Suicide Squad (film)

Suicide Squad (sh. Samoubilački odred), na prostoru bivše Jugoslavije prikazan pod naslovom Odred otpisanih, je američki science fiction film snimljen 2016. godine u režiji Davida Ayera. Predstavlja adaptaciju stripova o istoimenoj grupi supernegativaca u izdanju DC Comics, odnosno dio ciklusa DC Extended Universe. Radnja prikazuje kako američka vlada, u nastojanju da se suprostavi vanzemaljcima ili odmetnutim superherojima, organizira tajnu jedinicu sastavljenu od zatvorenih supernegativaca kojima je u zamjenu za suradnju obećana sloboda, te ih šalje u izuzetno opasnu misiju protiv tajanstvene napasti koja je preuzela jedan veliki grad. Suicide Squad je predstavljao izuzetno ambiciozni projekt za studio Warner Bros. koji je njime nastojao izgraditi medijsku franšizu sličnu suparničkom Marvelovom filmskom univerzumu. U film, koji je njegov autor uspoređivao sa Dvanaest žigosnih su uložena ogromna sredstva.To se odnosilo i na snimanje, tako i promociju su uložena ogromna sredstva, a trailer je izazvao posebno među fanovima DC-ovih stripova. Na samom setu su, međutim, bilježene brojne poteškoće, a Suicide Squad se prije premijere morao dosnimavati, navodno zbog bojazni producenata da je previše "mračan" i da ga treba učiniti prijemčivim porodičnoj publici. Iako je ostvario solidne komercijalne rezultate, proglašen je razočarenjem, prije svega zbog izuzetno loših kritika, koje su mu zamjerale loš scenarij i nerazumljivu radnju, čemu je svoj doprinos dalo i to da se lik Jokera (koga tumači Jared Leto), iako je reklamiran na plakatima, gotovo ne uopće ne pojavljuje u filmu. Nasuprot tome, Margot Robbie, koja tumači lik Jokerove družice Harley Quinn, je stekla brojne pohvale za svoju ulogu, koja je, između ostalog, postala i popualarna inspiracija za cosplay.

Suicide Squad
RežijaDavid Ayer
Producent
ScenarioDavid Ayer
PredložakSuicide Squad; autor:
Robert Kanigher
Ross Andru
Uloge
MuzikaSteven Price
FotografijaRoman Vasyanov
MontažaJohn Gilroy
Studio
DistribucijaWarner Bros. Pictures
Datum(i) premijere
1. 8. 2016 (2016-08-01) (Beacon Theatre)
Trajanje123 min.[1]
Zemlja Sjedinjene Države
Jezikengleski
Budžet175 mil. $[2]
Bruto prihod746,8 mil. $[3]
Kronologija
Prethodi: Sl(ij)edi:
Batman v Superman: Dawn of Justice (2016) Wonder Woman (2017)

Izvori uredi

  1. „Suicide Squad (2016)”. British Board of Film Classification. July 26, 2016. Arhivirano iz originala na datum July 28, 2016. Pristupljeno July 28, 2016. 
  2. Rottenberg, Josh (August 1, 2016). „The pressures behind 'Suicide Squad,' the DC Comics movie that Warner Bros. needs to work, and work big”. Los Angeles Times. Pristupljeno 1. VIII 2016. 
  3. „Suicide Squad (2016)”. Box Office Mojo. Pristupljeno 20. XII 2017.