Alex Rocco
glumac

Alex Rocco na dodjeli nagrada Emmy 1990. godine
Biografske informacije
Rođenje Alexander Federico Petricone, Jr.
29. februar 1936. (1936-02-29)
Sommerville, Massachussets, SAD
Smrt 18. jul 2015. (dob: 79)
Supružnik Sandie Elaine Garrett (1966–2002, njena smrt)
(njena smrt)
Shannon Wilcox (2005–2015, njegova smrt)
Profesionalne informacije
Zanimanje glumac
Opus
Djelatni period 1966 -
Znamenite uloge

Alex Rocco (rođen kao Alexander Federico Petricone, Jr. 29.2. 1936. - 18.7. 2015.) je bio američki glumac. Poznat po širokom rasponu uloga, od komičnih do niza gangsterskih likova u filmovima posvećenim mafiji, od čega su potonja navodno inspirirana njegovim stvarnim životnim iskustvima.

Rani životUredi

Rocco je rođen u gradu Sommerville u porodici Mary i Alexandera Petricone.

Kao mladić je poznat po nadimku "Bobo", a usprkos italijanskog porijekla je bio povezan s bandom Winter Hill, gangsterskom organizacijom koja je ranih 1960-ih uglavnom okupljala Irce. Uz taj period njegovog života je vezan incident u kome se pijani George McLaughlin iz suparničke Charlestownske bande pokušao udvarati njegovoj tadašnjoj djevojci. McLaughlina su tada pretukli članovi Winter Hilla, što je dovelo do krvavog rata između dvije glavne bostonske bande.

Tokom rata su u oktobru 1961. su James "Buddy" McLean, "Bobo" i korumpirani policajac Russel Nicholson na ulici navodno ubili Bernieja McLaughlina, vođu "Charlestownske bande", i to pred stotinama svjedoka. Iako su "Bobo" i ostala dvojica bili osumnjičeni, nitko od svjedoka, u skladu s tadašnjim običajima, nije htio svjedočiti.

Nakon toga incidenta se "Bobo" preselio u Kaliforniju, promijenio ime u Alex Rocco, značajno smršavio i s vremenom, otkrivši svoj glumački talent, dopro do Hollywooda.

Glumačka karijeraUredi

Rocco je najpoznatiji po ulozi Moea Greenea, vlasnika lasvegaske kockarnice, u znamenitom filmu Kum. Greeneov lik je u mnogo čemu inspiran stvarnim likom Bena Siegela, američke gangsterske legende.

Nešto kasnije je Rocco glumio gangstera u filmu The Friends of Eddie Coyle, posvećenom bostonskoj irskoj mafiji.

Ipak, najveći glumački uspjeh Rocco je napravio 1990. godine kada je dobio nagradu Emmy za ulogu "Ala Flossa", holivudskog agenta u kratkotrajnoj, ali hvaljenoj humorističkoj seriji The Famous Teddy Z.

Nakon toga je Rocco glumio u filmovima kao što su That Thing You Do i The Wedding Planner, a posudio je i glas liku u animiranoj seriji The Simpsons.

Rocco je nakon preseljenja u Los Angeles bio poznat i kao gorljivi poklonik bahaističke vjere.

Vanjske vezeUredi