Dynasty (sezona 8)

Osma sezona serije Dynasty je premijerno emitovana na kanalu ABC od 23. septembra 1987. godine do 30. marta 1988. godine.

Dynasty (sezona 8)
Zemlja porijekla Sjedinjene Države
Broj epizoda22
Emitiranje
MrežaABC
Originalno prikazivanje23. 9. 1987 (1987-09-23)
30. 3. 1988 (1988-03-30)
Kronologija
← Prethodna
7
Sljedeća →
9
Popis epizoda Dynasty

Radnja sezone uredi

Osma sezona (1987/88) se završila s gledanošću ispod 30. mjesta.

Uloge uredi

Glavni članak: Popis likova Dynasty

Epizode uredi

Br.
ukupno
Br. u
sezoni
Naslov Režija Scenario Originalni datum prikazivanja SAD gledalaca
(milioni)
1771 "Opsada (1. deo)" Don MedfordEdward De Blasio23. 9. 1987 (1987-09-23)16.50[1]
I dalje kao taoci rastrojenog Matthewa Blaisdela, Blake i njegova porodica bespomoćno čekaju dok Matthewova opsednutost Krystle opasno raste. Videvši kako su Alexisina kola sletela sa mosta u reku, zgodni i tajanstveni stranac je spašava iz reke. Jeff traži Fallon nakon što su njena kola pronađena napuštena u pustinji i pronalazi je u nesvesti pored puta nekoliko kilometara dalje. Posle dozvole da napusti zamak i ode u potragu za bogatstvom u gotovom za Matthewov povratak u Peru, Blake nadjačava svoje čuvare i odlazi po pomoć. Štitivi Leslie kad je pokušala da pobegne, Dex nasrće na Matthewa. Kad je izbila tuča, Dex koristi priliku i beži kroz vrata na susedno imanje i traži pomoć. Blaisdelov saučesnik vadi pištolj i pogađa Dexa. Kad se vratio u dvorac sa ekipom POPT-a koja ga štiti, Blake biva preplašen jer otkriva zamak prazan i iseckane ostatke Krystleine lutke.
Prva pojava Seana Rowana. Ponovna stalna pojava Matthewa Blaisedla
1782 "Opsada (2. deo)" Don MedfordEdward De Blasio30. 9. 1987 (1987-09-30)15.20[2]
Matthew odvodi taoce na svoju staru bušotinu Lankershim-Blaisdel 1 i drži ih tamo u kući. Dex je primljen u bolnicu sa ozbiljnim povredama, ali je posle operacije uspeo da da miliciji trag o tome gde su taoci. Alexis unajmljuje Morgana Hessa da istraži čoveka koji ju je spasao. Fallon se probudila u bolnici, ali ne pada joj na pamet da kaže Jeffu za otmicu pa kasnije odlučuje da otputuje kući u Denver. Matthew kupuje dinamit i pravi napravu za svoje taoce. Dana se preplašila kad joj je Adam rekao da želi dete uskoro. Gerard je rekao Jeanette da je voli. Koristeći Dexovu dojavu, milicija pronalazi Matthewa i pobija sve njegove jatake. Matthew pušta sve taoce sem Krystle i Blakea. Steven je uleteo u zgradu, a Matthew okinuo napravu u nameri da pobije sve. Na kraju, Steven je ubio Matthewa nožem dok je Blake onesposobio napravu.
Poslednja pojava Matthewa Blaisdela
1793 "Posledice" Irving J. MooreSinopsis: Frank V. Furino
Scenario: Jeff Ryder i Frank V. Furino
7. 10. 1987 (1987-10-07)15.40[3]
Zbog događaja u kući, Steven ostaje osećajno preplašen. Adam sumnja na Jeffove i Fallonine pobuda za povratak u Denver. Adam sumnja i što Dana stalno menja temu kad se pomenu deca. Steven govori Sammy Jo da će ponovo početi da živi sa njom, ali jedino ako prihvati da njih dvoje nikad neće biti par. Fallon priznaje svoje iskustvo skeptičnom Jeffu. Blake privhata ponudu da bude kandidat na izborima za guvernera Colorada. Alexis pronalazi svog tajanstvenog spasioca. 
1804 "Najava" Don MedfordSinopsis: Frank V. Furino
Scenario: Jeff Ryder i Frank V. Furino
14. 10. 1987 (1987-10-14)15.20[4]
