Vlado Bulić (Split, 1979.), hrvatski pisac, scenarist i bivši bloger. Objavio je nekoliko knjiga, a najpoznatiji je po scenarističkom radu na serijama Bitange i princeze i Mamutica. Blog je pisao pod pseudonimom Denis Lalić.

Vlado Bulić
Biografske informacije
Rođenje1979.
Hrvatska Split, Hrvatska
(tada  SFR Jugoslavija)
PseudonimDenis Lalić
Profesionalne informacije
ObrazovanjeFilozofski fakultet
Zagreb, Hrvatska
Zanimanjescenarist, pisac
Znamenita djela

Rođen je u Splitu, gdje je završio osnovnu školu i III. gimnaziju (MIOC), nakon čega upisuje Fakultet elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, ali odustaje od tog studija te završava hrvatski jezik i informatologiju na Filozofskom fakultetu. Pisanjem se počinje baviti još kao student te objavljuje u časopisima Quorum i Godine nove, ali i studentskim novinama Revolt. Godine 2001. pokreće blog naziva "Pušiona Denisa Lalića", koji je bio povezan s portalom Index.hr. Blog je 2003. godine proglašen najboljim blogom u Hrvatskoj, a Bulić je na njemu najčešće objavljivao tekstove u formi kratkih priča; blog je aktivno vodio do 2006. godine. Godine 2003. dobio je i nagradu za prvu knjigu Studentskog centra u Zagrebu za zbirku poezije 100 komada, koja je objavljena i prevedena na engleski jezik. Godine 2006. objavio je i roman Putovanje u srce hrvatskog sna, a iste godine izlazi mu i kompilacija priča Pušiona, objavljena pod pseudonimom Denis Lalić.

Godine 2007. postaje suradnik na scenarijima serije Bitange i princeze, najčešće u paru s autorom serije, Goranom Kulenovićem, ali je napisao i nekoliko samostalnih epizoda, a od 2008. godine pisao je i za krimi seriju Mamutica. Kasnije je radio na nizu telenovela Nove TV, među koje spadaju Nad lipom 35, Kud puklo da puklo i Na granici, a odnedavno radi na RTL-ovoj telenoveli San snova.

Član je Hrvatskog društva pisaca.

Vanjske veze uredi