Dorothy Dell
glumica
Biografske informacije
Rođenje Dorothy Dell Goff
30. januar 1915. (1915-01-30)
Hattiesburg (Mississippi), Mississippi, SAD
Smrt 8. jun 1934. (dob: 19)
Altadena, Kalifornija, SAD
Profesionalne informacije
Zanimanje glumica
Opus
Djelatni period 1932–1934

Dorothy Dell (30. januar 1915 - 8. jun 1934) je bila američka filmska glumica, čiju je karijeru nedugo nakon početka prekinula smrt u prometnoj nesreći.

Iako se rodila u porodici profesionalnih zabavljača, poticala je od južnjačke aristokracije, a pradjed (po majčinoj liniji) joj je bio južnjački predsjednik Jefferson Davis. Karijeru je otpočela u dobi od 15 godina osvojivši titulu "Miss New Orleans". Iako je nakon toga primila bolje ponude, odlučila je gotovo godinu dana provesti u vodvilju kako bi pomogla svojoj prijateljici Dorothy Lamour. 1931. je došla u New York, gdje ju je angažirao Florenz Ziegfeld. Tamo je započela ljubavnu vezu sa popularnim pjevačem Russom Columbom, koju su na kraju uspjeli prekinuti Columbov menadžer Con Conrad. U Hollywood je došla u decembru 1933. i potpisala ugovor sa Paramount Picturesom. Za taj studio je snimila tri filma, od kojih su sva tri postigla uspjeh, i potakla usporedbe sa Mae West.

U pauzi snimanja posljednjeg filma Shoot the Works je pristala zajedno sa 38-godišnjim ljekarom dr. Carlom Wagnerom otići na zabavu u jednoj gostionici. Pri povratku je njihov automobil sletio sa ceste - Dell je na poginula na licu mjesta, a Wagner šest mjeseci kasnije u bolnici. Njenu ulogu u filmu Now and Forever je preuzela Carole Lombard.

FilmografijaUredi

  • Passing the Buck (1932)
  • Wharf Angel (1934)
  • Little Miss Marker (1934)
  • Shoot the Works (1934)

Vanjske vezeUredi