Alexisin spasilac Sean Rowan pažljivo proučava stari snimak Blakeove i Stevenove parnice oko starateljstva nad Dannyjem. Sammy Jo je tužna što njen i Stevenov odnos neće imati završetak koji je dugo priželjkivala. Fallon govori Stevenu o svom događaju u pustinji. Svari us se zagrejale između Dexa i Leslie i Alexis i Seana. Alexisin bes zbog toga što je odbijena u blakeovu korist na izborima za guvernera ponovo pokreće svađu između nje i Blakea. Verujući da će ako Blakeu podari unuče obezbediti svoje mesto u porodici, Adamu se srce slomilo kad je otkrio da Dana ne može da ima dece. 
1815 "Zamena (1. deo)" Nancy MaloneJames Harmon Brown i Barbara Esensten28. 10. 1987 (1987-10-28)13.80[5]
Alexis nudi Seanu ponudu za posao nakon što ju je on obavestio da je odlučio da ode iz Denvera. Jeff prihvata Blakeov predog da mu bude upravnik kampanje, a kasnije kad su ga zadržali na Blakeovom prijemu, on je otkazao svoju i Falloninu večeru pomirenja što im je još više oslabilo ionako krhki brak. Alexis pokreće ColbyCo u borbu protiv Blakeovog predloga da se šumovita zemlja spasi kao nacionalni park zbog čega bi se njoj smanjila sredstva za novine. Steven traži Blakeu da mu proda nogometnu ekipu "Denverški monarsi", a Sammy Jo odmah zapada za oko neveljali centarfor Josh Harris. Namučena Adamovom željom da dobije dete, Dani je pružena nada kad je saznala za uspešane zamenske majke. 
1826 "Zamena (2. deo)" Nancy MaloneBarbara Esensten i James Harmon Brown4. 11. 1987 (1987-11-04)14.90[6]
Alexis koristi svoje novine kako bi se protivila Blakeovom predlogu o pretvaranju zemlje, tvrdeći da bi ta zemlja donela posao za njenu rafineriju. Dana se sastaje sa zastupnikom zbog mogućnosti zamenske majke. Adam je u početku bio skeptičan oko toga da tuđinka nosi njegovo dete, ali se predomislio kad je upoznao zamensku majku, prelepu Karen Atkinson. Pošto posao kod Dexa nije ispunio Leslie zanose, ona prihvata Alexisinu ponudu za posao. Jeffu posao upravnika Blakeove kampanje nastavlja da zaokuplja vreme zbog čega on i Fallnom ne mogu da reše svoje teškoće u braku. Steven se uznemirio kad je video Sammy Jo kako se ljubi sa Joshom. 
1837 "Prvenstvo" Irving J. MooreSinopsis: Edward De Blasio
Scenario: Jeff Ryder
18. 11. 1987 (1987-11-18)13.40[7]
Sean je pozvao Alexis u kolibu na tihookeanskoj obali Mexica i zaprosio je. Reagući na Stevenovu nebrigu i prezaokupljenost poslom, Sammy Jo se daje Joshovim strastvenim nabacivanjima. Pošto se pridružio skupini onih koji su imali bliski susret sa trećom vrstom, Jeff je zaključio da rasprava neverovatnija ne može biti pa odlazi bez Fallon. Leslie nudi Jeffu poljubac za sreću pre glavnih izbora, a Fallon i Dex su svedočili tom trenutku povređeni. Adam je radostan jer je Karen nosi njegovo dete, ali Dana priznaje Karen da se oseća izostavljeno. Karen je uspela da smiri Danine strahove, ali su se oni vratili kad je Adam doneo kući poklon ne za Danu, nego za Karen. Na Blakeovoj proslavi povodom pobede na izborima, ushićeni Adam obaveštava Blakea da će imati još jedno unuče, a Dana je samo silila svoj najsjajniji osmeh da bi prikrila osećajni bol. 
1848 "Proba" Don MedfordSinopsis: Edward De Blasio
Scenario: Jeff Ryder
25. 11. 1987 (1987-11-25)13.30[8]
Prisiljen da se liši koristi od Denver-Carringtona kako bi izbegao sukob sa svojom političkom karijerom, Blake pokušava da odluči ko će iz porodice da preuzme vođstvo, ali kad je video Stevenovu odlučnost za rešavanje stanja, on ga moli da preuzme Denver-Carrington. Leslie koristi nesporazum između Jeffa i Fallon i kreće na Jeffa. Sammy Jo laže Stevena o prirido svog odnosa sa Joshom, koji je, što Sammy Jo ne zna, zavisnik od kokaina. Sean smišlja da osveti smrt svog oca Josepha Andersa i silovanje svoje sestre Kirby. Alexis krivi za očevu smrt i zaklinje se da će smrviti i nju i njenu porodicu koristeći svoj uticaj na nju kako bi okrenuo članove porodice jedne protiv drugih. 
