Mia Krajcar (Zagreb, 24. rujna 1980.) je hrvatska kazališna, televizijska i filmska glumica.

Mia Krajcar
glumica
Biografske informacije
Rođenje24. 9. 1980. (1980-09-24) (dob: 43)
Zagreb, Republika Hrvatska
Profesionalne informacije
Zanimanjeglumica

Životopis uredi

Privatni život uredi

Dvije godine studirala je politologiju i amaterski se bavila glumom. Prekinula je tadašnji studij, te diplomirala 2007. na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Bila je studentska predsjednica grupacije umjetničkih fakulteta.

Karijera uredi

U dječjoj TV- seriji "Nora Fora" od 2004. posuđuje glas jednom liku, a od tada sinkronizira razne animirane filmove. Gostovala je u sapunici "Ljubav u zaleđu" i u humorističnoj seriji "Bračne vode". Glumi u TV- seriji "Bitange i princeze" od treće sezone.

Nastupila je u više kazališnih predstava. Igrala je s Histrionima u "Fritzu i pjevačici" te "O'Kaju". Nastupila je u predstavama zagrebačkog HNK-a "Nevjesta od vjetra", "Beckett", "Što je muškarac bez brkova" i "Dantonova smrt", a u kazalištu Komedija u "Svoga tela gospodar". U splitskom HNK-u imala je ulogu u predstavama "Udovice" i "Libertinac", za koju je bila nominirana za Nagradu hrvatskog glumišta, kao i za predstavu "Baal" kazališta INK Pula, gdje nastupa još i u predstavama "Nježno i okrutno" i "Djevojačka večer". Od 2009. je članica Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika.

Filmografija uredi

Televizijske uloge uredi

Filmske uloge uredi

Sinkronizacija uredi

Izvori uredi

Vanjske veze uredi