Smoke Gets in Your Eyes (Homicide: Life on the Street)

Smoke Gets in Your Eyes (sh. Dim ulazi u tvoje oči) je epizoda američke policijske TV-serije Homicide: Life on the Street, premijerno prikazana 24. marta 1993. godine. Radnja prikazuje kako se Howard i Bayliss pokušavaju odviknuti od pušenja, Giardello otkriva tajne radove na uklanjanju azbesta iz prostorija njegove jedinice, a Munch i Bolander istražuju slučaj 14-godišnjeg dječaka pretučenog na smrt.

Smoke Gets in Your Eyes
Epizoda serije Homicide: Life on the Street
scena iz epizode u kojoj Munch osumnjičeniku pokazuje komad papira izvađen iz mašine za fotokopiranje tvrdeći da je u pitanju rezultat njegovog testa na detektoru laži
Epizoda br.Sezona 1
Epizoda 8
RežijaWayne Ewing
ScenarioJames Yoshimura
Tom Fontana
FotografijaWayne Ewing
Produkcijski kod109
Originalno emitiranje24. 3. 1993 (1993-03-24)
Gostujući glumci
Kronologija epizode
← Prethodna
"And the Rockets' Dead Glare"
Sljedeća →
"Night of the Dead Living"
Lista epizoda Homicide: Life on the Street

U epizodi je prvi put prikazan trik koji koristi baltimorska policija kako bi osumnjičenike navela na priznanje zločina, a pri čemu se fotokopir-mašina namjesti tako da izbacuje papire s natpisima "istinito" i "pogrešno", a osumnjičeniku kaže kako je u pitanju detektor laži.

Smoke Gets in Your Eyes je originalno bila zamišljena kao finale prve sezone, ali ju je NBC odlučio prikazati ranije, držeći da bi Night of the Dead Living bila prespora i premalo atraktivna za održavanje gledanosti prije samog kraja.

Izvori uredi

Vanjske veze uredi