1859 "Nameštaljka" Harry FalkJames Harmon Brown i Barbara Esensten2. 12. 1987 (1987-12-02)14.90[9]
Dana nevoljno otkriva Alexis da je neplodna zbog teškog pobačaja od pre mnogo godina. Sumnjajući da Dana vara Adama kako bi se sebično okoristila zbog svoje budućnosti, Alexis mulja kako bi sprečila Danu da po zakonu postane majka Adamovog zamenskog deteta. Kako bi potkopao Stevenov vodeći položaj u Denver-Carringtonu, Adam bezimoeno obaveštava novinare o hapšenju Skipa Maitlenda zbog rasturanja droge u Stevenovoj nogometnoj ekipi. Ovo pokreće bruku vezanu za Blakeovu kampanju. Kad se vratio iz New Yorka slomljen krivicom zbog vikend preljube sa Leslie, Jeff se nada da će rešiti svoje stvari sa Fallon, ali kad je Fallon uhvatila Jeffa i Leslie kako jednostavno završavaju poslovne stvari, ona biva uverena da im je brak gotov. Zabrinut njegovim slabim igranjem, Steven traži od Josha Harrisa da ide kod lekara. Plašeći se da će njegova zavisnost biti otkrivena, Josh napušta ekipu. Alexis obaveštava Seana za Danin nesrećni pobačaj, a on smišlja kako da iskoristi Danu u svoju korist. Pošto je odlateo za Billings u Montani, Sean se sastaje sa Daninim školskim drugom i otkriva da je otac njenog pobačenog deteta bio Adam. Alexis poziva Krystle i Blakea na Staroengleski vašar kako bi se okoristila Krystleinom programu odvikavanja. Očekujući sunovrata uticajnih ljudi u Blakeovoj kampanji, Alexis sprema posebno iznenađenje kako bi omela njegove političke pogotke. 
18610 "Vašar" Don MedfordBarbara Esensten i James Harmon Brown9. 12. 1987 (1987-12-09)15.70[10]
Kad je otkrio istinu o njenom pobačaju, Sean je počeo da ucenjuje Danu zahtevajući od nje da prikupi tajne podatke o Carringtonovima. Josh je otkrio sovju zavisnost od alkohola i droge kad je Sammy Jo odbila njegovu prosidbu. Fallon je obavestila Jeffa o svojoj odluci da podnese zahtev za razvod braka. Alexis i Sean su sredili velejavno emitovanje spletkaroškog snimka na kom se vidi kako Blake često posećuje javnu kuću. 
18711 "Novi preduzetnici" Irving J. MooreSinopsis: Frank V. Furino
Scenario: Jeff Ryder
23. 12. 1987 (1987-12-23)11.70[11]
Uz Krystleinu pomoć, Blake uspeva da skine ljagu sa svog imena iz bruke sa snimkom. Na poslovnom putu za Zapadnu Afriku, Dex naleće na čoveka koji bi mogao da mu da odgovore o Seanu Rowanu. Jeff pristaje na Fallonin zahtev za razvod braka. Zabrinuta što ne može da dobije Josha, Sammy Jo odlazi do njegovog stana i pronalazi ga u nesvesti zbog prevelike količine droge. 
18812 "Rasplet" Nancy MaloneSinopsis: Frank V. Furino
Scenario: Jeff Ryder
30. 12. 1987 (1987-12-30)13.50[12]
Sammy Jo je skrhkana krivicom zbog Joshove smrti i hsvata da je opsednutost da bude sa Stevenom lišava prisnih odnosa pa traži od Stevena da se iseli sa salaša. Dana popušta pod Seanovom ucenom i prenosi mu podatke o Denver-Carringtonu. Pošto je Alexis prezaokupljena Blakeovom kampanjom, Sean okreće svoju pažnju prema Leslie i njih dvoje provode noć zajedno. Jeff pita Sammy Jo da ide sa Dannyjem, LB-om i njim na skijanje za vikend. Kad je otkrila novi ugao kojim bi mogla da uništi Blakeovu kampanju, Alexis je sazvala večernju izjavu za štampu i proglasila sebe nezavisnom kandidatkinjom ga guvernera. 
18913 "Izjava" Don MedfordSinopsis: Edward De Blasio
Scenario: Jeff Ryder
6. 1. 1988 (1988-01-06)13.20[13]
