LadyDevimon (japanski: レディーデビモン) je fiktivni lik iz Digimon franšize koji se kao negativac pojavljuje u ukupno tri sezone animea. LadyDevimon je Zli Digimon na Ultra levelu, a njezino ime dolazi od složenice rječi "lady" (sh. dama) i "Devimon", čime se ilustrira da se radi o ženskoj verziji Devimona. LadyDevimon je izrazito moćna, a mračna energija njezinih podatak je toliko čista da njezin boravak u računalnom sustavu ne može spriječiti baš ništa.[1]

LadyDevimon
LadyDevimon
LadyDevimon
(レディーデビモン)
Osnovno
Anime(i)Digimon Adventure
Digimon Adventure 02
Digimon Xros Wars
Premijerni nastup"LadyDevimon"
Posljednji nastup"Veličanstveni DigiXros"
Glasove posudiliAdventure/02:
Japan Ai Nagano
Njemačka Christin Marquitan
Sjedinjene Američke Države Melodee Spevack
Xros Wars:
Japan Kazue Ikara
Japan Miho Saiki
Japan Juka Saitō
Digivolucije
FreshSnowBotamon
In-TrainingNyaromon
RookieSalamon
ChampionBlackGatomon
MegaLilithmon
SlideAngewomon
DigiXros tablica
Profil
LevelUltra
TipVirus
SkupinaZli Digimon
AfilijacijaGospodari tame (Adventure)
Deemon (02)
Bagra Vojska (Xros Wars)
Vanjske poveznice
Članak na Digimon Wikia

Pojavljivanja uredi

Anime uredi

Digimon Adventure uredi

U prvoj sezoni, LadyDevimon je imala žestok okršaj s Angewomon, što je bio jedan od upečatljivijih događaja iz te sezone.
U drugoj sezoni, LadyDevimon se, kao dio Deemonove vojske, obračunala sa Silphymonom, čiji je sastavni dio i Angewomon. Iako se ne radi o istoj LadyDevimon, Angewomon je dva puta sudjelovala u borbi protiv nje.

LadyDevimon se pojavljuje u jednoj epizodi prve sezone i to kao desna ruka Piedmona, predvodnika Gospodara tame. Nakon što WarGreymon porazi Machinedramona, a skupina predvođena Taijem dođe na vrh Spiralnog brijega, LadyDevimon izmigolji iz tame i ponudi se da porazi Izabranu djecu. Piedmon ravnodušno prihvaća njezinu ponudu i upozorava ju da ne bude pretjerano gruba s njima. Njezin dolazak osjeti Andromon, kojega je Izzy iskoristio kako bi skenirao područje. Kada se pojavi, zlobnim se glasom obrati djeci i napomene kako ih ima namjeru dokrajčiti. Agumon, Kabuterimon, Birdramon, Angemon i Angewomon krenu u napad, ali LadyDevimon se spretno obračuna s njima. Kada saznaju da je LadyDevimon na Ultra levelu, Tai pošalje Soru i T.K.-ja da dovedu ostale, a Agumona povuče iz borbe. Naime, valjalo je okupiti svu Izabranu djecu za borbu s Piedmonom, a LadyDevimon ne bi trebala biti problem za Andromona, Kabuterimona i Angewomon, a i da bude, tu je WarGreymon. Sora i T.K. odu, a borba se nastavlja.

