Les Carnets du Major Thompson

Les Carnets du Major Thompson
Režija Preston Sturges
Producent Alain Poiré
Paul Wagner
Scenario Preston Sturges
Predložak Les Carnets du Major Thompson; autor:
Pierre Daninos
Uloge Jack Buchanan
Martine Carol
Muzika Georges Van Parys
Fotografija Maurice Barry
Jean Lallier
Christian Matras
Montaža Raymond Lamy
Distribucija Continental Dist.
Datum(i) premijere
9. decembar 1955 (1955-12-09)
Trajanje 105 min.
Zemlja engleski
francuski
Bruto prihod 540.000 $[1]

Les Carnets du Major Thompson (sh. Notesi majora Thompsona) je francuska crno-bijela filmska komedija snimljena 1955. u režiji Prestona Sturgesa, poznata kao posljednje ostvarenje u njegovoj filmografiji.

Temelji se na istoimenom satiričnom romanu francuskog pisca Pierrea Daninosa. Naslovni protagonist, čiji lik tumači škotski glumac Jack Buchanan, je "uštogljeni" bivši britanski oficir koji je godinama živio u Francuskoj, prije nego što se oženio za mladu Francuskinju (koju tumači Martine Carol). Radnja prikazuje probleme koji nastanu kada par dobije dijete, odnosno postavi se pitanje treba li ga odgojiti u strogom britanskom, ili nešto "opuštenijem" francuskom duhu.

Les Carnets je snimljen nakon što je Sturges, nekoć jedan od najcijenjenijih i najuspješnijih klasičnih hollywoodskih komediografa, doživio seriju neuspjeha, te je pokušao obnoviti karijeru u Evropi. Iako je doživio određeni uspjeh u samoj Francuskoj, u SAD je doživio fijasko, te Sturges sve do smrti nije bio u prilici napraviti novi film.

UlogeUredi

IzvoriUredi

  1. Nat Segaloff, Final Cuts: The Last Films of 50 Great Directors, Bear Manor Media 2013 p 281-283

Vanjske vezeUredi