NCIS (sezona 4)

Četvrta sezona američke policijsko-proceduralne drame NCIS je emitovana od 19. septembra 2006. do 22. maja 2007. godine na kanalu CBS.

NCIS
Zemlja porijeklaSAD
Broj epizoda24
Emitiranje
MrežaCBS
Originalno prikazivanje19. 9. 2006 (2006-09-19)
22. 5. 2007 (2007-05-22)
Kronologija
← Prethodna
3
Sljedeća →
5
Lista epizoda serije NCIS

Opis uredi

Lauren Holly se pridružila glavnoj postavi na početku ove sezone.

Uloge uredi

Glavne uredi

Epizodne uredi

  • Brian Dietzen kao Džejms Palmer (Epizode 1-2, 5-6, 8, 10-11, 15-17, 22, 24)

Epizode uredi

Br. u
seriji
Br. u
sezoni
Naslov Reditelj Scenarista Emitovanje
711 "Šalom" William WebbDonald P. Bellisario i John C. Kelley19. 9. 2006 (2006-09-19)
Nakon što je svedočila kako agent Mosada izvodi atentat koji nije odobrio Mosad, Zivu je osumnjičio FBI da je dupli agent. Sada kad je begunac i u bekstvu, Ziva je prinuđena da traži pomoć od Gibsa, koji je u Meksiku nakon što se penzionisao iz MZIS-a. Toni otkriva da su mu tehnike vođenja na proveri do granica dok on i ekipa rzikuju svoje karijere odlučni da dokažu Zivinu nevinost pre nego što je FBI uhapsi. 
722 "Odbegli" Dennis SmithChristopher Silber i Steven D. Binder26. 9. 2006 (2006-09-26)
Bivši podoficir, koji je osuđen za ubistvo, je pobegao iz zatvor i prisilio specijalnog agenta FBI-ja Fornela da ponovo otvorinjegov slučaj u nadi da će pronaći dokaz koji dokazuje njegovu nevinost. Fornel moli Gibsa, koji je radio na slučaju ranije i koga je vratila da radi kao agent MZIS-a direktorka Šepard, za pomoć kad je njegovoj ćerki prećeno. Na razočaranje svoje bivše ekipe, Gibs navaljuje da je vraćanje samo privremeno. Ekipa uskoro pronalazi nedoslednosti u podoficirovom slučaju i da mu je možda smešteno. 
733 "Izdvojena" Terrence O'HaraDavid J. North3. 10. 2006 (2006-10-03)
Gibs se vratio u MZIS i vodi svoju ekipu tokom istrage otmice vojnog poručnika koji je računarski stručnjak. Otkrivaju da je poručnica koristila svoje vojne veštine da profiliše moguće muževe i da je odlazila na večeri brzih sastanaka. Kad su saznali da će otmičar možda doći na večeri da bi izbegao sumnju, Ziva ide na tajni zadatak na brze sastanke da bi ga prepoznala. Kao dodatak, Toniju je ponuđeno unapređenje - i njegova ekipa - kao nagrada za njegovo vođstvo dok je Gibs bio u penziji, ali on odbija i ostaje u Gibsovoj ekipi. 
744 "Lažiranje" Thomas J. WrightShane Brennan10. 10. 2006 (2006-10-10)
Nekoliko minuta nakon što je saobraćajna patrola zaustavila čoveka sa pištoljem iz kog je nedavno pucano, druga kola su se skucala u njegova sa mrtvim podoficirom za volanom i na prednjem sedištu krvlju napisano "MZIS", što dovodi ekipu do sumnje da je čovek koga je zaustavila patrola ubio podoficira. Toni i Gibs saznaju da je podoficir ulestvovao u tajnoj operaciji koju je vodio Gibsov bivši mentor Majk Frenks koji ih obaveštava da je njihov osumnjičeni ruski terorista umešan u prodaju nezakonitog oružja čečenskim pobunjenicima i drugim ekstremističkim terositičkim skupovima, ali slučaj se hladi kad CIA preuzme i kad dosijei "nestanu" iz MZIS-ovog skladišta. Situacija se dodatno menja kad Državna bezbednost tvrdi da osumnjičeni izgleda radi za MZIS. 
755 "Mrtav i otkopan" Colin BuckseyNell Scovell17. 10. 2006 (2006-10-17)
Kada je mrtvog kaplara pronašao u vikendici deoničar koji je imao dva moguća kupca, MZIS otkriva da je kaplar prvo zakopan u dvorištu, a onda ponovo otkopan. Takođe saznaju njegov identitet i da je trebalo da ode u Irak, ali nikad se nije javio na dužnost. Istragom dolaze do novog traga - da je imao dve verenice koje ne žele da prihvate da su se verile sa istim čovekom. Ebi proverava DNK obe žene i otkriva da se poklapa sa zemljom koja je nađena na pokojnikovom telu i kasnije otkriva da ekipa možda traži treću ženu koja je spavala sa žrtvom. 
