Wikipedija:Sređivanje

Wikipedia je enciklopedija sa određenim stilom i načinom koncepcije, izgleda članaka i pisanja. Kako bi se sve stranice manje ili više pridržavale neke norme, ponekad je potrebno srediti neki članak. Konkretno, sređivanje se odnosi na:

  • dodavanje linkova (unutrašnjih poveznica) na neke relevantne pojmove
  • pravljenje novih redova ukoliko je tekst pisan u okviru malog broja pasusa (kako bi čitaocu bilo lakše, a i lepše izgleda strana kada ima više pasusa)
  • kategorisanje (dodavanje kategorija na dnu strane) - članak treba da ima veze sa kategorijom u kojoj se nalazi
  • dodavanje interwiki linkova (dodavanje specifičnih poveznica na dnu strane koje služe za povezivanje na iste članke ali u drugim jezičkim vikipedijama)

Ako naiđete na stranu koja ne zadovoljava uslove sređene strane, ili na jedan deo članka koji je nesređen, dodajte šablon {{sređivanje}} i taj članak će se automatski naći u kategoriji Članci za sređivanje. Takođe na stranici za razgovor tog članka, ako želite, možete i izneti razloge zašto je dotični članak potrebno srediti kao i smernice šta bi bilo korisno pri samom sređivanju. Naravno, poželjnije je da, ukoliko imate volje i vremena, sami sredite članak.

Vidi još