KategorijeUredi

Svi clanci o biografijama bi trebali da sadrze kategorije o datumu rodjenja i smrti a kada ih preneses dodaj Lifetime sablon na svaki clanak po govotovu za ove sa hr wiki. --Kolega2357 (razgovor) 11:06, 29 april 2016 (CEST)

Hoću na one članke što sam preneo pre nekoliko dana njih sam uredio i ove nove.E od sad mogu da prebacujem koliko hoću možeš da pogledaš članke sve precizno urađeno,nego uvek zaboravim da napišem da sam kopirao sa hr Vikipedije. --Vojvoda Živojin MišićNuvola apps kopete.png razgovorstranica 11:08, 29. april 2016. (CEST)

Blok #2Uredi

Ja stvarno ne znam jel' ti nekog ovdje zezaš ili stvarno ne razumiješ što ti govorim. Pod pregledati sve članke mislio sam, doista, ne bi vjerovao, sve. To što si ti preletio kroz 15-ak članaka o gitaristima i muzičarima, koji su, ruku na srce, bili najmanje sporni, ne znači da si pregledao članke i da si ispoštovao dogovor. Uz to, na blok si odgovorio prilično nonšalantno i nastavio praviti budalo od mene. Zabrana će ti biti skinuta kad ja ili netko drugi od admina procijeni da je to urađeno, a ne kada ti samovoljno konstatiraš da si pregledao "sve" članke (što nisi) i onda nastaviš s istom praksom. Dakle, sada kada ti istekne blok, ponovo - sredi članke, javi se meni ili nekom drugom adminu da pregledamo stanje i onda, kada ti mi kažemo da je stanje sa starim člancima uredno, možeš nastaviti rad. Uostalom, ne znam što si zapeo za kopiranje članaka, slobodno piši nove članke sam, prevodi i stvaraj originalni sadržaj --Biljezim se sa štovanjem,Poe 11:58, 29 april 2016 (CEST)

ZamolbaUredi

Zamolio bih vas da prvo riješite članke koje ste kopirali sa Hr Wiki, pa potom nastavite rad na Wikipediji, ali po mogućnosti da sami pištete izvorno ovdje, ne da kopirate sa drugih Wikipedija. Kako biste razumijeli u čemu je problem, evo samo jedan primjer što ste krivo napravili prilikom neselektivnog kopiranja sadržaja sa Hr Wiki u članku Banovina Hrvatska[1]: dakle, u članku ste prebacili nevaljane i nepouzdane nacionalističke izvore, kao što su "HercegBosna.org" (naziv marionetske i nepriznate paradržave u Hercegovini), potom neki bizarni "Ivan de Mihalovich: Istina o Nezavisnoj Državi Hrvatskoj, Buenos Aires, 1991., Travanjska revolucija" (vjerojatno izvor iz ustaške emigracije), potom je tu i neki "Axis History" (koji smrdi na neonacistički website) pa uključujući i žutilo 24sata. Nemojte takvo smeće od izvora sa Hr Wiki prebacivati ovdje na ozbiljnu ustanovu kao što je Sh Wiki. Provjerite prvo kakvi su izvori, pa i stil rečenica (pošto je Hr Wiki i dalje notorna po nacionalističkoj pristranosti i falsifikatima), i ispravite ih u enciklopedijsku formu, dakle neutralnost, nepristranost, pouzdanost, objektivnost. Preporučam da radije prevodite sa En Wiki ili De Wiki pošto su tamo vrlo rigorozni kriteriji po postavljanju sadržaja. Nadam se da ćete ubuduće pažljivije paziti.--Seiya (razgovor) 13:17, 29 april 2016 (CEST)

