The Brady Bunch – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Red 47:
Povremeni lik serije je bio Alicein dečko Sam Franklin ([[Allan Melvin]]), vlasnik lokalne [[mesar]]nice. (Do vremena kada se odvija ''The Brady Girls Get Married,'' TV-film snimljen 1981. godine, Alice i Sam su se vjenčali.) Sam se pojavljuje u samo osam epizoda, ali su one raspoređene u svih pšet sezona. Često se spominje u dijalozima, a Alice povremeno odlazi na sastanke s njim .
 
=== Spin-offovi i nastavci ===
 
Popularnost serije je zaslužna za nekoliko [[spin-off]]ova i [[sequel|nastavaka]] originalne serije, u kojoj su nastupali svi ili većina članova originalne postave.
Red 57:
* ''[[A Very Brady Christmas]]'', još jedan TV-film koji opisuje nove pustolovine članova porodice, emitiran na Božić 1988. godine
* ''[[The Bradys]]'', TV-serija snimljena 1989. godine koja je nove pustolovine članove porodice pokušala opisati koristeći format [[dramedija|dramedije]]; snimanje je obustavljeno nakon 6 epizoda
 
=== Remake ===
 
Godine 1995. je snimljen ''[[The Brady Nunch Movie]]'', igrani film s novom postavom Bradyjevih, u kojoj su oni prikazani kao [[anakronizam|anakronistički]] sljedbenici društvenih normi i kulture 1970-ih u sudaru s društvenim normama i kulturom 1990-ih. Film je doživio uspjeh te je godine 1996. snimljen nastavak ''[[A Very Brady Sequel]]''. Godine 2002. je snimljen i treći nastavak u obliku TV-filma ''[[The Brady Bunch in the White House]]''.
 
== Eksterni linkovi ==