766 "Lov na veštice" James Whitmore ml.Steven Kriozere31. 10. 2006 (2006-10-31)
U toku Noći veštica MZIS istražuje nasumični slučaj u kome je ćerka vojnika oteta kada je otmičar napao vojnika u njegovoj kući. Istraga ih odvodi do činjenice da je par bio razveden. Ekipa odlučuje da se usresredi na dečka bivše žene kad su otkrili da je žena ona zbog koje je propao brak. U međuvremenu, Toni i Mekgi su iznenađeni Ebinim kostimom za Noć veštica. 
777 "Peščanik" Dennis SmithRobert Palm7. 11. 2006 (2006-11-07)
Kada je vojni pukovnik poginuo u eksploziji na vojnom terenu za golf, MZIS mora da istraži osumnjičenog teroristu za napad uz pomoć Vojne Zločinsko-Istražiteljske Divizije (VOID). CIA im daje trag o napuštenom skladištu. Ipak, stvari dobijaju zlokobni preokret kad MZIS-ovci i VOIZ-ovci uđu i otkriju da je to u stvari zamka - skladište je minirano bombom koja će da eksplodira svaki čas. Ziva nesluša Gibsova naređenja i uspešno deaktivira bombu, sačuvaći dokaze za oba skupa da koriste, ali dobija kratak ukor od Gibsa što je to uradila. U međuvremenu, Mekgi koristi svoje računarske tehnike da upadne u vladine dosijee da otkrije terorističku ćeliju dok Toni kreće na svoj lični zadatak da spreči pukovnikovog sina da odustane od škole i da ode u vojsku da osveti očevu smrt. 
788 "Nekadašnji heroj" Thomas J. WrightShane Brennan14. 11. 2006 (2006-11-14)
Odlikovani vojni veteran je pao sa jednog od spratova hotela gde se održavao skup direktora agencija (gde je bila i Dženi Šepard) dok su Toni i Ziva bili u obezbeđenju, tako da MZIS mora da istraži šta mu se desilo. Uskoro otkrivaju da se vojnik nije ubio i da je bio beskućnik, nakon što je izgubio sve posle ranjavanja u Iraku. Dok su pregledali žrtvine lične stvari, ekipa uskoro pronalazi optužujuće dokaze protiv njega, ali Gibs je odlučan da dokaže čovekovu nevinost po svaku cenu. 
799 "Uvrnuta sestra" Terrence O'HaraSteven D. Binder21. 11. 2006 (2006-11-21)
Kada je MekGiju mlađa sestra Sara došla dezorijentisana i umrljana krvlju na vrata u sred noći i rekla da je možda ubila nekog, MekGi uzima stvari u svoje ruke i započinje nezavisnu istragu. Sara tvrdi da je nevina, ali se ne seća prethodnih nekoliko sati i odbija da ide sa Mekgijem u MZIS. Dok Mekgi radi na tome da otkrije šta se desilo njegovoj sestri, ekipa MZIS-a istražuje slučaj mornara koji je nekako povezan sa Mekgijevom sestrom. I Toni i Ebi su zauzeti ljubavnim problemima, dok Mekgi ima još jednu tajnu. 
8010 "Dimljeni" Dennis SmithJohn C. Kelley i Robert Palm28. 11. 2006 (2006-11-28)
Mrtvac iz dimnjaka u Vojnoj bazi dovodi ekipu do otkrića da ga je tu sakrio serijski ubica. Veruju da je mrtvac serijski ubica dok Ebi nije pronašla nešto što ukazuje da je on ustvari žrtva dok je cela ekipa potresena kad je pravi ubica otkriven. U međuvremenu, Toni pomaže direktorki oko posebnog rada i pronalazi vreme za svoju devojku dok Daki priča Gibsu kako se osećao izdano kad je Gibs otišao i nakon razgovora njih dvojica se mire, a Mekgi se suočava sa reagovanjem ekipe na njihove likove u njegovoj knjizi. 
8111 "Vozilo" Dennis SmithRichard C. Arthur12. 12. 2006 (2006-12-12)
