Dynasty (sezona 9)

Deveta sezona serije Dynasty je premijerno emitovana na kanalu ABC od 3. novembra 1988. godine do 11. maja 1989. godine.

Dynasty (sezona 9)
Zemlja porijekla Sjedinjene Države
Broj epizoda22
Emitiranje
MrežaABC
Originalno prikazivanje2. 11. 1988 (1988-11-02)
11. 5. 1989 (1989-05-11)
Kronologija
← Prethodna
8
Sljedeća →
10
Popis epizoda Dynasty

Radnja sezone uredi

Zbog pada gledanosti je za devetu sezonu (1988/89) dramatično srezan budžet, a to se odrazilo i na glavne glumce. Joan Collins i Linda Evans su pristale nastupiti u samo polovici svih epizoda, te su scenaristi bili prisiljeni smišljati izgovore za nestanak njihovih likova. Usprkos nastojanja da se serija očuva tako što je sezona završila s još jednim cliffhangerom koji sudbinu likova čini neizvjesnom, ABC je u proljeće 1989. godine donijela odluku da se Dinastija više neće snimati. Mnogi od kasnijih kritičara su trenutak u kome je postalo jasno da više neće biti serije koja je obilježila jednu epohu nazvali "danom kada su 1980-e završile".

Uloge uredi

Glavni članak: Popis likova Dynasty

Glavne uredi

Epizodne uredi

Epizode uredi

Br.
ukupno
Br. u
sezoni
Naslov Režija Scenario Originalni datum prikazivanja SAD gledalaca
(milioni)
1991 "Slomljena Krystle" Irving J. MooreSinopsis: Barbara Esensten i James Harmon Brown
Scenario: David Paulsen, Barbara Esensten i James Harmon Brown
2. 11. 1988 (1988-11-02)12.80[1]
Sean je ubijen tokom borbe sa Dexom. Fallon se igra sa Sammy Jo kad ju je ona zamalo uhvatila u Jeffovoj sobi kad je svratila do njegovog stana kako bi pristala da se uda za njega. Nakon Krystleinog čudnog nestanka, Blake je uzrujano traži, plašeći se da Krystleina umna bolest napreduje. Tražeći izlaz iz Denvera nakon Seanove smrti, Alexis i Dex su otišli u Los Angeles gde su rasplamsali svoju vezu. Adam počinje da pije i otuđuje se od porodice i Dane. Dok su tražili Krystle na jednom od njenih omiljenih sportskih terena, tj. na jezeru, Sammy Jo i Jeff su videli kako nešto pluta na vodi. Kad su bliže pogledali, ostali su zatečeni kad su otkrili leš.
Poslednja pojava Dane Warring i Seana Rowana
2002 "Dodir Sable" Irving J. MooreSinopsis: Ron Renauld
Scenario: David Paulsen i Ron Renauld
10. 11. 1988 (1988-11-10)12.40[2]
Za leš iz jezera se ispostavlja da je leš nepoznatog muškarca. Adam pronalazi Stevenova oproštajna pisma za Blakea i Sammy Jo i spaljuje ih. Ipak, Fallon pronalazi delimično preživele komadiće i sumnja na brata zbog izdaje. Kad je Dex izrazio svoju nevoljnost da pomogne Alexis da osnaži svoje carstvo, ona iskorišćava Sablein iznenadan povratak i njenog političkog i novčano obilatog prijatelja Hamiltona Stonea. Alexis je ubedila Stonea da joj pomgne da vrati svoje brodove iz Natumbea dok Sable razmišlja kako da se okoristi njihovim ortačkim odnosom. Blake saznaje da je Krystle u Daytonu u Ohiu kod svoje rođake Virginie. Dok je leteo za Dayton, Blake otkriva da se Krystleino pamćenje vratilo na odrastanje u Daytonu i da je pominjala da je tada bežala od nekoga ko je hteo da je ubije. Slušajući potresen, Blake je ostao zapanjen kad mu je Virginia rekla da joj je Krystle priznala da je ubila čoveka. 
2013 "Vratila se" Nancy MaloneSinopsis: James Harmon Brown i Barbara Esensten
Scenario: David Paulsen, James Harmon Brown i Barbara Esensten
1. 12. 1988 (1988-12-01)10.90[3]
Blakeu je laknulo jer se Krystle stanje sa umnom poboljšalo, ali mu biva teško jer se ona ne seća ranijih nekoliko dana. Adam ubeđuje Stevenovu tajnicu Claire Tennyson da radi za njega nadajući se da će ona otkriti neke Stevenove tajne. Claire željno pristaje jer ima svoje izopačene razloge za to. Pošto je alexis u Natumbeu sa Hamiltonom Stoneom, Sable usmerava svoje zavodničke čari na Dexa koji se samo zabavlja njenim pokušajima. Krystle mori velika glavobolja jer razlozi za napad na nju uzrujavaju. Kad je saznala od narednika Zorellija da je osumnjičena za ubistvo, Krystle optužuje Blakea da ju je lagao. Pošto je želela da sazna šta se desilo na jezeru, Krystle odlazi do Sammy Jo i zahteva da joj kaže istinu. Kad je saznala sa leš u jezeru, ona je ubedila Blakea da je odvede u mrtvačnicu da vidi telo. Kad je skinula čaršav, Krystle nije prepoznala lice, ali kad je Blake pogledao, on se potresao kad je prepoznao o kome se radi. 
