VenomMyotismon (japanski: VenomVamdemon, ヴェノムヴァンデモン) je fiktivni lik iz Digimon franšize koji se kao protivnik pojavljuje u prvoj sezoni animea. VenomMyotismon je Zli Digimon na Mega levelu čije ime dolazi od prefiksa "venom" (engleski: otrov) koji je dodan nazivu njegovog Ultra levela. VenomMyotismon je izrazito snažan Digimon s tvrdim oklopom koji ga štiti od brojnih napada, a može se usporediti s čvrstoćom Digi-mega kroma. Veliko tijelo ovog Digimona djeluje bez gotovo ikakve inteligencije, isključivo instinktivno uz jedan jedini cilj, a to je zadovoljavanje svoje potrebe za energijom. Kako bi do iste došao, uništit će i pojesti sve što mu dođe na put. Mozak ovog Digimona, kojeg proročanstvo naziva Kraljem Digimona, nalazi se na području abdomena, gdje se nalazi VenomMyotismonov pravi oblik, maleni kuglasti Digimoni koji kontrolira cijelo tijelo i predstavlja kontrolni centar za nagone ovog Digimona. Myotismon je bio izrazito ponosan na svoje džentlemenske manire, zbog čega izbjegava Digivoluciju na Mega level koji gubi sve te manire i pokazuje samo ono bestijalno i nagonski u njemu. Angewomon i Angemon su napomenuli kako ovaj Digimon dolazi iz samog pakla.

VenomMyotismon
VenomMyotismon
VenomVamdemon
(ヴェノムヴァンデモン)
Osnovno
Anime(i)Digimon Adventure
Digimon Hunters
Premijerni nastup"Svi protiv VenomMyotismona"
Posljednji nastup"Okupljanje legendarnih heroja!
The Digimon All-star Showdown!
"
Glasove posudiliJapan Rijūzaburō Ōtomo
Sjedinjene Američke Države Richard Epcar
Njemačka Bernd Schramm[1]
Digivolucije
RookieDemiDevimon
ChampionDevimon
UltraMyotismon
Profil
LevelMega
TipVirus
SkupinaZli Digimon
Vanjske poveznice
Članak na Digimon Wikia

Pojavljivanja uredi

Anime uredi

Digimon Adventure uredi

 
Po njegovom ustanku, VenomMyotismonovi zahtjevi za hranom bili su popračeni glasnim urlicima i usklicima kojima je jasno dao do znanja koliko je ta potreba izražena.

Na početku je nebo
bilo prekriveno šišmišima.
Tada su ljudi
zazivali Kralja Digimona.
Kada je sat u točno vrijeme
pokazao Broj zvijeri,
pojavilo se Njegovo Visočanstvo.
Anđeli su poslali
strijele Nade i Svjetlosti
ljudima koji su im najdraži,
a onda se dogodilo čudno.

Nakon što je Angewomon ubila Myotismona, djeca su primijetila kako magla još uvijek ne nestaje. Dok je bijesni Tai šutnuo Myotismonovu masku, Izzy je zaprimio mail od Gennaija u kojem im ovaj poručuje da zna kako poraziti Myotismona. Na jednoj kamenoj ploči, koju je pronašao u ruševini, pročitao je proročanstvo koje je mailao Izzyju i koje sadrži upustva o pobjedi nad Myotismonom. Dok djeca pokušavaju probuditi svoje usnule roditelje, Myotismonovi šišmiši prekrivaju nebo i preuzimaju podatke svih preostalih Digimona koji nisu uništeni u borbi. Tada se svi okupljaju oko Myotismonove maske iz koje se izdigne velika crna sjenka koju promatra DemiDevimon. U tim trenutcima sve uspavane odrasle osobe započinju zazivati "Uzvišenog Gospodara" i tako izazivaju paniku među djecom. Dok Joeyjev stariji brat utvrdi da oni, medicinski gledano, govore u snu, sve više šišmiša se okuplja u u sjenci koja se uzdigla iz Myotismonove maske. Djeca tada povežu događaje s proročanstvom koje im je dao Gennai, ali ne mogu dalje jer ne znaju značenje Broja zvijeri. Tada im Mattov otac objašnjava kako se radi o broju 666 koje se u negativnoj konotaciji pojavljuje u Otkrivenju. Djeca shvate da se tu radi o vremenskoj vrijednosti od 6 sati, 6 minuta i 6 sekundi (6:06.06 PM, odnosno 18:06.06 u dvadesetčetvertosatnom satu) i brzo krenu na mjesto okupljanja šišmiša, ali prije nego tamo stignu vide ustanak Kralja Digimona, VenomMyotismona.

 
Zvijer, VenomMyotismonov pravi oblik koji se pojavio nakon WarGreymonova napada i tako postao glavna meta napada.