Angewomon, kao Digimon svjetlosti, pogađa slabu točku kod LadyDevimon što izaziva žustru borbu dva ženska Digimona. LadyDevimon uspijeva ostvariti prednost i zgrabi Angewomon za kosu te ju zavitla u zrak, ali ju pokupi MegaKabuterimon. Ipak, Angewomon bijesno ispali da ju pusti i da joj smeta te pojuri na LadyDevimon. Njih se dvije onda počnu šamarati, što izazove šok kod Izzyja, Taija, Agumona i Andromona, kojima je tako intenzivna tučnjava dvaju žena prilično nevjerojatna. Kari, s druge strane, žestoko bodri svoju partnericu. LadyDevimon ponovo uspije dobro udariti Angewomon, koja padne na zemlju. LadyDevimon tada krene svojim Mračnim kopljem na nju, ali intervenira MegaKabuterimon, čiji okolop prelomi koplje LadyDevimon. Angewomon ponovo bijesno ispali da MegaKabuterimon smeta (na što se on komično ispriča) te krene u posljednji napad. Mada LadyDevimon pokušava još jednom napasti, ne stiže i biva ubijena nakon uspješnog napada Angewomon. LadyDevimon je poražena, ali u tom se trenutku pojavljuje Piedmon.

Digimon Adventure 02 uredi

LadyDevimon se u drugoj sezoni misteriozno pojavila na vrhu rasvjetnog stupa te je lansirala svoje šišmiše na automobile koji su izlazili iz tunela i tako izazvala prometni kaos. Njezino pojavljivanje popraćeno je onima MarineDevimona i SkullSatamona. Angewomon i Aquilamon dolaze kako bi se obračunali s njom, ali ona spremno izjavi kako ih je očekivala i lansira svoju Tamu, ovaj put s planenim šišmišima i odmah obori Aquilamona. Kada Angewomon želi pomoći Aquilamonu, LadyDevimon ju povuče za kosu i upozori kako joj to nije pametno. Ova joj tada odvali šamar, na što ova uzvrati. Nedugo zatim dolaze Garudamon i WereGarurumon, na što LadyDevimon prokomentira kako joj postaje zagušljivo i nestane. Nedugo zatim, djeca shvate kako tri nova Digimona nisu povezana s Arukenimon i Mummymonom, ali još uvijek ne znaju kome pripadaju. Tek kasnije, kada se pred djecom pojavi Deemon, sugerira se objašnjenje njihove pojave.

Kada Arukenimon otme Kena, LadyDevimon prati kamion i napada ga svojim šišmišima, uvjerena kako ne mogu pobjeći njezinom gospodaru. Izabrana djeca također prate kombi, a kad ugledaju LadyDevimon, Gatomon i Aquilamon izvode DNA Digivoluciju u Silphymona i krenu u obračun s LadyDevimon. Dva se Digimona sukobe na nebu iznad grada i isprva izgleda da Silphymon uživa prednost, no borba se produži sve do večeri i to pred brojnim svjedocima u gradu. Kada borba dosegne noć, LadyDevimon uspije oboriti Silphymona na zemlju. Dok dva mladića pokušavaju pomoći Silphymonu, LadyDevimon se spusti na zemlju te jedan od njih dvojice zaključi kako je prilično zgodna. Ipak, LadyDevimon zgrabi drugog momka te ga uzme za taoca u obrani protiv Silphymona. Svjestan da svojim napadom ubija i mladića, Silphymon oklijeva, a LadyDevimon likuje. U tom trenutku se pojavi Joli i skateboardom odvali LadyDevimon po zatiljku, nakon čega se mladić uspije osloboditi. Joli ispali niz uvreda na račun LadyDevimon, što ova spremno prihvati i krene prema njoj, ali naglo zastane i onda se njezini podaci rasprše. Vidimo kako je Silphymon lansirao fatalni napad na nju i tako ju ubio. LadyDevimon je poražena, ali tu nije bio kraj borbi protiv Deemonove vojske.

Digimon Tamers uredi

U trećoj sezoni, LadyDevimon ima indirektan cameo nastup kada Jen iskoristi kartu s njezinim likom prilikom DigiModifyja. Karta je Leomonu omogućila da iskoristi napad LadyDevimon, Tamu, kako bi uništio Orochimona.

Digimon Xros Wars uredi

 
Tri LadyDevimon ukazuju se na groblju u Kraljevstvu Vampira. Predvodnica, crvena LadyDevimon, jedini je primjer LadyDevimon s drugačjiom bojom.