2024 "Nevolja sa telom" Dwight AdairSinopsis: Tita Bell i Robert Wolfe
Scenario: David Paulsen, Tita Bell i Robert Wolfe
8. 12. 1988 (1988-12-08)9.70[4]
Adam počinje da mulja kad je Blake počeo da navaljuje da on vodi Denver-Carrington sa Fallon i Jeffom umesto njega. Sammy Jo nije oduševljena zamišlju da Jeff radi sa Fallon, a to se pogoršalo kad je posle vođenja ljubavi Jeff nazvao Sammy Jo Fallon. Krystle odlazi u Los Angeles sa Blakeom da se sastane sa dr. Hamptonom kod koga otkriva pravu prirodu svoje bolesti. Kad je otišla sa narednikom Zorellijem u mrtvačnicu da prepozna telo, Fallon lično misli da joj je mrtvac nešto poznat. Kad je podelila svoje misli sa Blakeom kad se vratio, on joj je priznao da mladić liči na nekoga koga je upoznao pre mnogo godina. Blake pregleda slike iz 1963. godine na kojima su taj čovek i ona zajedno. Dok je razgovarala sa zvanicama na prijemu za Blakeove prijatelje i one koji ga podržavaju, Krystle je ponovo strašno zabolela glava. Pošto joj je pozlilo, ona je počela da gađa tanjirima zvanice dok je Blake nije smirio. Kad je stigao na prijem neočekivano, narednik Zorelli je obavestio Kryslte da više nije osumnjičena za ubistvo jer je obdukcija pokazala da je čovek mrtav preko dvadeset godina. 
2035 "Alexis u Zemlji bluda" Nancy MaloneSinopsis: Ron Renauld
Scenario: David Paulsen i Ron Renauld
15. 12. 1988 (1988-12-15)10.70[5]
Zbog mutnog predviđanja za ColbyCo, Alexis očajnički pokušava da spasi svoju imovinu i smišlja da proda hotel "Carlton" i tankere "Vitron" jer ju je pogodilo ostvarenje da bi mogla da izgubi sve. Kad je saznala za Falloninu jednu noć sa Jeffom, Sammy Jo se potukla sa njom. Dok su se rvale, pale su u korito pa su počele da se valjaju po blatu, a onda su shvatile da se tuku zbog čoveka koji ne želi ni jednu ni drugu. Adam je smislio da prevari Jeffa tako što će da pročita Stevenove tajne beleške o cevovodu. Fallon ispituje Jeffa šta zna o čoveku čiji je leš pronađen u jezeru. Pošto mu nije bilo lako da razgovara o toj temi, Dex joj je priznao da je jezero napravljeno kad je rad Blakea, Colbyjevih i porodice Dexter pošao po zlu. Sable je počastvovana što je Hamilton Stone uspeo da zadobije Alexisino poverenje. Sa Stoneovim znanjem iznutra o poslovanju ColbyCoa, Sable počinje da mulja kako bi preuzela Alexisina naftne tankere. Blake telefonom prima loše vesti od Krystleinog lekara. Kad je videla bol na Blakeovom licu, Fallon je uletela u biblioteku zahtevajući da zna šta se dešava. Kad je videla Krystle kako plače u Blakeovom naručju, Blake je zamolio Fallon da okupi porodicu. 
2046 "Svaka slika priča svoju priču" Bruce BilsonSinopsis: Barbara Esensten i James Harmon Brown
Scenario: David Paulsen, Barbara Esensten i James Harmon Brown
22. 12. 1988 (1988-12-22)10.30[6]
Pošto je uzela sliku na kojoj Blake stoji sa mladićem čiji je leš pronađen u jezeru, Fallon zakazuje sastanak sa narendikom Zorellijem kako bi videla leš. Krystle radi još ispitivanja kako bi se utvrdilo njeno reagovanje na novi lek. Virginia odlazi sa Blakeom i Krystle u bolnicu. Blake i Virginia razvijaju poseban odnos. Nakon što je spavao sa Claire, Adam joj govori da je najbolje da nađe drugi posao. Nakon ispitivanja, Krystle mora da preživi novu stvar. Sammy Jo i Fallon sklanjaju na stranu svoje nesuglasice i sprijateljuju se. Dex moli Jeffa da mu pomogne da otkrije još o Fritzu Heathu, računovođi iz ColbyCoa. Besna Alexis napada Dexa što je bez znanja prodao hotel "Carlton" Sable. Pošto nije mogla da vidi leš, Zorelli uvodi Fallon u jednu prostoriju i pokazuje joj sliku. Ne znajući da je kamera snima, ona je izvukla sliku sa Blakeom i uporedila ih dok je Zorelli gledao. Virginiji je prijatno zbog bogatstva dvorca Carringtonovih kad se vratila u Denver sa Blakeom i Krystle. Kad je saznala za sliku, Sable je otišla kod Blakea da mu kaže da, kad priča izbije na videlo, može da računa na nju kao na saveznicu. Pošto je poslušala Sablein saveta da pita majku o čoveku na slici, Fallon je otišla kod Alexis po odgovor. Kad je prepoznala da je čovek Roger Grimes, čovek sa kojim ju je Blake uhvatio na gomili, ona je optužila Blakea da ga je ubio pre 25 godina. 
