Charles "Haywire" Patoshik

(Preusmjereno sa stranice Haywire (Prison Break))

Čarls „Struja“ Patošik (engl. Charles „Haywire“ Patoshik) je izmišljeni lik iz američke TV serije Bekstvo iz zatvora. Njegov lik tumači Sajlas Vir Mičel. „Struja“ se u seriji prvi put pojavljuje u trećoj epizodi.

Lik iz Bekstvo iz zatvora
Čarls Patošik
Glumljen od: Sajlas Vir Mičel
Nadimak: Struja
Zatvorski broj: 72864
Zločin: Dvostruko drugostepeno ubistvo
Kazna: Šezdeset godina zatvora

Pre odlaska u zatvor, Patošik je bio istaknuti matematičar koji je radio na istraživanjima u vezi sa fraktalima, geometrijskim dijagramima. Tokom intenzivnog izvučavanja prvi put je osetio simptome mentalnog poremećaja. Nedugo zatim, i uprkos dotadašnjem nenasilnom ponašanju, Patošik je ušao u spavaću sobu svojih roditelja i ubio ih na spavanju.
Čarls tvrdi da se ne seća trenutka kada je počinio zločin i nije mogao da navede svoje motive za to. Po dolasku u zatvor, primljen je na psihijatrijsko odeljenje, gde je dobio nadimak „Struja“. Posle četiri godine intenzivnog lečenja i nadgledanja, njegovi doktori su primetili dovoljan boljitak da mu dozvole premeštaj na neko drugo odeljenje.

Patošik ima neuroanatomsku leziju koja izaziva nesanicu, kao i dijagnostikovane shizofrene napade sa bipolarnim tendecijama. Lekove koji tretiraju poremećaj dobija svakodnevno.

Spoljašnje veze uredi