Alexis moli Seana da preuzme upravu nad ColbyCoom da bi ona mogla da se usredotoči na izbore. U kolibi na planini sa Jeffom i decom, Sammy Jo razmišlja o svom propalom braku i neprikladnosti da bude majka. Jeff se obraća Sammy Jo i nova veza nastaje između njih. Dana konačno govori Adamu da je on bio otac deteta koje je pobacila, a on je besno opotužuje da mu je ubila dete. Alexis minira Blakeovo pojavljivanje na televizijskoj raspravi i onda se pojavila kako bi mu ukrala mesto. Ipak, Krystle dolazi umesto Blakea i sposobno ga brani od Alexisinih političkih uvreda. Smišljajući način kako da vrati Alexis, Krystle se setila Alexisinog naglog braka sa Cecilom Colbyjem pre nego što je on umro i pita se da li može da dokaže da nije umro prirodnoom smrću i nekako umeša Alexis. 
19014 "Slike" Harry FalkSinopsis: Edward De Blasio
Scenario: Jeff Ryder
13. 1. 1988 (1988-01-13)14.90[14]
Ne obraćajući pažnju na Blakeove prigovore, Krystle nastavlja da istražuje Alexisini brak sa Cecilom Colbyjem koji je bio na samrti. Leslie je pratila Seana do groba njegovog oca i otkrila njegov pravi lik kao sina Josepha Andersa i iskoristila je taj podatak da ga natera da je primi kao jednaku ortakinju u svom planu. Dana se vratila Adamu koji joj je sve oprostio i ispričala mu je za Seanovu ucenu. Alexis se slomila kad je zatražila da joj deca pomognu oko kampanje, a samo je Adam pristao da joj odobri bilo koji iznos. Kad su Fallon i Dex odleteli za Natumbe da provere vitronški naftni dogovor, ona je odlučila da se bori sa Stevenom za korist dogovora. Krystle je zapretila da će objaviti otkrića svoje istrage u novinama ako se Alexis ne povuče sa izbora. 
19115 "Hitac" Don MedfordSinopsis: Frank V. Furino
Scenario: Jeff Ryder
20. 1. 1988 (1988-01-20)16.30[15]
Kad je Krystle otkrila da je oporuka Cecila Colbyja promenjena neposredno nakon što se oženio Alexis, ona počinje da misli da je konačno pronašla čvrst dokaz protiv Alexis. Steven je nadglasan pa je nevoljno odobrio vitronški naftni dogovor. Seanova osvetprotiv Alexis i Carringtonovih je sprovedena u delo. Alexis se predomislila o trci za guvernera kad je jedan izveštač nagovestio bruku oko njenog braka sa Cecilom. Na izbornoj raspravi, Sean je slučajno upucao Alexis umesto Blakea. 
19216 "Narukvica" Irving J. MooreSinopsis: Frank V. Furino
Scenario: Jeff Ryder
27. 1. 1988 (1988-01-27)14.50[16]
Vidajući rane, Alexis govori Blakeu da je odlučila da se povuče sa izbora, ali kad je postala svesna iznenadnog porasta omiljenosti u javnosti, ona razmišlja da se Karenin suprug Jesse pojavi i i kaže da nikad nije potpisao hartije za razvod braka što bi značilo da su još pravno u braku. Nakon što je Jeff izvukao Sammy Jo iz dugova, Steven ga upozorava da mu ostavi bivšu suprugu. Jeff spašava Sammy Jo od pokušaja silovanja i shvata da se zaljubljuje u nju. U svojoj sobi, Alexis pronalazi narukvicu koju je dala Leslie. 
19317 "Upozorenja" Don MedfordJames Harmon Brown i Barbara Esensten3. 2. 1988 (1988-02-03)14.90[17]
Leslie se plaši da Alexis zna za njenu preljubu sa Seanom koji stoji iza Jessejevog iznenadnog ponovnog pojavljivanja u Kareninom životu. Steven, Fallon i Adam su ostali zatečeni kad su otkrili da Jeff kupuje velike svote deonica Denver-Carringtona. Adam je pokušao da plati Jesseju 100000 $ da napusti Denver, ali je Sean zahtevao da Jesse ostane u gradu i ubedi Karen da tuži Adama i Danu zbog starateljstva nad detetom koje nosi za njih. 
19418 "Adamov sin" Nancy MaloneSinopsis: Edward De Blasio
Scenario: Jeff Ryder
10. 2. 1988 (1988-02-10)15.00[18]
