The Super Cops

The Super Cops
Režija Gordon Parks
Producent William Belasco
Scenario Lorenzo Semple Jr.
Predložak The Super Cops: The True Story Of The Cops Called Batman and Robin; autor:
L.H. Whittemore
Uloge Ron Leibman
David Selby
Sheila Frazier
Pat Hingle
Dan Frazer
Joseph Sirola
Arny Freeman
Muzika Jerry Fielding
Fotografija Richard C. Kratina
Montaža Moe Howard
Distribucija Metro-Goldwyn-Mayer
United Artists
Datum(i) premijere
20. mart 1974 (1974-03-20)
Trajanje 90 min.
Zemlja  Sjedinjene Države
Jezik engleski

The Super Cops (sh. Superpolicajci) je američki policijski film snimljen 1974. godine u režiji Gordona Parksa. Temelji se na knjizi The Super Cops: The True Story Of The Cops Called Batman and Robin L. H. Whittemorea, koja je opisivala život i rad Davea Greenberga i Roberta Hantza, dvojice pripadnika njujorške policije koji se na samom početku pojavljuju na dokumentarnoj snimci gdje daju televizijski intervju. U samom filmu njihove likove tumače Ron Leibman i David Selby, a radnja prikazuje kako od samih početaka karijere pokazuju izuzetnu vještinu u policijskom poslu, a zbog čega će postaviti rekord po broju uhapšenih kriminalaca, ali i na sebe navući kako bijes uličnih dilera koji ih žele ukloniti, te nemilost pretpostavljenih koji drže da su njihovi uspjesi posljedica korupcije, odnosno dosluha sa kriminalcima.

Poticaj za snimanje je pružio uspjeh prethodne godine prikazanog i tematski srodnog filma Serpico, koji se također bio temeljio na istinitim događaj. Režiser Gordon Parks je, međutim, svoj film učinio znatno vedrijim, odnosno u njega unio brojne elemente crnog humora, kao i reference na strip junake Batmana i Robina sa kojima se uspoređuju glavni likovi.

Britanski režiser Edgar Wright je tvrdio da su upravo The Super Cops poslužili kao jedna od glavnih inspiracija za njegovu akcijsku komediju Hot Fuzz iz 2007. godine.

UlogeUredi

See alsoUredi

IzvoriUredi

Vanjske vezeUredi