Nakon što Xros Heart dođu u NeoVamdemonovo Kraljevstvo i upoznaju Lopmona na lokalnom groblju, iz jedne od grobnica iskoči crvena LadyDevimon i napadne djecu. Mada ju Shoutmon efektno odbije svojim napadom, ona se oporavlja, potpuno neozlijeđena, a uz nju se pojavljuju i dvije crne LadyDevimon. Lopmon prokomentira kako se njih ne može ozlijediti. Xros Heart uspija odbiti napad, ali ne i uništiti svoje protivnice tako da bježe na sigurno. Tamo im Lopmon ispriča povijest svoje vrste - kada Chocomoni digivoluiraju u Lopmone, dolaze LadyDevimon te ih otimaju i odvode u NeoVamdemonov dvorac. Ovaj je Lopmon tek nedavno Digivoluirao te je pobjegao, plašeći se da ga LadyDevimon ne bi odvela dvorac.

LadyDevimon u ovoj sezoni izgledaju znatno zlobnije nego u ranijim sezonama, gdje je naglasak više bio na moralnoj izopačenosti nego na fizičkom izgledu. Isto tako, u ranijim sezonama nije postojala sposobnost regeneracije kao u ovoj, već je LadyDevimon bila jednako ranjiva i smrtna kao i ostali Digimoni. U ovoj je sezoni naglasak stavljen na svojstva vampira.

U tom trenutku, iz sela Lopmona Xros Heart ugledaju dim. Crvena LadyDevimon povela je sa sobom svoje dvije suradnice i počela uništavati selo prepuno Chocomona, prijeteći da neće prestati dok im maleni Digimoni ne predaju Lopmona, koji uopće nije bio tu. U tom uništavanju prekida ih Xros Heart, ali Shoutmon i Sparrowmon nisu dorasli neuništivosti triju LadyDevimon. U tom se trenutku pojave Kiriha i MetalGreymon i oni napadnu LadyDevimon te, evidentno, imaju više uspjeha. Kiriha je dokučio da ključ leži u tome da LadyDevimon ne dobiju vremena da regeneriraju tijelo nakon ozljeda. Na taj način, čak su i one uništive. Nedugo nakon te pobjede, ipak, pojavljuje se cijela vojska LadyDevimona tako da Xros Heart odluče da je najbolje privremeno se povući. U međuvremenu, Taiki dobije ideju da se Nene i on preruše u LadyDevimon i odvedu Cutemona, prerušenog u Lopmona, u dvorac. Pod tom krinkom, uspjeli bi isključiti zaštitnu barijeru i riješiti problem. Na ulazu u dvorac, dvije LadyDevimon povjeruju njihovoj prilično očitoj krinci te ih puste unutra. Kada dođu do jedne od soba u dvorcu, Taiki finigra da "Lopmon" bježi kako bi odvukao Nene i Cutemona, zajedno s LadyDevimon koja ih je vodila kroz dvorac, kako bi mogao uništiti barijeru, neometan.

Ipak, njegov plan ne uspijeva te ga u sobi dočeka NeoVamdemon, general u Kraljevstvu Vampira, nakon čega izbije borba. Iako izgleda da Xros Heart i Kiriha imaju uspjeha, NeoVamdemon izvrši DigiXros sa svojom vojskom Devimona i LadyDevimona u 'NeoVamdemona Darkness Mode (Vampire Army) i odnese konačnu pobjedu. U daljnjim borbama, LadyDevimon se pojavljuje kao pripadnik NeoVamdemonove vojske.

LadyDevimon se kasnije pojavljuje i prilikom borbe s Baguramonom, gdje vidimo kako zli Digimon uspije korumpirati Angewomon i pretvoriti ju u LadyDevimon. Ta Slide Digitacija, prouzrokovana mračnom energijom, kasnije je anulirana.

