaju njen uspeh, govoreći da je sve to postigla iskorišćavanjem ljudi. Da li neko može da proda 200 miliona CDova tako što će nekoga iskoristiti? Ljudima se to svidelo i to je pravi pokazatelj njnog uspeha. Ona je znala kada treba da stavi tačku na prošlost i sve otpočne iz početka. Sada skuplja umetnine, ima kuću na selu, gasi sijalice kad nije u sobi da bi štedela struju, daje puno para u dobrotvorne svrhe... Sa braćom i sestrama je ostala u odličnom odnosu, čak i sarađuju. Nema kuće na ovom svetu gde se bar jednom nije spomenulo njeno ime ili čula njena pesma. Današnji pevači mogu samo da sanjaju o njenom uspehu. Kraljica popa će još dugo harati top listama i koncertnim dvoranama, još će ona nas zaprepastiti svojim delima.
 
====Madona u [[Bugarska|Bugarskoj]]====
Dana [[29.8.]] 2009, na dan [[Ivan Krstitelj|Ivana Krstitelja]] Madonna je pevala u [[Sofija|Sofiji]] (''Sticky & Sweet Tour''). Dana [[5.9.]] 2009. 15 bugarskih građana su se udavili u [[Ohridsko jezero|Ohridskom jezeru]], a 6. septembra iste godine tokom molitve [[Plovdiv|plovdivski]] [[Николај (Пловдивски митрополит)|mitropolit Nikolaj]] je rekao da je tragedija Božja kazna za ovaj koncert na dan, kada je [[Ivan Krstitelj]] bio ubit<ref>[http://www.speshno.info/news.php?id=95657 „Пловдивският митрополит Николай: Трагедията е божие наказание“, speshno.info, 6 септември 2009]</ref><ref>[http://novinitepro.bg/bulgaria/mitropolit-nikolai-bog-ni-nakaza-zaradi-kontserta-na-madona.html „Митрополит Николай: Бог ни наказа заради концерта на Мадона“, novinitepro.bg, 6 септември 2009 г.]</ref><ref>[http://plovdiv.dir.bg/2009/09/06/news5028966.html „Митрополит Николай: Трагедията в Охрид е божие наказание“, plovdiv.dir.bg, 6 септември 2009 г.]</ref>. Bugarska Pravoslavna Crkva se protivila ovom koncertu.
 
== Spoljašnje veze ==
609

izmjena