Bio sam blokiran,sad ću da sredim sve. --Vojvoda Živojin MišićNuvola apps kopete.png razgovorstranica 12:47, 2. maj 2016. (CEST)
Ponovo ću uputiti molbu da to "sređivanje svega" ne bude prebacivanje novih članaka, nego stvarno sređivanje svih dosadašnjih --Biljezim se sa štovanjem,Poe 12:57, 2 maj 2016 (CEST)
Ok,jel možeš samo da mi kažeš kako da kad postavim poster nekog filma da ispod napišem objašnjenje? --Vojvoda Živojin MišićNuvola apps kopete.png razgovorstranica 13:00, 2. maj 2016. (CEST)
To ne spada u rješavanje starih stvari. Postavljaš postere na Commons koji krše autorska prava i bit će brisani, čime opet stvaraš nered u člancima. Ostavi se, molim te, toga i kreni pregledavati članke koje si prebacio. Imaš povijest vlastitih izmjena i kreni --Biljezim se sa štovanjem,Poe 13:02, 2 maj 2016 (CEST)
Samo sam te pitao ako možeš da mi odgovoriš,da kad sredim članke počnem da pravim nove o filmovima,samo mi reci mali savet.. --Vojvoda Živojin MišićNuvola apps kopete.png razgovorstranica 13:06, 2. maj 2016. (CEST)
Kad središ, ponovi upit i dat ću ti odgovor --Biljezim se sa štovanjem,Poe 13:06, 2 maj 2016 (CEST)
Samo mi reci koje članke?Jer ja sam članke o muzičarima svije sredio,nema više ništa ti si nekoliko mojih članaka izbrisao i ja više neću da kopiram. --Vojvoda Živojin MišićNuvola apps kopete.png razgovorstranica 13:09, 2. maj 2016. (CEST)
Sve članke. Imaš popis svojih nedavnih izmjena (što bi, ako već tvrdiš da tako dobro poznaješ Wikipediju, trebao znati) i kreni od prve izmjene nadalje --Biljezim se sa štovanjem,Poe 13:13, 2 maj 2016 (CEST)
Sve je gotovo. --Vojvoda Živojin MišićNuvola apps kopete.png razgovorstranica 13:06, 2. maj 2016. (CEST)
Pregledao si 5 članaka... nije gotovo. Kategorije su još uvijek crvene, koristiš šablone koji se ne koriste na ovoj Wiki... neće to ići tako lako --Biljezim se sa štovanjem,Poe 13:44, 2 maj 2016 (CEST)
To ću ja kasnije da uradim sad ću neki članak da napišem pa ću onda ove da malo da sređujem. --Vojvoda Živojin MišićNuvola apps kopete.png razgovorstranica 13:48, 2. maj 2016. (CEST)
Vidi, ako taj članak bude kopiran s neke Wikipedije, bit će obrisan, a ti ćeš dobiti novi blok. Budeš li nastavio s ovakvim ignoriranjem obveza, dobit ćeš rok za sređivanje. Imaš zadatak, on ti treba biti prioritet --Biljezim se sa štovanjem,Poe 13:52, 2 maj 2016 (CEST)
Neće biti kopiran,i jel ima ovde neko osim mene da sređuje članke i šabloni ću da sređujem ali ako piše neka pesma i ništa nije napisano o njoj,evo na primer na stranici Željko Bebek piše Belo Dugme i crveno je ja ću samo [[]] ovo da sklonim i to je to. --Vojvoda Živojin MišićNuvola apps kopete.png razgovorstranica 13:55, 2. maj 2016. (CEST)
Članak Bijelo dugme postoji. I ne uklanjaj crvene linkove sa članaka jer će netko možda napisati članke o tome u doglednom vremenu --Biljezim se sa štovanjem,Poe 13:58, 2 maj 2016 (CEST)
Ja ti kažem figurativno a ti smatraš ozbiljno.U redu to neću ali šablone i ostalo ću da maknem i jel mi daješ dozvolu da sam pišem članke o stranim filmovia,i kaži mi kako da ubacim objašnjenje kad postavim filmski poster? --Vojvoda Živojin MišićNuvola apps kopete.png razgovorstranica 14:01, 2. maj 2016. (CEST)
Sam smiješ pisati članke, ali ih ne smiješ kopirati dok ne središ. Pogledaj cijelu seriju članaka o stranim filmovima, bar smo tu dobro pokriveni, i vidi kako se oni pišu. Što se slika tiče, to je posebno pravilo na ovoj Wiki i treba prvo vidjeti kako ćeš se snaći s ostalima da i tu ne bi bio nered. Ne mora svaki članak odmah imati sliku --Biljezim se sa štovanjem,Poe 14:02, 2 maj 2016 (CEST)
Lepše je kad ima sliku,video sam kako OC RIPER sređuje slike na postavi objašnjenje tako bih i ja. --Vojvoda Živojin MišićNuvola apps kopete.png razgovorstranica 13:09, 2. maj 2016. (CEST)
Ajde ti prvo sredi članke pa ćemo popričati o slikama, a dotad samo piši da uhvatiš praksu --Biljezim se sa štovanjem,Poe 14:04, 2 maj 2016 (CEST)
Hoće nego hteo sam evo sada na Microsoft sačuvao sve nove članke o filmovima koje sam napisao--Vojvoda Živojin MišićNuvola apps kopete.png razgovorstranica 14:06, 2. maj 2016. (CEST)
Ja tebe ništa nisam razumio xD Budu li ti članci ovako gramatički, pravopisno i sintaktički loši, ovo će biti pravi cirkus --Biljezim se sa štovanjem,Poe 14:07, 2 maj 2016 (CEST)
Ja ti skroz drugo pričam,članke sam lepo gramatički na srpskohrvatskom jeziku uredio i nemoj se ti ništa brinut. --Vojvoda Živojin MišićNuvola apps kopete.png razgovorstranica 14:08, 2. maj 2016. (CEST)
Živi bili pa vidjeli --Biljezim se sa štovanjem,Poe 14:09, 2 maj 2016 (CEST)
Možeš mi samo reći kako da kad postavim sliku napišem objašnjenje itd... --Vojvoda Živojin MišićNuvola apps kopete.png razgovorstranica 14:10, 2. maj 2016. (CEST)
Ne još. Onda kada središ članke, kada dokažeš da si sposoban pratiti pravila ove Wikipedije i poštivati njezine standarde, moći ćeš postavljati i slike. Zasad jednostavno nemam povjerenja u tebe i imam osjećaj da ćeš napraviti puno veći problem s tim slikama nego što jest. I ne, ne možeš reći ništa da me razuvjeriš, ali možeš - srediti sve članke i dokazati mi tako da sam u krivu --Biljezim se sa štovanjem,Poe 14:13, 2 maj 2016 (CEST)

