Un refugio para el amor

Un refugio para el amor (sh. Sklonište za ljubav) je meksička telenovela, produkcijske kuće Televisa, koja se trenutno snima u Meksiku.

Un refugio para el amor
NastupajuZurija Vega
Gabrijel Soto
Laura Flores
Ilean Almaguer
Džesika Koh
Zemlja porijekla Meksiko
Jezik/cišpanski
Broj epizoda165
Produkcija
Producent(i)Ignacio Sada
Emitiranje
Originalni kanalTelevisa
Originalno prikazivanje1. 8. 2011. – 23. 9. 2012.

Temelji se na radio-seriji Morelia.

Sinopsis uredi

Lusijana Hasinto je lepa i vesela devojka koja posle očeve smrti, progonjena od strane seoskog načelnika Don Akilesa, beži u Meksiko Siti. Prinudjena je da prihvati posao u baru sumnjive reputacije, kako bi preživela. Jedne noći, jedan od klijenata pokušava da je napastvuje, ali ona se brani i povredjuje mu lice, zbog čega oboje završavaju u policijskoj stanici. Lusijana je optužena da je ranila klijenta i baš kada misli da je za nju sve izgubljeno, spašava je advokat Klaudio, koji joj nudi bezuslovnu pomoć i podršku. Nakon incidenta, Lusijana dobija posao služavke u kući porodice Toreslanda, gde treba da čuva Patrisija, koji je potpuno nepokretan. Od samog početka razvija prijateljski odnos sa njim, baš kao i sa njegovom sestrom Hanom. Patrisiju se vraća volja za životom zahvaljujući prostodušnoj služavki i on u njoj vidi iskrenu prijateljicu.

Medjutim, Lusijana ni ne sanja da će u toj kući sresti i Rodriga – najstarijeg sina porodice Toreslanda, advokata koji ju je branio nakon tuče u baru. Rodrigo je veoma lep mladić, koga bije glas da je veliki ženskaroš. Ipak, ima verenicu Galu, zanosnu devojku iz visokog staleža, koja je pored toga i uspešna poslovna žena. Izmedju Lusijane i Rodriga radja se neobjašnjiva privlačnost, koja lagano prerasta u čistu i iskrenu ljubav. Rodrigo odlučuje da raskine veridbu sa Galom i oženi Lusijanu u tajnosti, uprkos svemu. Njih dvoje se predaju jedno drugom na tajnom mestu koje predstavlja njihovo ljubavno utočište. Kada Gala i Rodrigova majka Roselena saznaju za zabranjenu romansu mladih ljubavnika, kuju plan da ih rastave. Govore Rodrigu da ga je Lusijana zavela isključivo zbog novca. Kažu mu da je pobegla iz svog sela zbog neplaćenog duga, zbog koga je njena porodica izgubila kuću. Isto tako, stavljaju mu do znanja da je, kada je došla u Meksiko Siti, radila kao igračica u baru, te da postoji krivična prijava protiv nje, od strane jednog klijenta. Rodrigo se suočava sa Lusijanom, koja bezuspešno pokušava da se odbrani. Zaslepljen besom, on je izbacuje iz kuće, ali i iz svog života. Slomljena i ponižena, Lusijana traži pomoć od Klaudija, za koga se nakon nekog vremena ispostavlja da je njen pravi otac. Kada saznaju za svoju povezanost, otac i kćerka se zaklinju na osvetu porodici Toreslanda. Ispostavlja se da njeni članovi nisu povredili samo Lusijanu – Klaudio je proveo nekoliko godina u zatvoru zbog prevare koju je počinio Rodrigov otac Maksimo. Nedugo zatim, Lusijana saznaje da je trudna. Odlučuje da ništa ne govori Rodrigu i da sama odgaja svoje dete. Sa druge strane, Rodrigo se ženi Galom i život mu se pretvara u pravi pakao.

Iako je trudnoća veoma rizična, Lusijana odlučuje da je iznese do kraja i radja Anhela, rizikujući sopstveni život. Roselena saznaje da se ona porodila i planira da joj ukrade bebu. Pretpostavljajući da bi tako nešto moglo da se desi, Lusijana beži iz bolnice, ali pada u nesvest. Misleći da je mrtva, ulični muzičar joj uzima dete i odvodi ga sa sobom. Kada se probudi i shvati da novorodjenče nije kraj nje, Lusijana je slomljena bolom i odlučuje da posveti život traganju za izgubljenim detetom. Nakon nekog vremena, Rodrigo upoznaje dečaka koji prosi na raskrsnicama i sprijateljuje se sa njim, ni ne sluteći da mu je to sin. Istovremeno, situacija sa Galom je sve gora i on odlučuje da se razvede od nje. Saznaje da je Lusijana rodila njegovo dete, traži je i moli za oproštaj. Medjutim, ona mu hladno kaže da ga mrzi onoliko koliko ga je nekada volela. Rodrigo joj obećava da će pronaći Anhela... Ali samo će vreme odrediti pravac u kome će se kretati njihove sudbine. Za sada ih spaja samo nada da će jednom pronaći dečaka i moći da žive srećno u svom „ljubavnom skloništu“...

Uloge uredi

Glumac Uloga
Zurija Vega Lusijana Hasinto
Gabrijel Soto Rodrigo Toreslanda
DŽesika Koh Gala Viljavuensio
Ilean Almaguer Hana Toreslanda
Pol Stenli Aldo
Laura Flores Rosa Elena Roselena Toreslanda
Franses Ondiviela Hulijeta Viljavuensio
Roberto Blandon Maksimo Toreslanda
Ilean Almager Hana Toreslanda
Brandon Peniče Patrisio
Hose Karlos Ruis Galdino Hasinto
Umberto Elisondo Akiles Tuerba
Aleida Nunjez Violeta
Koral
Lus Marija Heres Koni Fuentesgil
Keliče Arismendi Norma
Oskar Bonfihilo Honesto
Sara Barlondo Aranza
Ara Ranhel Valentina
Hari Gejtner Oskar
Erik Dijaz Lorenso Hasinto
Saide Silva Gutijerez Paz Hasinto