2057 "Poslednje ura" Dwight AdairSinopsis: Tita Bell i Robert Wolfe
Scenario: David Paulsen, Tita Bell i Robert Wolfe
5. 1. 1989 (1989-01-05)10.80[7]
Blake je besan na Fallon što je pokazala sliku Rogera Grimesa Alexis. Pošto je načula njegovo dranje, Krystle nije sigurna zašto je Blake toliko zabrinut za tu sliku. Kad je Alexis odlučila da Blake pati zbog ubistva Rogera Grimesa, Dex postaje ubeđena da ona još uvek gaji izvesna osećanja prema Rogeru. Pošto je odlučio da ne bude više Alexisina igračka i ljubavnik, Dex odlazi u ljubavnu posetu kod Joanne Sills, Sableine lične pomoćnice. Dok je posećivala mutni deo grada sa Sammy Jo i Virginijom, Krystle traži načine da pomogne nesrećnima. Kad im je prišao čovek sa nožem, Virginia ga je tako napala je Sammy Jo počela da misli da je ona više uličarka nego što želi da ljudi misle. Krystle je rečeno da joj je jedini izgleda za preživljavanje operacija sa uzgrednim izgledima uspešnosti. Alexis se uvredila kad je otkrila da joj je Hamilton Stone izvukao samo dva broda iz Natumbea. Kad je otkrila za Alexisinu osvetu protiv Blakea, Krystle upada u njen stan i zapretila joj je da će iskoristiti svoju trenutnu umnu bolest kao opravdanje što ju je ubila ako optuži Blakea za ubistvo Rogera Grimesa. 
2068 "Ženidba" Jerry JamesonSinopsis: Tita Bell i Robert Wolfe
Scenario: David Paulsen, Tita Bell i Robert Wolfe
12. 1. 1989 (1989-01-12)10.80[8]
Krystle pristaje na operaciju, ali tek kad je Blake nevoljno potpisao hartije za razvod braka i oporuku koja će stupiti na snagu ako operacija ne uspe. Virginia govori Krystle o svojoj problematičnoj mladosti nakon što ih je majka napustila. Krystle poziva Sable na večeru i njihovo prijateljstvo nastavlja da raste. Fallon progoni san o Rogeru Grimesu koji se ponavlja. Dex unajmljuje druga iz Vietnama Paintera da istraži računovođu ColbyCoa. Krystle prepoznaje jednog ugostitelja na večeri, Gibsona, kao čoveka koji je izlazio iz jezera u njenom košmaru koji je progoni. Plašeći se da će Krystle sve povezati, Sable ogvori Gibsonu da prestane sa ronjenjem po jezeru. Ti ronioci su i našli telo Rogera Grimesa. Misleći da je otkrio podvodni prolaz, Gibson okleva da odbije istraživanje. Virginia je reagovala vrlo čudno kad se upoznala sa Dexom. Nakon obnavljanja svadbenih zaveta, Blake je primoran da otkaže svoj i Krystlein drugi medeni mesec. Krystle i Blake odmah odlaze u Švajcarsku kako bi ona mogla da vrlo prelomnu operaciju. 
2079 "Ginger puca" Kate Swofford TilleySinopsis: Clyde Ware
Scenario: David Paulsen i Clyde Ware
26. 1. 1989 (1989-01-26)10.40[9]
Operacije omanjuje, a Krystle pada u komu i najverovatnije se više neće probuditi. Slomljeni Blake se vraća u Denver. Sammy Jo je onesvestio u konjušnici Delta Rhoa tajanstveni čovek koji se tuda šunjao. On je izgubio nož sa posvetom: "Mom roniocu s' ljubavlju. Edi.". Sammy Jo je spavala sa Jeffom. Još novca je nestalo sa računa ColbyCoa, a Fritz tvrdi da sve drži u svojim rukama. Blake i Dex raspravljaju šta da rade u vezi svoje tajne. Navodno su pre mnogo godina Tom Carrington, Sam Dexter i Jason Colby imali rudarsko društvo na mestu na kom je sad jezero. Ozbiljan događaj ih je naterao da se zakunu da će čuvati tajnu, ali nakon pronalaska Rogera Grimesa, skrivanje tajne će biti teško. Fallon je spavala sa Johnom Zorellijem. Jeff aludira da je Sable došla u Denver da zauzme Krystleino mesto. Virginia je uspela da natera Dexa da je se seti. 