Kao prvo, Seiya je muško. Kao drugo, prestani maltretirari ljude uokolo sa suludim zahtjevima. Takvo ponašanje se smatra spammanjem i nije dozvoljeno na Wikipediji --Biljezim se sa štovanjem,Poe 17:44, 2 maj 2016 (CEST)

Drugi put kad pišeš na mojoj stranici za razgovor postavi drugu temu,i nisam znao da je Seiya muško jer ima žensko ime. --Vojvoda Živojin MišićNuvola apps kopete.png razgovorstranica 17:51, 2. maj 2016. (CEST)
Hoćeš li mi reći šta da uradim kad postavim sliku kao što je za film Baskin? --Vojvoda Živojin MišićNuvola apps kopete.png razgovorstranica 18:00, 2. maj 2016. (CEST)

NagradaUredi

Malo je još prerano za nagradu, jer još nemaš niti prava autopatrolera. Isto tako, napravio si grešku: kopirao si sadržaj s ovog websitea[2], rečenicu po rečenicu, na članak Baskin, što je kršenje autorskih prava.--Seiya (razgovor) 19:23, 2 maj 2016 (CEST)

Momak nisam sa tog sajte prepisao,ako hoćeš baš da znaš. --Vojvoda Živojin MišićNuvola apps kopete.png razgovorstranica 19:47, 2. maj 2016. (CEST)
Ovaj tekst možeš da nađeš na još 50 web stranica,tako da ovo nije kopiranje niti kršenje autorskih prava. --Vojvoda Živojin MišićNuvola apps kopete.png razgovorstranica 19:47, 2. maj 2016. (CEST)
Slobodno u mojoj gore rečenici zamijenite zadan url sa url-om websitea sa kojeg ste copy-pasteali sadržaj. To u kontekstu moje primjedbe ne mijenja ništa. Problematično je što se hvatate za nebitne stvari, a zanemarujete bitne. Molim vas da pročitate Wiki smjernice Wikipedia:Copyright violations i Wikipedia:Close paraphrasing. Vi morate svojim riječima napisati neki tekst. Ne možete jednostavno jedan cijeli članak napisati kopiranjem teksta sa nekog wesbitea. To je plagijat.
Ako postoji neki website X, sav tekst koji su njegovi autori napisali pripada tim autorima. Jeste li vi vlasnik websitea sa kojeg ste preuzeli sadržaj? Ili autor teksta? Ako niste, nemate pravo u njihovo ime tekst kopirati ovdje. Jedino se citati mogu doslovno preuzimati, ali u granicama, i tada se mora jasno naznačiti tko je autor. Jedino je dozovoljeno identičnim riječima napisati članak sa drugih jezičnih Wikipedija, jer je Wikipedija jasno naznačila da je sav njen tekst u javnom vlasništvu. Je li taj website (fest.rs ili koji god) javno vlasništvo? Nije. Nemojte to više raditi ubuduće. Savjetujem vam da prevodite članke sa Engleske Wikipedije, to bi bilo najsigurnije.--Seiya (razgovor) 11:10, 3 maj 2016 (CEST)

