The Rain People

(Preusmjereno sa stranice Kišni ljudi)

The Rain People (sh. Kišni ljudi) je američki igrani film snimljen 1969. godine u režiji Francisa Forda Coppole. Protagonistica, čiji lik tumači Shirley Knight, je domaćica koja, doznavši da je trudna, impulzivno napušta kuću i muža i sa automobilom kreće na putovanje duž zemlje. Radnja prikazuje kako putem sreće bivšeg ragbijaša (čiji lik tumači James Caan) kome je oštećen mozak, ali i simpatičnog prometnog policajca (čiji lik tumači Robert Duvall).

The Rain People
RežijaFrancis Ford Coppola
ProducentBart Patton
Ronald Colby
ScenarioFrancis Ford Coppola
UlogeJames Caan
Robert Duvall
Shirley Knight
FotografijaBill Butler
MontažaBlackie Malkin
DistribucijaWarner Bros.-Seven Arts
Datum(i) premijere
27. 8. 1969 (1969-08-27)
Trajanje101 min.
Zemlja Sjedinjene Države
Jezikengleski

The Rain People, napravljen u obliku tada prilično popularnog filma ceste, se isticao time da je glavna glumica Shirley Knight, za vrijeme snimanja bila trudna poput lika koji tumači. Tokom snimanja je na set došao mladi sineast George Lucas i produkciju zabilježio u obliku vlastitog dokumentarnog filma Filmmaker. On i Coppola su se tom prilikom sprijateljili i osnovali studio American Zoetrope koji će postati jedna od značajnih institucija Novog Hollywooda. Coppola će dvojicu glavnih glumaca - Caana i Duvalla - nedugo potom angažirati za svoj znameniti film Kum.

The Rain People nije predstavljao komercijalni hit, ali je dobio dobre kritike te je na Sansebastijanskom filmskom festivalu osvojio Zlatnu školjku. The Rain People je, pak, posebno oduševljenje izazvao u feminističkim krugovima, i to prije svega zbog heroine koja napušta muža i patrijarhalnu porodicu.

Uloge uredi

Izvori uredi

Vanjske veze uredi