20810 "Nesreća u Delthi" Dwight AdairSinopsis: Don Heckman
Scenario: David Paulsen i Don Heckman
2. 2. 1989 (1989-02-02)10.70[10]
Nakon strastvenog vođenja ljubavi, Zorelli sumnja da Fallon pokušava da utiče na njega da odbaci slučaj Rogera Grimesa. Nakon što je Virginia izletela iz Dexove sobe i za sobom ostavila sliku njih dvoje iz srećnijih vremena, Dexa je zapanjio neoprezan razvoj događaja. Blake naređuje Zorelliju da ostavi Fallon na miru. Kako bi izbegao da se njihova porodična tajna otkrije, Blake želi da dobrovoljno prizna Grimesovo ubistvo. Fallon i dalje proganja sećanje na Grimesa. Sable otkriva da je Gibsonu ispao nož u konjušnici Sammy Jo. Kad je napala Gibsona, ona ga je upozorila da ode iz Denvera ili će okusiti njen bes. Zorelli dobija sliku na kojoj je Grimes sa Blakeom što dokazuje da Blake zna više nego što govori. Kad je saznala da je Heath redovni kockar u kockarnici njenog druga, Sable koristi priliku da se poigra sa Dexom. Kad je dobila njegovu pažnju, Sable ga je onda ohladila kao hladanim tušem. Sama u konjušnici, Sammy Jo je čula neke zvukove pa je uzela dvocevku da vidi šta je. Gibson ju je zaskočio, a ona ga je upucala. Dok se Gibson odvlačio iz konjušnice, razbuktali požar je zarobio Sammy Jo unutra. 
20911 "Tankeri, prilika za leševe" Kate Swofford TilleySinopsis: Roberto Loiederman
Scenario: David Paulsen i Roberto Loiederman
9. 2. 1989 (1989-02-09)7.00[11]
Jeff izvlači Sammy Jo iz konjušnice u plamenu, a Gibson je priveden. Sammy Jo je prepoznala Gibsona kao čoveka koga je Krystle videla u svojim košmarima. Blake brine da Gibson ne pokušava da otkrije njegovu porodičnu tajnu. Dex šalje Virginiji pismo u kome objašnjava svoju stranu priče. Ona ga je pocepala, ali ga je kasnije ponovo stastavila i suze su joj krenule dok je čitala. Blake daje Dexu zvučni zapis i zapis o čuvanju njihove tajne. Gnušajući se od pomisli da joj je Sable preotela Dexa, Alexis ponovo rasplamsava njegovu strast. Alexis se plaši da se kod njenog posla sa obezbeđivanjem svojih brodova u Natumbeu ne jave teškoće. Adam je njuškao po Virginijinoj sobi i otkrio pismo od Dexa. Adam zavodi Vigriniju i zadobija njeno poverenje. Gibson preti Sable da ga izvuče iz zatvora. Zorelli upada u dvorac Carringtonovih i potužuje Blakea da mu je oduzeo slučaj Grimes. Uz poricanje, Blake ga je izbacio napolje. Rastrzana između oca i ljubavnika, Fallon odlazi sa Zorellijem. Sable teroriše Alexis vestima da joj je poništila sav posao u Natumbeu i u svoj posed prebacila njene tankere. 
21012 "Sve je na Dexu" Dwight AdairSinopsis: Don Heckman
Scenario: David Paulsen i Don Heckman
16. 2. 1989 (1989-02-16)10.60[12]
Razdražena jer je Sable dobila upravu nad njenim brodovima, Alexis zapošljava jednog od Adamovih neugodnih prijatelja, lepog i intrigantnog Craya Boyda, kako bi ih vratio. Kad je naletela na Hamiltona Stonea u Carltonu, Alexis mu obećava da će jo skupo platiti zbog prevare. Potresen njenim pretnjama, Stone razmatra štetu koju bi ona mogla da izazove. Sammy Jo je Tanner McBride, savetnik za mlade, pobrkao sa šesnaestogovišnjom odbeglom devojčicom. Izvinjavajući se zbog neprijatnosti, Tannera je privukla Sammy Jo. Zorelli se dogovarao sa svojim kapetanom za drugu priliku, ali ga je ovaj žestoko odbio. Dex počinje da sumnja da njegov i Alexisin odnos može da preživi. Jeff upozorava Adama da zanemaruje svoju odanost Blakeu. Pogođen njegovom uvredom, Adam je mahnito nasrnuo na Jeffa. Nakon nekoliko razmenjenih udaraca, Adam izbacuje Jeffa ​​iz kuće. Blake se suočava s Gibsonom. Nudeći mu pomoć ako progovori, Gibson govori Blakeu kako ga je Sable unajmila. Optužujući Sable da radi za Jasona, Blake se iskaljuje na njoj. Pre nego što Sable stigla da mu objasni, Alexis ih zatiče u svađi i obnavlja svoj zavet da ih oboje zgazi. Sable pronalazi razlog da se raduje kad jo jje Joanna dala oznaku Fritza Heatha zaduživši ga više od dvesta dolara. Dex zatiče Sable u radosti, a ona mu se baca u zagrljaj, što i njega i Joannu iznenađuje. 