Alxis začikava Leslie i ispituje je o narukvici koju joj je dala. Jeff daje otkaz na mesto Blakeovog upravnika kampanje kad je Blake izrazio nezadovoljstvo zbog Jeffovog rukovođenja Denver-Carringtonom. Sean poriče Alexisine optužbe da ima preljubu sa Leslie, ali nije je potpuno uverio. Kad je zatekla Adama i Jesseja u tuči, Karen je pala na pod i počeli su joj trudovi. Kad je Sean zapretio Leslie, ona se obraća Dexu i govori mu da zna Seanov pravi lik. Dex otkriva Alexis da je Sean u stvari sin Josepha Andersa. Adamova i Danina radost zbog rođenja sina je kratko trajala jer je Karen na preteći naičn rekla da ne može da da svoje dete. 
19519 "Bruka" Irving J. MooreSinopsis: Frank V. Furino
Scenario: Jeff Ryder
2. 3. 1988 (1988-03-02)11.10[19]
Alexis upozorava Blakea na Seanov osvetnički plan. Blake i Dex odlaze u Natumbe i otkrivaju protivzakonitu pošiljku oružja, ali ostaju zaključani u tankeru. Plašeći se da će njena veza sa Jeffom uticati na njeno prijateljstvo sa Fallon, Sammy Jo traži od Jeffa da drže svoju vezu u tajnosti. Adam je ushićen kad je otkrio da jeste Adam Carrington, ali sreća je kratko trajala jer su mu uručene hartije Kareninog zahteva da zadrži dete. Alexis unajmljjuje Morgana Hessa da istraži Seana i saznaje za njegovu široku, zločinačku prošlost. Blake i Dex uspevaju da pobegnu kad je Sean okinuo napravu na tankeru. Ipak, greškom misle da je Sean poginuo u prasku. 
19620 "Parnica" Ray DantonJames Harmon Brown i Barbara Esensten9. 3. 1988 (1988-03-09)12.30[20]
Blake se vraća u Colorado jer mu prete optužbe da je umešan u protivzakonitu trgovinu oružjem. Zabrinut da će loš publicitet naškoditi njegovoj kampanji, Fallon i Steven lete za Natumbe kako bi pronašli dokaz koji će skinuti ljagu sa imena njihovog oca. Parnica oko starateljstva je počela i ubrzo postala ružna. Zaprepašćena oko prirode postupka, Dana se izbrbljala da dete treba da bude sa svojom majkom Karen. Slomljenog srca, Adam se iselio iz njihove spavaće sobe. Nakon saznanja da su se Jeff i Fallon razveli, Leslie pokušava da rasplamsa svoju vezu sa Jeffom, ne znajući da se on zabavlja sa Sammy Jo. Jeff i Blake su izgladili odnose pa Blake moli Jeffa da se vrati na mesto upravnika kampanje. Steven i Fallon su se vratili u Denver sa dokazima da Sean stoji iza pošiljke oružja. Krystle počinju da muče glavobolje, ali to krije od svoje porodice. Alexis pokušava da sakrija svoj užas kad su joj rekli da je telo za koje se pretpostavljalo da je Seanovo u stvari telo Harryja Treshera. 
19721 "Prošnja" Don MedfordSinopsis: Frank V. Furino
Scenario: Jeff Ryder
16. 3. 1988 (1988-03-16)13.60[21]
Leslie shvata da nije mila gotovo nikom iz porodice. Alexis i Blake su rame uz rame u trci za guvernera. Jeff je zaprosio Sammy Jo, a kad su saznali vesti, ni Steven ni Fallon to nisu dobro primili. Dana na kraju odlučuje da napusti Adama. Karen odlazi u bolnicu da vidi svoje dete, ali otkriva da ga nema. 
19822 "Rulet u Coloradu" Irving J. MooreSinopsis: Edward De Blasio
Scenario: Jeff Ryder
30. 3. 1988 (1988-03-30)16.10[22]
Kad je oteo Adamovog sina, Sean uzima Leslie za taoca. I Blake i Alexis gube na izborima za guvernera. Leslie uspeva da pozove Adama, ali Sean ju je uhvatio i prebio. Ipak, njen poziv pomaže Adamu u pronalasku sina. Jeff je došao u opasan položaj kad su se njegova stara osećanja prema Fallon vratila kad je zaprosio Sammy Jo. Sudija dodeljuje starateljstvo Karen. Blake otkriva da Krystle krije svoje zdravstvene tegobe. Sean je uperio pištolj u Alexis u njenom stanu, a kad je Dex stigao, on i Sean su se potukli i pištolj je opalio.
Poslednja pojava Leslie Carrington. Ponovna poslednja stalna pojava Stevena Carringtona. Poslednja stalna pojava Seana Rowana


Izvori uredi

Spoljašnje veze uredi