Pozdrav, VSotin! Dobrodošli na Wikipediju na srpskohrvatskom jeziku!

Za upoznavanje Wikipedije se preporuča stranica Nedavne izmjene na kojoj se najbrže može saznati za nove zanimljive članke, tko je trenutno aktivan, što trenutno radi, i što je u proteklom vremenu urađeno.

Savjetujemo vam da pročitate što Vikipedija jest, a što Vikipedija nije.
Odgovori na neka od često postavljanih pitanja:

Nadamo se da ćete uživati ovde, dajući svoj doprinos i da ćete postati stalni suradnik, Wikipedijanac! Molimo vas da se potpisujete na stranama za razgovor koristeći četiri tilde (~~~~); to daje Vaše ime, trenutno vrijeme i datum. Za sva dodatna obaveštenja možete me kontaktirati na mojoj stranici za razgovor, da postavite pitanje na stranici koju zovemo pijaca ili se obratite administratorima na njihovoj korisničkoj stranici za razgovor. Još jednom, dobrodošli!




-- Kolega2357 Razgovor 18:46, 18 svibanj-мај 2013 (CEST)

18.05.2013 uredi

Na Wikipediji je ustaljen običaj da se pri ostavljanju komentara na stranicama za razgovor uvek doda potpis na kraju poruke. Ovo se radi dopisivanjem --~~~~ na kraju komentara, a isti efekat se postiže postavljanjem kursora za kucanje na kraj napisanog komentara i pritiskom na predzadnje dugme na gornjem panelu (dugmići sa oznakama za masna slova, kurziv, unutrašnju vezu itd. tik iznad prozora za pisanje poruke, to jest klikom na dugme   ili  ). Ovo ne važi i za članke, na kojima ne treba ostavljati potpise. Za više informacija pogledajte Potpis

-- Kolega2357 Razgovor 18:48, 18 svibanj-мај 2013 (CEST)

Članak uredi

Radilo se o tome da je članak napsan kao rad sedmogodišnjeg djeteta koji reklamira i glorificira određenu tematiku. S obzirom na činjenicu da smo imali puno takvih 'evo mene da napišem hvalospjev pa idem ja i više se ne vraćam', ja sam preventivno pobrisao članak. Ispostavilo se, očito, da je to bila pogreška s moje strane i ja se duboko ispričavam. Članak nije problem vratiti, tako da je šteta nikakva, ali molio bih da ponovo napišete članak da on odgovara enciklopedijskim standardima Wikipedije. Možete pogledati druge članke o sportskim timovima kao polazište. Lijep pozdrav! --Biljezim se sa štovanjem,Poe 19:03, 18 svibanj-мај 2013 (CEST)

Članak je sada sasvim korektan :) Jedino, što se slika tiče, obavezno pogledajte ovdje da vidite kako slike valja srediti. U suprotnome, bit će obrisane :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 21:05, 18 svibanj-мај 2013 (CEST)
Nad ovom slikom postoje određena autorska prava. Vlasnik tih prava je nepovratno predao sva prava nad njom, dozvoljavajući slobodno umnožavanje, distribicuju, prenošenje, korištenje, mijenjanje, zasnivanje na ili bilo koju drugu eksploataciju od strane bilo koga, u bilo koje svrhe, komercijalne ili nekomercijalne, uz ili bez navođenja autora. - ova licenca zahtijeva navođenje dozvole. Daklem, gdje je dana dozvola za korištenje? Kada se iznese dozvola, slika je korektna. Uz to, druga slika vam nema oznaku pa to sredite :) Lijepo pozdrav! --Biljezim se sa štovanjem,Poe 22:08, 18 svibanj-мај 2013 (CEST)