21113 "Virginia odlučuje" Bruce BilsonSinopsis: Barbara Esensten i James Harmon Brown
Scenario: David Paulsen, Barbara Esensten i James Harmon Brown
23. 2. 1989 (1989-02-23)10.30[13]
Sable se sastala sa Blakeom i Dexom kako bi im objasnila da je istraživala jezero kako bi otkrila šta je to njen suprug Jason toliko krio. Ona ih je uveravala da nije znala da će Blakeu i Dexu štetiti otkrivanje tajne koja leži tu. Dexa je zagolicala njena iskrenost. Sammy Jo pomaže Taneru McBrideu da ubedi jednog zvaničnika da mu dozvoli da privremeno povrati pritvor na jednom od begunaca. Ceneći njene napore, Tanner joj je doneo ružu i ostavio broj telefona da ga zove ako hoće da razgovara. Sable preti Heathu da će otkriti njegova promeveravanja novca iz ColbyCoa ukoliko joj ne pomogne da dođe do podataka štetnih po Alexis. Dex je otkrio da je Adam iskotristio Virginiju kad je pročitao pisma koja joj je napisao. Besan, on je napao Adama i pretio da će da ga ubije. Ljubomorna zbog Dexovog zanimanja za Sable, Joanna prihvata Adamovu ponudu da se bolje upoznaju. Radeći protiv pravila, Zorelli je umnožio kartu koju je uzeo od Gibsona na kojoj su obeleženi jezero i Delta Rhoe. Fallon je otkrila sliku sebe na kojoj drži sliku na kojoj su Blake i Roger Grimes pa sumnja da je on koristi kako bi izvukao podatke protiv Blakea. Blake je tužan zbog Virginijine odluke da ode iz Denvera. Sable zabavlja Heathov zahtev za 5 miliona za podatak o Alexis. Kad je izvukao pištolj, Heath ga je živčano uperio u Sable. 
21214 "Kuća propalog sina" Alan MyersonSinopsis: Ron Renauld
Scenario: David Paulsen i Ron Renauld
2. 3. 1989 (1989-03-02)10.00[14]
Sable uspeva da zadrži smirnost i ubedi Heatha da spusti pištolj pa da porazgovaraju. Pošto je pristao i pošto mu je bilo lakše, Heath je počeo da priča kako bi ona mogla da uništi ColbyCo. Kad je Heath otišao, Sable je i dalje bila potresena zbog bliskog susreta sa smrću. Pošto joj je bilo potrebno da bude sa nekim, ona je otišla kod Dexa. Blake ispituje Dexa šta je Adam uradio pa je Virginia otišla. Kad je čuo istinu, Blake je izbacio Adama iz kuće pošto je osetio da mu porodica isklizava. Alexis je otišla u Pariz da proveri Boydovu zapovednu akciju, a na kraju ga želi. Fallon počinje da živi sa Sammy Jo. Zorelli je tražio Fallon da mu objasni što je odjednom toliko hladna prema njemu. Joanna je napala Sable zašto se isprečila između nje i Dexa zbog čega je ona posumnjala u njenu odanost. Joanna je pokušala da zavede Dexa, ali ju je on odbio. Sable se sastala sa Dexom kako bi mu se izvinila za noć koju su proveli zajedno i obećava mu da će poštovati njegovu i Alexisinu ljubav. Uprkos njihovom zajedničkom navaljivanju da im preljuba nije značila ništa, ipak su osetili goruću žudnju jedno prema drugom. Kako nisu mogli da odole, oni su se vratili u njenu sobu i strastveno vodili ljubav. Pre nego što je Boyd otišao na opasan zadatak, Alexis se predala svojoj požudi jer mu je dozvolila da je zagrli.
