Mr. Deeds Goes to Town

Mr. Deeds Goes to Town

Gary Cooper i Jean Arthur u sceni filma
Režija Frank Capra
Producent Frank Capra
Scenario Robert Riskin
Predložak Opera Hat; autor:
Clarence Budington Kelland
Uloge Gary Cooper
Jean Arthur
George Bancroft
Muzika Howard Jackson
Fotografija Joseph Walker
Montaža Gene Havlick
Distribucija Columbia Pictures
Datum(i) premijere
16. april 1936 (1936-04-16)
Trajanje 115 min.
Zemlja  Sjedinjene Države
Jezik engleski
Budžet 845.710 $

Mr. Deeds Goes to Town (sh. Gospodin Deeds ide u grad) je američka crno-bijela filmska komedija snimljena 1936. u režiji Franka Capre. Scenarij je napisao Caprin suradnik Robert Riskin na temelju kratke priče Opera Hat Clarencea Buddingtona Kellanda. Naslovni protagonist, koga tumači Gary Cooper je Longfellow Deeds, pjesnik iz zabitog sela u državi Vermont koji dolazi u New York kako bi preuzeo ogromnu svotu novca naslijeđenu od ujaka. Radnja prikazuje kako "priprosti", ali dobrodušni Deeds odlučuje novac razdijeliti siromašnima, i tako potakne advokate, koji su novac nastojali pokrasti, reagiraju tako da ga na sudu pokušaju proglasiti duševno bolesnim, a nakon čega se za slučaj zainteresira lijepa novinarka (čiji lik tumači Jean Arthur).

Deeds je svojim veličanjem "jednostavnih" seoskih vrijednosti nasuprot iskvarenosti velikih gradova pogodio ukus velikog dijela publike, koja je još uvijek trpila posljedice Velike depresije. Film je postao dotada najveći hit u Caprinoj karijeri, a Capri također donio drugi po redu Oscar za najbolju režiju. Cooper je dobio svoju prvu nominaciju za Oscar za najboljeg glumca.

Godine 1969. je u SAD prerađen kao TV-serija, a u Indiji je 1960. je prije toga bio snimljen remake Raja Saja na bengalskom jeziku u režiji Bikasha Roya. Godine 2002. je snimljen još jedan, ovaj put hollywoodski remake, pod naslovom Deeds sa Adamom Sandlerom u glavnoj ulozi.

UlogeUredi

Vanjske vezeUredi