Carica Zheng Yingtao

Carica Zheng Yingtao (鄭櫻桃) (? -349) bila je carica kineske/Jie države Kasniji Zhao, odnosno supruga cara Shi Hua (car Wu).

Shi Hu ju je uzeo kao konkubinu, najvjerojatnije oko 312. godine, kada je Shi Hu još uvijek bio mladi oficir formalno u službi države Han Zhao. Kineski historijski izvori također navode da je prije toga bila prostitutka. Sa vremenom je stekla toliku naklonost svog muža, da ga je nagovorila da pogubi svoje dvije prethodne supruge - Gospu Guo i Gospu Cui. Shi Huu je rodila sinove Shi Shuija i Shi Zuna. Godine 333. je Shi Hu preuzeo vlast nakon smrti svog strica Shi Lea, a godine 334. i prijestolje. Godine 337. joj je muž zbog zavjere likvidirao sina Shi Shuija a njoj oduzeo titulu carice, koju je dao svojoj novoj supruzi Du Zhu.

Zheng Yingtao je ostala u pozadini sve do Shi Huove smrti 349. koga je, u skladu sa carevim željama, naslijedio najmlađi sin Shi Shi. Iste godine je, međutim, Shi Zun organizirao puč tokom koga su Shi Shi i carica majka Liu svrgnuti. Shi Zun je preuzeo prijestolje, a majku proglasio novom caricom majkom. Krajem iste godine je Shi Zun sazvao sastanak vodećih plemića i članova porodice na kome je iznio plan da pogubi Shi Mina, generala i Shi Huovog usvojenog unuka. Zheng Yingtao se tome suprotstavila, navodeći Shi Minove zasluge u Shi Zunovom dolasku na vlast. Shi Zun je zbog toga oklijevao, a što je omogućilo Shi Jianu da napusti sastanak i upozori Shi Mina, koji je smjesta organizirao puč u kome su ubijeni ne samo Shi Zun, nego i njegova majka.

Kineska carska porodica
Prethodi:
Carica Liu
Carica Kasnijeg Zhaoa
337
Slijedi:
Carica Du Zhu