Poslednja stalna pojava Krystle Jennings
21315 "I sin se uzdiže" Ron SatlofSinopsis: Roberto Loiederman
Scenario: David Paulsen i Roberto Loiederman
16. 3. 1989 (1989-03-16)9.40[15]
Videvši nered u Denver-Carringtonu, Blake preuzima upravu nad društvom. Njegov prvi čin je bio otkaz Adamu. Ceneći to što je Joanna znala za Sableinu preljubu, Adam pokušava da je pridobije da radi za njega i Alexis. Sable je videla kad je Adam ušao u Joanninu sobu i potvrdila je svoje sumnje o Joanninoj neodanosti. Zorelli je shvatio da je Fallon videla sliku Blakea i Grimesa koju je ukrao pa je tima dokučio zašto je odjednom postala neprijateljski nastrojena prema njemu. Sable je pitala Dexa da li će moći da se okrene protiv Alexis ako ona nastavi sa svojom osvetom protiv Blakea. Tanner McBride je svratio do Delta Rhoa da napravi Sammy Jo i Fallon večeru. Fallon je primetila da Sammy Jo on očigledno privlači. Sable ćerka Monica dolazi u Denver u posetu. Znajući da Joanni više ne može da veruje, Sable je ubedila Monicu da ostane u Denveru i pomogne joj u kampanji da uništi Alexis. Zorelli je rekao Fallon da se zaljubio u nju i da nije hteo da je upotrebi protiv Blakea. Zbunjena svojim osećanjima prema njemu, Fallon mu je lupila šamar i izbacila ga napolje. Zorelli joj je ponudio jedini primerak slike kako bi joj dokazao da je ne iskorišćava. Joanna je prihvatila Adamovu ponudu da radi za Alexis. Jeff je pokazao Blakeu dodatak u Alexisinim novinama u kome se moli za podatke o Rogeru Grimesu. Blake postaje odlučan da zaustavi Alexis jednom za svagda. 
21416 "Grimes i kazna" Nancy MaloneSinopsis: Tita Bell i Robert Wolfe
Scenario: David Paulsen, Tita Bell i Robert Wolfe
23. 3. 1989 (1989-03-23)10.90[16]
Joanna pristaje da kaže Adamu sve što zna o Sable u zamenu za njegovu zaštitu. Kad se Alexis vratila u Denver, Blake je napada zbog dodatka u kome se traže podaci o Rogeru Grimesu. Ona potvrđuje svoju želju da on plati za Grimesovo ubistvo. Plašeći se da će možda dobiti nalog za pretraživanje jezera, Blake je zamolio Dexa da zaroni u jezero i da se pobrine da sve što je sakriveno tako i ostane. Zorelli je obećao svom nadrđeenom kapetanu Handleru da će odbaciti slučaj Grimes pa je vraćen na posao. Sable je zadovoljna što je Monika kod nje, ali radost joj je kratko trajala jer su joj Alxis i Adam rekli da su tankeri uništeni zbog čega je ona još snažnije odlučila da uništi Alexis. Sammy Jo je ponudila Taneru priznanicu za njegov dom za odbegle. On je jako počeo da joj se sviđa iako ona ne zna da je oženjen. Blake je otišao u Delta Rho da se pomiri sa Fallon i pronašao je sliku koju joj je Zorelli ostavio. Pošto mu je sva vera u Fallon uništena, Blake je besno otišao. Dex je otišao kod Alexis u potkrovlje da porazgovaraju o njenoj osveti Blakeu. Pošto mu je pisalo na čelu da je kriva, ona shvata da je on spavao sa Sable. Slomljena, Alexis je izbacila Dexa. Pošto očigledno bukti rat izmađu Alexis i Sable, Monica pokušava da nagovori Jeffa da bude na Sableinoj strani. Alexisinu tugu zbog gubitka Dexa je skrenuo Adam koji joj je rekao da je proašao čoveka koji zna ko je ubio Grimesa. Elsworth Chisolm je rekao Alexis da je video Blakea kako iznosi Grimesovo telo iz rudnika u kom su radili. 
21517 "Gresi oca" Bruce BilsonSinopsis: Barbara Esensten i James Harmon Brown
Scenario: David Paulsen, Barbara Esensten i James Harmon Brown
30. 3. 1989 (1989-03-30)10.30[17]
Alexis je osećajno dotukla Dexova preljuba sa Sable pa je poslala Adama da pokuša da se pomiri sa Blakeom kako bi imala oči i uši u njegovom taboru. Blake i Sable su obnovili svoje prijateljstvo. Adam se upoznao sa Chisolmovom unukom Phoenix, a ona mu je rekla da se radilo na još jednom tajnom radu u rudniku. Alexis je kopala po kutiji sa stvarima Rogera Grimesa i pronalazi sliku koju joj je dao. Sable je videla sliku i u trenutku je shvatila koja je Blakeova tajna. Blake je priznao Dexu i Sable da je tajna ispod rudnika nacističko blago od dragocenih umetničkih dela koje je nevino dobio njegov otac. Blake je predložio da kriju blago i umešanost njegovog oca jer se plaši da će to uništiti porodično prezime. Blake im je rekao da je njegov otac ubio Grimesa jer je otkrio blago i pokušao da se obogati time. Sammy Jo se neprijatno iznenadila kad je otkrila da je Tanner McBride sveštenik i oženjen crkvom. Adam je rekao Blakeu da Alexis ima svedoka koji ga je video kako ubija Grimesa. Fallon je otkrila da je i njen deda Tom Carrington isto u košmarima pa je rekla Zorelli ju da se seća da ju je deda vodio kroz mračne tunele. Dex je zaronio u jezero i otkrio da je ulaz rudnika otvoren. Zorelli je gledao sa obale. 