Ekipa je prisiljena da ide na seminar o seksualnom uznemiravanju, ali na svu sreću, Gibs je primio poziv da je vojna oficirka pronađena mrtva u samo-voznom robotskom vozilu koga je isprobavalo za ministarstvo odbrane. Iako u početku izgleda kao ubistvo, kad Ebi proveri vozilo, zamalo je ubija, ali zahvaljujući Gibsu, spašena je sigurne smrti dok je Mekgi ostao da sebe krivi za to što se desilo. Saznaju da je neko petljao sa vozilom da ubije vozača i da izgleda kao samoubistvo, ali žena koja je ubijena nije bila prava meta. Dok Gibs ispituje naučnike koji su radili na radu, vozilo "beži" iz garaže, a Ebi i Mekgi moraju da ga spreče da pobije još ljudi. U međuvremenu, Toni odlazi u bolnicu da vidi svoju devojku i nastavlja rad na posebnom radu za direktorku. Ziva primećuje da Toni dobija pozive iz bolnice i počinje da brine za njegovo zdravlje. 
8212 "Sumnja" Colin BuckseyShane Brennan16. 1. 2007 (2007-01-16)
Kada je vojnik ubijen u hotelskoj sobi u jednom malom gradu, MZIS je pozvan da istraži. Ipak, stvari dobijaju oštro pikiranje kad saznaju da je tamošnje šerifovo odeljenje već obradilo mesto zločina i odnelo telo na obdukciju. Takođe imaju osumnjičenog - Iračanina koji je tek došao u grad nekoliko meseci ranije. Ali MZIS kasnije prima dokaze koji ukazuju da je možda aktivna teroristička ćelija možda tu u gradu i da Iračanin nije u stvari onakav kakav se verovalo da je. 
8313 "Šarif se vraća" Terrence O'HaraSteven D. Binder23. 1. 2007 (2007-01-23)
Kada je MZIS otkrio da je nestalih 10 kilograma visoko toksičnog hemijskog oružja sada u rukama traženog teroriste Mamuna Šarifa iz epizode "Peščanik", moraće da pronađu način kako da ga prponađu i zaustave pre nego što bude kasno uz pomoć vojne poručnice-komandirke Holis Man i stalnih poziva od Šarifa lično, koji tvrdi da je zarazio Gibsa hemikalijom. 
8414 "Povratni udar" Thomas J. WrightChristopher Silber6. 2. 2007 (2007-02-06)
Nakon što su uhvatili međunarodnog trgovca oružjem zahvaljujući Mosadskoj dojavi, MZIS saznaje da je vojni visoko poverljivi oružani sistem prodat "Žapcu", važnom trgovcu oružjem. Da bi sprečili da se prenos dogodi, ekipa šalje Dakija na tajni zadatak. U međuvremenu, druga vladina agencija izgleda radi na istom slučaju, ali sa drugim planovima. 
8515 "Prijatelji i ljubavnici" Dennis SmithJohn C. Kelley13. 2. 2007 (2007-02-13)
Dok je čovek prosio svoju devojku pronašao je telo mrtvog mornara. MZIS radi sa tamošnjom policijom koja veruje da je čovek umro od slučajnog predoziranja. Ipak, Ebi pronalazi poruku napisanu krvlju na listiću pronađenom na mestu zločina, a ekipa onda misli da mornar nije bio žrtva uopšte. U međuvremenu, Džimi nastavlja svoju vezu sa agentkinjom Mišel Li, a Toni pomaže svojoj devojci da oko posesivnog bivšeg dečka i gradskom policajcu oko njegove bivše. 
8616 "Hodajući mrtvac" Colin BuckseyNell Scovell20. 2. 2007 (2007-02-20)
Vojni poručnik je došao u MZIS i tražio da tim istraži njegovo ubistvo i da uhvate odgovorne za njegovo trovanje. Vojni poručnik je inspektor iz Međunarodne atomske energetske agencije, pa ekipa istražuje ko je hteo da se pobrine da on ne dođe u sledeću inspekciju. Ipak, njegove dve kolege su jedine znale gde će sledeća inspekcija biti. U međuvrmenu, Ziva saoseća sa poručnikom, u kome vidi odraz svojih jakih verovanja i razvija osećanja za njega. U sledećoj epizodi je otkriveno da je poručnik umro. 
8717 "Kosturi" James Whitmore ml.Jesse Stern27. 2. 2007 (2007-02-27)
Eksplozija u mauzoleju na vojnom groblju otkriva kostur. Dok istražuju, Daki otkriva kosture još tela. Ekipa razgovara sa porodicama i poukšava da nađe vezu među žrtvama. U međuvremenu, Ebi ima ličnih problema. 
8818 "Ledeni čovek" Thomas J. WrightShane Brennan20. 3. 2007 (2007-03-20)