Blok #3Uredi

Ovo sad stvarno prevršava svaku mjeru normalnog ponašanja i postaje nevjerojatan bezobrazluk s tvoje strane. Em praviš mene budalom, em praviš ovu zajednicu budala, em radiš lakrdiju od ove Wikipedije. Prvo si pravio gluposti s kopiranim člancima, pa si blokiran. Nastavio si praviti gluposti s kopiranim člancima, pa si ponovo blokiran. Sada, kada sam konačno pokazao strpljenja i uspio te natjerati da korigiraš članke (makar Kornijevim korakom) i rekao ti da pišeš svoje, ti kršiš autorska prava i kopiraš tekstose s drugih web stranica i onda još imaš obraza kazati Seiyji, na jedan nevjerojatno bezobrazan način, da to nije kršenje autorskih prava niti kopiranje jer je članak prisutan na 50 drugih lokacija, de facto time priznavajući da si kopirao sadržaj s neke od tih stranica što, vjerovao ti ili ne, doista predstavlja kršenje autorskih prava? Ovo je doista nevjerojatno.

Dakle, zbog kršenja autorskih prava, nedoličnog ponašanja prema kolegama, nepoštivanja projekta, ignoriranja uputa i zamolbi, pravljenja budala od projekta, kršenja općih smjernica i pravila Wikipedije - blokiran si na 7 dana i, ukoliko se doista odlučiš vratiti, imaš zabranu postavljanja slika i pisanja novih članaka (dakle, sad se odnosi ne samo na kopiranje, nego i na pisanje) dok detaljno ne središ i ne uskladiš svaku svoju raniju izmjenu s pravilima i standardima, dokazujući tako da si shvatio kako stvari funkcioniraju na ovoj Wikipediji. Trenutno si svako povjerenje prokockao i više ti se ne može vjerovati čak ni kada pišeš članke jer si i tu demonstrirao bezobrazluk i kršenje autorskih prava. Zbog toga ti je određen blok i zabrana pisanja članaka, dok ne središ sve što si dosad napisao. Srdačan pozdrav i ugodan odmor želim --Biljezim se sa štovanjem,Poe 00:29, 3 maj 2016 (CEST)

IzmjeneUredi

Što radiš s onim nesuvislim izmjenama? Neopravdano si uklonio dvije kategorije iz članka, koje ne trebaju biti uklonjene, i dodao kurziv na članak bez ikakvog razloga? Zamolio bih te da svoje izmjene ne vršiš na takav način i da se, prije svega, posvetiš svojim ranijim člancima --Biljezim se sa štovanjem,Poe 00:10, 14 maj 2016 (CEST)

Blok #4Uredi

Jel' ono Hari pjevao - "Bilo je lijeeeeepo, dok je trajaloooooooo"? Svakako, vratio si se. Nisi krenuo sređivati stare članke, rek'o uredu. Krenuo si sređivati već postojeće članke, rek'o uredu. Uradio si to krivo, rek'o, opet, uredu, upozorit ću te samo i zamoliti da obaviš posao. Ti u međuvremenu napišeš novi članak (pretpostavljam opet kopiran), unatoč jasnoj zabrani, za što sam ti bio spreman ili dati jedno upozorenje, ili izreći novi blok, ali ne duži od dva tjedna - međutim! Ti fino, u međuvremenu, odgovoriš na moju zamolbu tako što me nazoveš fašistom i insinuiraš spolni odnos s mojom rodbinom... ako te tješi, nisi nit' prvi, nit' originalan :D Svakako, takvo ponašanje se ovdje ne tolerira i to je prešlo sve granice dobrog ukusa.

S obzirom da si kroz ovo kratko vrijeme pokazao apsolutni nedostatak volje naučiti pravila ove Wikipedije, poslušati savjete i konstrkutivno doprinositi istoj, pri čemu si se ponašao krajnje netolerantno i neprihvatljivo, izričem ti blokadu u trajanju od 1 godine, s upozorenjem da, ukoliko se i pojaviš nakon te godine, ako nastaviš s ovakvim ponašanjem, bit ćeš trajno blokiran od uređivanja ove Wikipedije. Ja sam već započeo konzultacije s kolegom oko produljenja bloka na neodređeni vremenski period, međutim dok se tu ne dogovorimo, imaš blok u trajanju od 1 godine. Nadam se da ćeš u tom periodu shvatiti o čemu se radi i zašto je do svega ovoga uopće došlo --Biljezim se sa štovanjem,Poe 01:11, 14 maj 2016 (CEST)