21618 "Priča o traci" Dwight AdairSinopsis: Roberto Loiederman
Scenario: David Paulsen i Roberto Loiederman
13. 4. 1989 (1989-04-13)10.60[18]
Blake i Jeff su ostali zatečeni kad je Dex otkrio da je trezor ispod jezera potpuno prazan. Kad su se vratili sa jezera, Jeff je našao Sammy Jo kako ga čeka u krevetu. Blake je zamolio Sable da sazna da li Alexis zna bilo koji podatak o nestalom blagu. Kad je obila Alexisinu sobu, Sable je sačekala prevo vreme da se ušunja i uzme sliku koju je Goreg Grimes ukrao iz nacističkog blaga. Alexis je rekla kapetanu Handleru za svedoka ubistva Rogera Grimesa. Čak i sa svedokom, Handler ipak ne bi da ponovo otvara slučaj. Zorelli je suptilno saznao dragocen podatak od Fallon koji ga je doveo do ujaka Blakeove polusestre Dominique Deveraux. Kad se upoznao sa Dominiqueinim ujakom Charlesom Matthewsom, Zorelli mu je ozvučio kuću i otkrio da on zna više o Grimesovom ubistvu nego što govori. Jeff je upozorio Blakea da misli da se Sable ne može verovati. Savezni šerifi su upali u Alexisinu sobu kako bi uzeli zapise iz ColbyCoa, a Sable je podnela tužbu kako bi je bacila na kolena. Alexis joj je rekla da i ona zna neke tajne i da se ne plaši da ih otkrije pa je otišla za Švajcarsku da zaštiti svoju imovinu. Adam je zvao Blakea i rekao mu gde mogu da nađu Elswortha Chisolma. Dok se Fallon otvarala Zorelliju o svom dedi i rudniku pod jezerom, nije znala da je njen razgovor sniman. Chisolm se dogovorio sa Blakeom da mu kaže sve što zna o tajnim tunelima pod jezerom dok ih je Adam gledao kroz odškrinuta vrata, ali se povukao kad je Blake krenuo po novac za Chisolma. Kad je otišao do Chisolma kući, Adam ga je pronašao mrtvog. 
21719 "Nema tu kostiju" Michael LangeSinopsis: Tita Bell i Robert Wolfe
Scenario: David Paulsen, Tita Bell i Robert Wolfe
20. 4. 1989 (1989-04-20)10.90[19]
Pošto je kapetan Handler sumnjao da je Blake ubio Chisoolma, on je vratio Zorellija na slučaj Grimes uprkos njegovom verovanju da je Blake nevin. Blake je optužio Adama da mu je smestio da izgleda kao da je ubio Chisolma. Kad je saznala da je Alexis odnela svoju sliku na procenu, Sable je ubedila procenjivača da joj kaže da slika ne vredi ništa i otkrila da neko traži sliku Fredericka Stahla. Adam je ubedio hotelskog fotografa da slika Monicu i Jeffa zajedno. Charles Matthews je upozorio Blakea da se Zorelli raspitivao kod njih. Kad je Blake rekao Fallon kako je Zorelli koristi kako bi izvukao podatke o Matthewsu, njena ljubav prema Zorelliju se pretvorila u prezir. Tannera su osećanja prema Sammy Jo naterala da razmisli o svom crkvenom zavetu. Kad je pronašao skicu sa stvarima svog oca koji je Charles Matthews bacio, Blake je otkrio da je to nacrt tunelskog sastava koji počinje od podruma dvorca. Adam je posetio ožalošćenu Phoenix Chisolm, a ona se izlanula da je njen deda znao za tunele ispod Blakeovog dvorca. Kad su nabavili uređaj za prisluškivanje koji otkriva tunele, Dex, Jeff i Blake su krenuli u podrum u potragu za ulazom u tunel i kad su ga našli, uvukli su se u mračni prostor i otkrili ljudski kostur. 
