1995. na televiziji

1995. na televiziji
< · 1993 · 199419951996 · 1997 · >
na filmu

TV-serije (premijere)  / TV-filmovi 

Globalni televizijski događaji uredi

  • 1. januar - U SAD sa radom počinje The History Channel.
  • 2. mart - Sve ruske TV-stanice prekidaju redovni program sa izuzetkom vijesti i redovnih informacija u znak protesta zbog toga što je prethodni dan ubijen televizijski novinar Vladislav Listjev.
  • 6. mart - U SAD prikazana epizoda tabloidnog talk-showa The Jenny Jones Show gdje Jonathan Schmitz, jedan od gostiju, doznaje da je njegov tajni obožavatelj sa posla njegov muški kolega Scott Amedure; tri dana kasnije Schmitz ubija Amedurea, a cijeli slučaj izaziva sudsku tužbu rodbine ubijenog protiv producenata, odnosno kontroverze i zahtjeve da se regulira industrija talk showova.
  • 18. jun - U emisiji Odin na odin na Prvom kanalu ruske državne televizije održana debata prilikom koje nacionalistički političar Vladimir Žirinovski započinje fizički sukob sa liberalnim političarom Borisom Njemcovom.
  • 23. septembar - U SAD prikazana prva epizoda TV-serije JAG, koja će nekoliko godina kasnije, zahvaljujući svom spin-offu NCIS, potaći jednu od najuspješnijih franšiza u historiji američke televizije.
  • 20. novembar - Na programu BBC u emisiji Panorama prikazan intervju Martina Bashira sa princezom Dianom u kome ona iznosi niz "pikantnih" detalja iz svog privatnog života, i priznaje da je muža varala sa instruktorom jahanja Jamesom Hewittom, a zbog čega će to postati najgledanija informativna emisija u historiji britanske televizije.

Premijere TV-serija i redovnih emisija uredi

TV-serije i redovne emisije prestale s emitiranjem uredi

Izvori uredi