Gigantični Digimoni samim je svojim ustankom uništio dobar dio stambenih zgrada u okolici, a ubrzo je djeci i njihovim Digimonima jasno dao do znanja o kakvoj se snazi radi. Jedan zamah njegovih krila otpuhao je Greymona i Garurumona bez ikakve mogućnosti obrane. Dok je VenomMyotismon jasno dao do znanja da je gladan i da mu je potrebno energije, DemiDevimon je likovao i uputio ga prema zgradi u kojoj se nalaze odrasli. Ipak, neutaživa glad koju je osjećao VenomMyotismon rezultirala je time da je jednim udahom povukao DemiDevimona i tako ga pojeo i sebi priskrbio energije. Tada mu se suprostave MetalGreymon i WereGarurumon, no ni oni nemaju većeg uspjega. MetalGreymonov Giga udar ne nanosi mu niti ogrebotinu, dok mu WereGarurumonov napad uspijeva stvoriti posjekotinu na čelu. Ubrzo je MetalGreymonov Giga udar, koji je išao direktno u VenomMyotismonovu glavu, uspio oboriti velikog Digimona, ali ovaj se ubrzo ustao i jednim udarcem ispalio MetalGreymona u WereGarurumona što je rezultiralo de-Digivolucijom oba Digimona. VenomMyotismon se sporim korakom uputio prema zgradu u kojoj mu je bila hrana, ali djeca su ubrzo kreirala plan kako bi usporili VenomMyotismona. Angemon i Angewomon su poslani kako bi ga još više usporili, dok je, u međuvremenu, Izzy otkrio kako se VenomMyotismon nalazi na Mega levelu. U tom je trenutku to bio prvi susret djece s Mega levelom, najvećim levelom kojeg Digimon može postići. Tada je bilo jasno zašto su svi njihovi pokušaju propali. Dok VenomMyotismon započinje novi destruktivni napad kojim uništava sve što njegove ispaljene zrake dotaknu, Izzy dešifrira pororočanstvo i uspije otkriti kako Angemon i Angewomon poraju napasti Taija i Matta kako bi se to čudo dogodilo. Unatoč protivljenju, dvojica prijatelja se uhvate za ruke i čekaju da ih napadi dvaju anđela dotaknu. Kada se to dogodi, Agumon i Gabumon uspijevaju Digivoluirati na svoje Mega levele i tako se suprostaviti VenomMyotismonu.

 
VenomMyotismon se, uz bolne krikove, bori s energetskom užadi iz Digivicea. Ta je energija uspjela imobilizirati VenomMyotismona dovoljno dugo dok ga MetalGarurumon i WarGreymon nisu dokrajčili.

WarGreymon i MetalGarurumon uspijevaju VenomMyotismonu nanijeti obziljnu štetu, a MetalGarurumonovi ga projektili uspijevaju zalediti. No, koristeći svoj Inferno, VenomMyotismon se uspijeva osloboditi i lansira novi napad. U međuvremenu dolaze i ostali Digimoni koji, na svojim Champion levelima, lansiraju ujedinjeni napad usmjeren prema VenomMyotismonovom abdomenu. Nakon što ga nakratko omame napadom, WarGreymon svojom Mega kandžom uspijeva probiti rupu u abdomenu i tako baciti VenomMyotismona na koljena. Ipak, VenomMyotismon se, uz bijesan krik, ustao i krenuo u novi napad, no ovaj put u nešto drugačijem izdanju. U rupi koju je stvorio WarGreymon nalazio se pravi Myotismonov oblik, takozvana Zvijer. Bio je to mali kuglasti Digimon tamnoplave boje s Myotismonovom maskom na licu, dvama rukama i vrlo piskutavim glasom. Isprva je lansirao mlaz čiste Mračne energije uz prijetnje nagonskog dijela, a ubrzo je počeo prijetiti Izabranoj djeci što ih ne natjeralo da shvate da je on zapravo mozak i da će njegovim uništenjem nestati Myotismon. Prije nego je uspio izvesti išta konkretno, Digivicei Izabrane djece su se aktivirali i stvorili energetska užad koja su obuhvatila VenomMyotismona oko vrata i ekstremiteta i tako ga imobilizirala. WarGreymon je tada lansirao kuglu zgrade Fuji TV-a u VenomMyotismonov abdomen, a onda je svojom Planetarnom snagom napao to središte te uz pomoć MetalGarurumonovog napada uspio uništiti VenomMyotismona i tako poraziti još jednog neprijatelja. Ipak, Myotismonova mržnja i podatci još uvijek nisu uništeni, ali će proći dugo vremena od njegovog ponovnog pojavljivanja.

Digimon Xros Wars: The Young Hunters who Leap through Time uredi

VenomMyotismon se pojavljuje u jednoj epizodi kao jedan od kloniranih neprijatelja koje je stvorio Quartzmon. Nakon što se Xros Heart i Izabrana djeca lako suoče s Myotismonima, preostali Digivoluiraju u MaloMyotismone i jednog VenomMyotismona, koji bez većih poteškoća poništi Shoutmona DX. Ubrzo se pojave još dva VenomMyotismona, ali kada se pojave Izabrana djeca, pobjede ih bez većih poteškoća.