21820 "Evo ga sin" Jerry JamesonSinopsis: Barbara Esensten i James Harmon Brown
Scenario: David Paulsen, Barbara Esensten i James Harmon Brown
27. 4. 1989 (1989-04-27)9.10[20]
Još jedan kostur je otkrivan zakopan u tunelu pod dvorcem. Blake je ubeđen da je onaj koji takođetraži blago ubio Elswortha pa je dao Dexu i Jeffu nedelju dana da se nađu sa Grimesovom udovicom Emily, a onda je otkrio njihovu zamršenu tajnu miliciji. Kako bi dokazao odanost Fallon, Zorelli je dao otkaz u MUP-u. Tanner i Sammy Jo imaju neviđenu želju da budu zajedno. Sable je otkrila da je trudna, ali nije mogla da kaže Dexu da će postati otac. Fallon je odlučila da se useli u praznu kućicu na Blakeovom imanju. Adam je obradio sliku Jeffa i Monice koju je napravio tako da izgleda kao da je njihov odnos možda rodoskrvni, a onda ju je dao ljigavom tabloidu na objavljivanje. Besan, Jeff je uleteo u poslovnicu tabolida i napao izveštača, a jedan fotograf js uslikao napad. Fallon je prepoznala uspavanku jer je čula Krystinin glas. Kad se smestila u kućici, nju je počela da proganja uspavanka. Plašeći se da se um ne poigrava sa njom, Fallon se učinilo kako je Roger Grimes greda kroz prozor. U očajničkoj potrazi za odgovorima, Blake je otišao do Phoenix Chisolm, ali ona nije htela da ga primi zbog čega je nastala gungula zbog koje su komšije izašle i prepoznale Blakea kao čoveka koji je bio sa Elsworthom neposredno pre nego što je ubijen. Emily Grimes je rekla Dexu i Jeffu da Roger ima sina Dennisa, a kad su videli njegovu sliku, oni su ostali potreseni njegovom sličnošću sa Rogerom. Fallon je ispred kolibe gledao Dennis Grimes, a preko mobilnog telefona je pozvao kapetana Handlera i uverio ga da im plan uspeva. 
21921 "Bljesak iz prošlosti" David PaulsenSinopsis: Tita Bell i Robert Wolfe
Scenario: David Paulsen, Tita Bell i Robert Wolfe
4. 5. 1989 (1989-05-04)9.40[21]
Monica je saznala od Alexis da Jason Colby nije njen otac. Ogromna tuče je izbila između Alexis i Sable. Fallon je shvatila da je kao mala ubila Rogera Grimesa kako bi ga sprečila da joj napadne majku. 
22022 "Caka 22" David PaulsenSamuel J. Pelovitz11. 5. 1989 (1989-05-11)10.80[22]
Kad je Blakeu i Jeffu smestio podmićeni milicajac, Blake je popio metak. Fallon i Krystina su ostale zaglavljene u rudniku koji se ruši. Alexis i Dex su skočili sa balkona.
Poslednja pojava Farnswortha Dextera, Sable Colby i Monice Colby


Spoljašnje veze uredi

  1. https://carringtondynasty.fandom.com/wiki/Broken_Krystle_(1988)
  2. https://carringtondynasty.fandom.com/wiki/A_Touch_of_Sable_(1988)
  3. https://carringtondynasty.fandom.com/wiki/She%27s_Back_(1988)
  4. https://carringtondynasty.fandom.com/wiki/Body_Trouble_(1988)
  5. https://carringtondynasty.fandom.com/wiki/Alexis_in_Blunderland_(1988)
  6. https://carringtondynasty.fandom.com/wiki/Every_Picture_Tells_a_Story_(1988)
  7. https://carringtondynasty.fandom.com/wiki/The_Last_Hurrah_(1989)
  8. https://carringtondynasty.fandom.com/wiki/The_Wedding_(1989)
  9. https://carringtondynasty.fandom.com/wiki/Ginger_Snaps_(1989)
  10. https://carringtondynasty.fandom.com/wiki/Delta_Woe_(1989)
  11. https://carringtondynasty.fandom.com/wiki/Tankers,_Cadavers_to_Chance_(1989)
  12. https://carringtondynasty.fandom.com/wiki/All_Hands_on_Dex_(1989)
  13. https://carringtondynasty.fandom.com/wiki/Virginia_Reels_(1989)
  14. https://carringtondynasty.fandom.com/wiki/House_of_the_Falling_Son_(1989)
  15. https://carringtondynasty.fandom.com/wiki/The_Son_Also_Rises_(1989)
  16. https://carringtondynasty.fandom.com/wiki/Grimes_and_Punishment_(1989)
  17. https://carringtondynasty.fandom.com/wiki/Sins_of_the_Father_(1989)
  18. https://carringtondynasty.fandom.com/wiki/Tale_of_the_Tape_(1989)
  19. https://carringtondynasty.fandom.com/wiki/No_Bones_About_It_(1989)
  20. https://carringtondynasty.fandom.com/wiki/Here_Comes_The_Son_(1989)
  21. https://carringtondynasty.fandom.com/wiki/Blasts_From_The_Past_(1989)
  22. https://carringtondynasty.fandom.com/wiki/Catch_22_(1989)