Zdravo, ja sam korisnik Dcabrilo i Christian te je verovatno uputio na moju adresu. Pricao sam juce s njim, i on mi je rekao da zna nekoga ko se bunio zato sto ne potoji Wikipedia na srpskohrvatskom, pa sam ga zamolio da ti javi da eto postoji, i da je bas ovde :) Dakle, mi pravimo enciklopediju koja je slobodna, besplatna i pisana iz neutralne tacke gledista. Nazalost, jos uvek nemamo dobru dokumentaciju, ali za sada mozes da pogledas (uglavnom ne persiramo on-line) Wipedia:Pet stubova Wikipedije i Wikipedia:Šta Wikipedia nije. Ti naravno mozes da nam pomognes tako sto ces napraviti neki novi clanak za enciklopediju, ili popraviti postojeci! Pokusacu da pronadjem dokumentaciju na nemackom, koja bi trebalo da bude slicna nasim potrebama. Mozes i da mi se pridruzis na IRC-u, server je irc.freenode.org, a kanal je #wikipedia-sh --Dcabrilo 19:14, 10 July 2005 (CEST)

Jos par komentara uredi

Da, na mojoj korisnickoj stranici si videla da mi je maternji jezik svahili, sto svakako nije tacno, vec sam se samo salio. A sto se onoga "jebes granicu" tice, to je stav koji smem da dam na svojoj korisnickoj strani (jer me donekle opisuje), ali u principu takve stvari ne smem da kazem u enciklopedijskim clancima. Pogledaj sledece:

odgovor uredi

slazem se. naravno da znam da ti nije maternji jezik svaheli... mislim da je svaheli ispravno, nisam sigurna, provericu.... i javicu. :-))) i naravno da znam da su ipak, moram da citiram mog caleta... "srpska posla" u pitanju, pa kako bismo drugacije ako ne tako? oki, idem i "vrcem" se cim budem mogla. a za svahili ili svaheli cu javiti naknadno.

Prva uputstva :) uredi

Nadam se da ce ti i ovo malo pomoci: Wikipedia:Uputstvo Takodje, svoje komentare mozes da potpisujes sa --~~~~. --Dcabrilo 21:09, 10 July 2005 (CEST)

Bok iz Londona uredi

Radim uglavnom na engleskom Vikiju pa ne znam kako che odvijati ovi viki. Uz to, srpskohrvatski mi nije materini jezik. Meddutim, mislim, da je Dcabrilo odgovorio ono ssto nisam mogao. Pozdrav. Dejvid 11:29, 12 July 2005 (CEST)