Manga uredi

Digimon Adventure V-Tamer 01 uredi

Neo sa sobom vodi jednog VenomMyotismona tijekom prvog napada na Dvorac Lord HolyAngemona, no skoro pogiba kada Leo Digivoluira u IceLeomona i uključi se u borbu. Iako ga Arkadimonova intervencija spašava, Tai i Zeromaru ga odluče dekapiritirati šakom te mu izbiju njegov pravi oblik jednim snažnim udarcem, tako ga ubivši.

Pretpostavlja se da je taj VenomMyotismon povezan nekako s Lordom Vamdemonom koji je ranije ubijen. Neo je spomenuo kako je VenomMyotismon stvoren od ostataka Myotismonove mržnje, a kako je Lord Vamdemom bio jedini Myotismon u mangi, pretpostavka je da se radi o podatcima istog Digimona.

Igre uredi

Digimon Adventure: Anode/Cathode Tamer uredi

VenomMyotismon je varijabilni Digimon koji naprijateljski VP smanjuje na 0.

Digimon Adventure 02: Tag Tamers uredi

VenomMyotismon Digivoluira iz SkullSatamona u liniji 34.

Digimon Tamers: Brave Tamer uredi

Karta s likom VenomMyotismona, koja se zove "VenomVamdemon", poziva VenomMyotismona u igru kako bi pomogao igraču u borbi. Također, pojavljuje se i kao jedan od partnera Dark Daisukea pod nazivom VR-Venom.

Digimon Digital Card Battle uredi

VenomMyotismon se u igri pojavljuje i kao karta i kao protivnik. Pravi VenomMyotismon se pojavljuje u regiji Infinity Tower gdje su mu pomoćnici Tuskmon, Phantomon, MetalSeadramon i Machinedramon. Kasnije, kada ga opsjedne A, VenomMyotismon postaje čudan i konstantno ponavlja jednu rečenicu, a to je: "To što činiš samo odgađa neizbježno."

VenomMyotismon je U karta koja spada skupini crnih karata. HP mu je 2310, dok su mu napadi, redom, 920, 530 i 400, uz utrostručenje kada se bori sa kartama zelene skupine. Može se dobiti tako da se Wizardmonu izrecitira čarolija 'VENOMMYOTIS' ili fuzijom Myotismona i LadyDevimon.

Digimon World 2 uredi

VenomMyotismon Digivoluira iz Myotismona. Također, pojavljuje se i kao jedan od Digimona koje sa sobom ima Crimson, vođa skupine Blood Knights, tijekom druge borbe igrača i njega u domeni Soft Domain, prije borbe s ChaosLordom.

Digimon World 3 uredi

VenomMyotismon je neprijatelj u regiji Gunslinger, a pojavljuje se i kao jedan od Digimona koje posjeduje predsjednik MAGAMI-ja (također šef A.o.A.). Pojavljuje se i kao crna Mega karta sa statistikom 60/50.

Digimon World DS uredi

VenomMyotismon Digivoluira iz Myotismona. Također, igrač se mora boriti s dva VenomMyotismona drugog djeteta koje je pod Alphamonovom kontrolom.

Digimon World Dawn/Dusk uredi

VenomMyotismon Digivoluira iz Myotismona na LV66 i sa 6666 Beast Exp., ali samo ako igrač sa sobom ima DemiDevimona. Također se može dobiti DNA Digivolucijom Dragomona i Pipismona. Pojavljuje se i tijekom zadatka u kojem je Digitamamon od Myotismona tražio da glumi Drakulu u ukletoj vili.

Sposobnosti uredi

Ime Prijevod Kanji/Kana Romanizacija Engleski Njemački Opis
Venom Infuse Otrovna infuzija ヴェノムインフューズ Venom Inffyuuzu Venom Infuse Giftinfusion Na svoje protivnike, VenomMyotismon ispaljuje raznobojne energetske zrake koje, svojim otrovom, mogu uništiti i prodirati kroz određenu materiju.
Tyrant Savage Košmar タイラントサベージ Tairanto Sabeeji Nightmare Claw Alptraumkralle Protivnika napada rukama.
Chaos Flame Plamen kaosa カオスフレイム Kaosu Fureimu Chaos Flame
N/A
Na protivnike ispaljuje četiri zrake koje sve uništavaju.
Inferno Inferno インフェルノ Inferuno Inferno
N/A
Zapali samog sebe kako bi se zaštitio ili oslobodio od nekog stanja (p.e. ako je zaleđen).

Zanimljivosti uredi

  • VenomMyotismon je, uz MetalEtemona, jedini neprijatelj koji predstavlja razvijeni oblik ranijeg neprijatelja, a pojavio se u istoj sezoni. Slična situacija bila je i s MaloMyotismonom, ali njegovo je pojavljivanje bilo u drugoj sezoni.

Izvori uredi

Vanjske poveznice uredi

VenomMyotismon na Digimon Wiki