Diao Chan (film)

Diao Chan
Režija Bu Wancang
Producent Zhang Shankun
Scenario Chen Dabei
Predložak Romansa Tri Kraljevstva; autor:
Luo Guanzhong
Uloge Violet Koo
Jin Shan
Studio Xinhua Film Company
Datum(i) premijere
1938 (1938)
Trajanje 87 min.
Zemlja Tajvan Kina
Jezik mandarinski

Diao Chan je kineski crno-bijeli historijski film snimljen 1938. u režiji Bu Wancanga, koji se smatra jednim od navažnijih ostvarenja u periodu tzv. "Usamljenog otoka" kineske kinematografije.

Radnja se temelji na klasičnom romanu Romansa Tri Kraljevstva Luo Guanzhonga, odnosno legendama o Diao Chan, jednoj od legendarne Četiri ljepotice kineske historije. Radnja je smještena u Kinu krajem 2. vijeka u doba kraja dinastije Han i prikazuje kako Diaochan, čiji lik tumači Violet Koo, zavodi mladog vojskovođu Lü Bua, čiji lik tumači Jin Shan, te kako njih dvoje kuju zavjeru protiv Luovog pretpostavljenog, carskog premijera Dong Zhuoa (čiji lik tumači Gu Eryi).

Diao Chan je predstavljao jedan od najambicioznijih projekata studija Xinhua Film Company, koji je nastojao od Šangaja stvoriti "Hollywood istoka". Snimanje je započelo početkom 1937. godine, ali je, kada je bilo dovršeno oko 90 % materijala, izbio drugi kinesko-japanski rat, a Šangaj je bombardiran, pri čemu su dva puta stradali filmski studiji. Producenti, međutim, nisu odustali od snimanja, pa se Diao Chan dovršio u Hong Kongu. Kasnije je postigao veliki uspjeh ne samo u Kini, nego i u kineskoj dijaspori.

UlogeUredi

Vanjske vezeUredi