Evropska akademija nauka (Beograd)

Sedište Evropske akademije nauka je u Beogradu. Evropska akademija nauka je elitna asocijacija naučnika, umetnika, pronalazača, inovatora i privrednika koji svoja znanja, otkrića i veštine stavljaju u funkciju razvoja društva. Osnivač Evropske akademije naukawww.eakademijanauka.com je porodica Rajačić barona brinjskih. Sadržaj: - Glavni zadaci - Članovi Akademije - Istorija - Organizacija Akademije - Predsednik Akademije - Naučna i inovativna aktivnost - Izdavaštvo - Biblioteka - Patenti, projekti, inovacije i tehnologije - Klub inovativnih umova - Časopis i članci - Izložbe - Stranica Akademije

GLAVNI ZADACI uredi

Osnovni zadaci utvrđeni su u Statutu Akademije. Akademija podržava, podstiče i organizuje naučno-istraživački i pronalazačko-inovativni rad, te se zalaže za primenu postignutih rezultata. Akademija objavljuje rezultate naučnih, pronalazačko-inovativnih, umetničkih i preduzetničkih istraživanja, otkrića i uspeha. Akadmija prepoznaje, verifikuje i nagrađuje istraživanja i otkrića koja imaju primenjene vrednosti, te doprinosi njihovoj implementaciji u privredu. Akademija daje predloge i mišljenja za unapređenje primenjene nauke, umetnosti, pronalazaštva i preduzetništva.

ČLANOVI AKADEMIJE uredi

Članovi Akademije su počasni, redovni, inostrani i dopisni, te članovi saradnici. Redovni i inostrani članovi imaju pravo na naslov Akademik , dok dopisni dodaju prefiks dopisni član.