Fire Tripper (炎トリッパー Honoo Torippā?) je kratki anime OVA film koji se temelji na kratkoj manga priči koju je 1983. napisala Rumiko Takahashi. U Sjevernoj Americi, objavljen je na VHS-u od Central Park Media u sklopu serije "Rumic World" (koje su uključivale i OVE Laughing Target, Maris the Chojo i Mermaid Forest). Ljubitelji InuYashe su primjetili sličnosti sa Fire Tripperom, jer oboje sadrže japansku srednjoškolku koja se čarolijom prebaci u 16. stoljeće te se zaljubi u grubog, ali i dragog dječaka koji ju štiti tijekom japanskog razdoblja "zaraćenih država".

Fire Tripper

Korice VHS izdanja animea Fire Tripper
炎トリッパー
(Faiā Torippā)
Žanrdrama, pustolovni, fantastika
Manga
AutorRumiko Takahashi
IzdavačShogakukan
Izdavač na engleskomViz Media
DemografijaShōnen manga
MagazinWeekly Shōnen Sunday
Izdana1983
Tomovi1
Originalna video animacija
RežijaOsamu Uemura
ScenaristRumiko Takahashi
StudioStudio Pierrot
Izdan16. prosinca 1985.
Trajanje50 min.

Sažetak uredi

Suzuko je normalna japanska srednjoškolka koja ima neobično sjećanje da je nekoć bila zarobljena u zapaljenoj kući dok je bila dijete. Jednog dana, dok je pratila Shuheija, dijete njenog susjeda kojemu je odstranjeno slepo crevo, dogodi se velika eksplozija. Kada se Suzuko probudi, pronađe se u Japanu 16. stoljeća, dok je još trajao građanski rat, okružena leševima. Neki ju muškarci nađu na polju i odluče silovati. Ipak, mladić Shukumaru ju spasi te odvede u svoje selo. Kada stignu, Shukumaru daje svojoj maloj sestri, Suzu, zvonce. Također tvrdi da će se oženiti za Suzuko. Ona otkiva Shuheijevu majicu te zaključi da je i on silom prilika putovao u vrijeme s njom. Pokuša ga naći, ali bez uspjeha.

Seljaci zadirkuju Shukumarua jer još nije spavao sa Suzuko, te se on jako uvrijedi. Jedne noći se napije i otiđe u njenu kolibu, ali samo zaspije. Suzuko ubrzo shvati da je ona zapravo mala devojka u sleu, Suzu, te da se rodila tijekom Shukumaruvog vremena. Zabrinuta je jer se zaljubila u njega, ali bi to otpalo ako u srodstvu. Kada je selo zapaljeno, vidi sebe kao dijete kako nestaje u budućnost, gdje će biti usvojena i odgojena kao moderna devojka. Vođa klana koji napada selo napadne i Shukumarua, a Suzuko ga spasi tako što nestane sa njim u budućnost, gdje shvati da joj vatra omogućava da putuje kroz vrijeme.

Natrag u sadašnjem Japanu, Suzuko odvede Shukumarua u svoj dom kako bi se pobrinula za njegove rane te primjeti da ima identičan ožiljak na trbuhu kao i Shuhei od svoje operacije slepog creva. Suzuko shvati da je Shukumaru ustvari Shuhei, te da se verovatno odvojio od nje dok su putovali kroz vrijeme ranije. Shukumaru je Shuhei iz sadašnjosti, te je pronađen i odgojen u prošlosti od početka, te stoga nije njen brat. Suzuko se ipak ne osjeća krivom zbog toga što se dogodilo Shukumaru kada joj on kaže kako je uživao u životu u prošlosti. Suzuko i Shukumaru iskoriste istu eksploziju na početku kako bi se opet vratili u Japan u 16. stoljeću. Priča završava kada Shukumaru objavi da moraju ići na svadbu.

Glasovne uloge uredi

Vanjske poveznice uredi