Tablica za DigiXros uredi
Baza Dodatni Digimon(i) Ishod
      
LadyDevimon (višestruko) NeoVamdemon, Devimon (višestruko) NeoVamdemon Darkness Mode (Vampire Army)[2]

Manga uredi

Digimon World Re:Digitize uredi

U ovoj mangi, temeljenoj na istoimenoj igri, LadyDevimon je, zajedno s Angewomon, partner Digimon misteriozne Mirei Mikagure. Njihovo prvo pojavljivanje je u unutar GIGO-va servera, gdje istražuju arhivske podatke cijele kompanije. Usred te istrage, prekida ih Black, koji započne lov na LadyDevimon i Angewomon. Ta potjera dovodi ih do Koloseuma, gdje prekidaju borbu između Akiho i Taige. Black, na koncu, uspijeh uhvatiti Angewomon i LadyDevimon, ali fatalni napad sprečava Digitorin, što Mirei omogućava da otvori portal kako bi njezine partnerice pobjegle.

Igre uredi

Digimon World 3 uredi

LadyDevimon može se susresti u sektoru Amaterasu West, u regijama North Badlands i Bullet Valley. Kao karta, LadyDevimon ima statistiku 30/28. Također, u PAL verziji igre, može ju se suresti u sektoru Amaterasu East, u regiji Tyranno Valley.

Digimon Digital Card Battle uredi

LadyDevimon se u ovoj igri pojavljuje i kao lik i kao karta. Kao karta, spada u Dark skupinu na U levelu. Njezin HP je 1150, a napadi su:   od 620,   od 360 i   od 250 uz sposobnost uzimanja HP-a. U ovoj igri se sugerira da je LadyDevimon zamijenila Machinedramona među Gospodarima tame, s obzirom da se Machinedramon pojavljuje kao VenomMyotismonov podanik. Ipak, ova teza nikada nije službeno potvrđena, ali postoji kao spekulacija među fanovima.[3]

Digimon World Re:Digitize uredi

U igri prema kojoj je nastala manga, LadyDevimon je, zajedno s Angewomon, partner Mirei Mikagure. Njezina uloga i priča identične su kao i u mangi.

Digimon Adventure uredi

U PSP izdanju prve sezone animea, uloga LadyDevimon je identična i prati njezinu epizodnu ulogu.

Digimon World DS uredi

LadyDevimon može se susresti u regiji Lava River, a dobije se Digivolucijom iz Gatomona.

Digimon World Dawn and Dusk uredi

LadyDevimon Digivoluira iz Vilemona na LV39 i sa 185 ATK i 6200 Dark EXP., a dalje Digivoluira u Lilithmona. Također, može izvršiti DNA Digivoluciju s Devidramonom, Kokatorimonom ili Lekismonom.

Digimon World Championship uredi

LadyDevimon se može dobiti Digivolucijom iz tri Digimona: Wizardmona, IceDevimona (protekom vremena) i Darcmona (uz 20 Darkness-AP i 10 borbi). Dalje Digivoluira u Pidemona.

Sposobnosti uredi

Ime Prijevod Kanji/Kana Romanizacija Engleski Njemački Opis
Darkness Wave Tama ダークネスウェーブ Daakunesu Ueebu Darkness Wave Dunkelheit LadyDevimon napadne svog protivnika tamnom energijom koja se manifestira u obliku agresivinih šišmiša.
Poison Zlobno krilo プワゾン Puwazon Evil Wing
Poison Spray
Böser Flügel Iz usta ispali mračni oblak koji otruje protivnika.
Darkness Spear Mračno koplje ダークネススピア Daakunesu Supia Darkness Spear Dunkler Speer Svoju ruku pretvori u koplje i napadne protivnika.
Binta Šamar ビンタ Binta Slap
N/A
LadyDevimon ošamari protivnika.
Stun Whip Crveni bič スタンウィップ Sutan Uippu Stun Whip
N/A
Protivnika napadne krilima.

Zanimljivosti uredi

Reference uredi

Eksterni linkovi uredi

LadyDevimon na Digimon Wiki