Kada je za čoveka na Dakijevom stolu ispalo da je živ, tim mora da istraži šta je radio pre nego što je stigao u mrtvačnicu. Otkrivaju da je vojnik bio na odsustvu i da je iskoristio slobodno vreme za tajni put u Bagdad. Slučaj se preokreće kad Majk Frenks - Gibsov bivši šef - pojavljuje i otkriva da je mladi vojnik u stvari njegov davno izgubljeni sin. 
8919 "Vreme počeka" James Whitmore ml.John C. Kelley3. 4. 2007 (2007-04-03)
Ekipa MZIS-a koju vodi Pola Kesidi je otkrila terorističku delatnost, ali je ispalo da je to zamka u kojoj su poginula dva čoveka, a slomljena Kesidijeva počinje da krivi sebe za to što se desilo. Gibs i ekipa su poslati da istraže smrti, a Kesidijeva im se pridružuje tokom istrage. Ali ekipa je potresena kada je Daki otkrio da je čovek koji je bio bombaš samoubica bio mrtav bar dan pre nego što je bomba eksplodirala. 
9020 "Udarna priča" Dennis SmithDavid J. North10. 4. 2007 (2007-04-10)
Tokom istrage ubistva podoficira, MekGi je potresen kada elementi mesta zločina liče kao elementi iz njegove nove knjige koja je napola završena. Jedina osoba koja je imala pristup Mekgijevoj knjizi, sem Mekgija samor, je njegov izdavač. Ubica obećava još dva ubistva, a kada je drugo telo nađeno, Mekgi je odlučan da otkrije koga ubica hoće da ubije sledećeg. 
9121 "Braća u vojsci" Martha MitchellSteven D. Binder24. 4. 2007 (2007-04-24)
Direktorka Šepard se sastaje sa doušnikom Trojem Vebsterom koji ima informacije o "Žapcu", poznatom trgovcu oružjem, ali Vebster je ubijen u pucnjavi, pa Gibs i njegov tim preuzimaju istragu. Šepardova kasnije postaje uverena da je "Žabac", trgovac oružjem kojeg je tražila, onaj koji je naredio ubistvo, ali cela ekipa sumnja u njeno rasuđivanje, verujući da traži ličnu osvetu što je dalje učvršćeno time da je kasnije namamila ekipu u zamku, ostavljejući ih bez tragova o tome gde se "Žabac" kretao čak i nekoliko dana nakon istrage. 
9222 "U mraku" Thomas J. WrightSteven D. Binder1. 5. 2007 (2007-05-01)
Pomoćnica slepog fotografa je otkrila mrtvog poodoficira na jednoj od fotografovih fotografija i pozvala je MZIS, a Gibs i tim odgovaraju na poziv i koriste fotografovu pomoć da rekonstruišu mesto zločina preko njegovog sluha i da otkriju ko je ubio žrtvu. U međuvremenu, i Gibs i Toni imaju ljubavnih problema. 
9323 "Trojanski konj" Terrence O'HaraDonald P. Bellisario i Shane Brennan8. 5. 2007 (2007-05-08)
Čovek je pronađen mrtav u taksiju koji je došao u MZIS, ali na telu nema znakova spoljnih povreda. Gibs odlučuje da vodi istragu o čovekovoj smrti dok radi kao vd direktor dok je Dženi u Parizu na Interpolovom skupu. Kada ekipa sazna da su ljudi čija su imena na pokojnikovom spisku svi mrtvi, Gibs sumnja da je spisak mamac kojim im je skrenuta pažnja. Dok je u Parizu, Dženi dobija dojavu o jednom od "Žapčevih" saradnika koja možda dovede do potresnog otkrića. 
9424 "Anđeo smrti" Dennis SmithDonald P. Bellisario22. 5. 2007 (2007-05-22)
Dženi se vratila sa puta u Evropi i otkrila da je nepozvani gost bio u njenoj kući i sumnja da je to bio njen navodno preminuli otac. Svi agenti MZIS-a su poslati u Državnu bezbednost na detektor laži, za šta Gibs otkriva da je to sredila CIA. Gibs i Mekgi hakuju CIA-u i otkrivaju njihovu vezu sa "Žabcem", a Dženi traži od Ebi da proveri DNK gosta. Nenaoružanog Tonija i Džin drži kao taoce u bolničkoj mrtvačnici preprodavac droge koji očajno hoće da izvadi svoju pošiljku droge iz tela pokojnika. Epizoda se završava kada Toni upoznaje čoveka koga su on i Dženi mesecima tražili - Renea Benou, poznatijeg kao "Žabac", međunarodnog trgovca oružjem iz Francuske za koga je otkriveno da je Džinin otac. 


Spoljašnje veze uredi