Five Came Back (sh. Petoro ih se vratilo) je američki crno-bijeli igrani film snimljen 1939. godine u režiji Johna Farrowa. Po žanru je mješavina drame i pustolovnog filma, a protagonisti su putnici i članovi posade aviona koji se srušio u južnoameričkoj džungli. Radnja prikazuje njihove napore da prežive. Snimljen s niskim budžetom, odnosno u B-produkciji, Five Came Back je svejedno oduševio kritičare, ali i sam Hollywood, te je zahvaljujući njemu Farrow dobio priliku da snima A-filmove. Posebne su dobio scenario, odnosno dijalozi i vrlo dobro napisani i uvjerljivi likovi.

Five Came Back
promotivna fotografija
RežijaJohn Farrow
ProducentRobert Sisk
ScenarioJerry Cady
Dalton Trumbo
Nathanael West
Predložaksinopsi; autor: Richard Carroll
UlogeChester Morris
Lucille Ball
MuzikaRoy Webb
FotografijaNicholas Musuraca
MontažaHarry Marker
StudioRKO
DistribucijaRKO Radio Pictures
Datum(i) premijere
23. 6. 1939 (1939-06-23)
Trajanje73 min.
Zemlja Sjedinjene Države
Jezikengleski
Budžet225.000 $[1]
Bruto prihod721.000 $[1]

Godine 1948. je u Meksiku snimljen remake pod naslovom Los que volvieron, a 1956. hollywoodski remake pod naslovom Back from Eternity, koji je također režirao Farrow. Godine 1967. je scenario The Galileo Seven, epizode TV-serije Zvjezdane staze, bio inspiriran ovim filmom.

Uloge uredi

 
Chester Morris, Lucille Ball, Casey Johnson i Kent Taylor u Five Came Back

Casey Johnson je jedini danas živući član glumačke postave.

Izvori uredi

  1. 1,0 1,1 Trevlin, C. J. "Richard B. Jewell's RKO film grosses, 1929–51: The C. J. Trevlin Ledger: A comment." Historical Journal of Film, Radio and Television, Volume 14, Issue 1, 1994.

Vanjske veze uredi