Wikipedija:Zahtjevi za dodjelu birokratskog statusa – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Sadko (razgovor | doprinos)
Red 52:
 
=== Protiv ===
{{precrtano|# {{protiv}} Priprost i netolerantan u komunikaciji, pravi kontroverzne izmjene bez konsenzusa (sadržaj infokutije u članku Crnogorci), zloupotrebljava administratorska ovlašćenja, sve to bi se samo ''poboljšalo'' sa dobijanjem birokratskih. Tužan skup. [[Korisnik:Sadko|Sadko]] ([[Razgovor sa korisnikom:Sadko|razgovor]]) 01:58, 13 decembar 2022 (CET)}} - As per naša [[interna pravila, korisnik ne udovoljava uvjetima jer nema 20 izmjena u prethodna dva mjeseca. --[[Korisnik:Edgar Allan Poe|<font face="Freestyle Script" color="black" size="4px">E.A.</font>]][[Razgovor sa korisnikom:Edgar Allan Poe|<font face="Freestyle Script" color="black" size="4px">Poe</font>]] 02:11, 13 decembar 2022 (CET)
 
:@[[Korisnik:OC Ripper|OC Ripper]], @[[Korisnik:Igor Windsor|Igor Windsor]], @[[Korisnik:Vipz|Vipz]]: Molim kolege admine da se izjasne o ovom slučaju. Dakle, radi se o tome da je kolega s druge Wiki, koji ovdje ne doprinosi uopće već je poznat isključivo po disruptivnim uređivanjima u kojima iznosi vlastita nacionalistička stajališta, došao dati glas protiv zbog osobnog animoziteta prema meni i to po pitanju koje se njega kao nekog s druge Wikipedije uopće ne tiče. U trenutku davanja glasa, on nije udovoljavao našim uvjetima glasovanja i onda je, sukladno tome, izvršio 20-ak potpuno nesuvislih izmjena, dakle nešto što se moglo napraviti u jednoj radio je u 5-6 samo da popuni kvotu, a radilo se o promjeni veličine datoteke, kako bi zadovoljio formalni kriterij, međutim radi se - po meni - o blatantnom izigravanju pravila s malicioznom namjerom, a od strane neaktivnog korisnika koji, ponavljam, ovom projektu ne doprinosti. Kako ja ovdje ne mogu odlučiti sam, molim da kolege procijene treba li ovaj glas priznati (samo zato što udovoljava formi) ili ne (jer se radi o malicioznoj zlorabi pravila od strane disruptivnog korisnika koji uopće nije aktivan član našeg projekta i 90%+ izmjena mu je poništeno jer krši idejne osnove ove Wikipedije, što je suštinski protiv ideje ovog projekta i samog glasovanja). -- [[Korisnik:Edgar Allan Poe|<font face="Freestyle Script" color="black" size="4px">E.A.</font>]][[Razgovor sa korisnikom:Edgar Allan Poe|<font face="Freestyle Script" color="black" size="4px">Poe</font>]] 02:40, 13 decembar 2022 (CET)
Red 62:
:::: Da, veliki veteran bitki za pravdu koji ne poštuje pravial sopstvenog projekta, što bi promišljeni pojedinci ingeniozno da nagrade birokratskim pravima. Dakle, još jednom, kada promjeniš pravila ili budeš imao konsenzus za promjenu pravila (a ne priča j''a tebi serdare ti meni vojvodo'' sa istomišljenicima) onda možeš da mi poništitš glas. Nije tvoje da tumačiš šta je formalno a šta je neformalno pravilo, pošto ništa slično ne postoji u pravilniku. Ona su ispoštovane sa moje strane. Ukoliko se ovo ponašanje nastavi, ima i drugih metoda da se privoliš poštovanju pravila. [[Korisnik:Sadko|Sadko]] ([[Razgovor sa korisnikom:Sadko|razgovor]]) 04:08, 13 decembar 2022 (CET)
::::: Citiram: "Međutim, rezultati ankete podliježu tumačenju birokrata. Birokrati moraju uzeti u obzir iznesene argumente i druge značajne faktore." S naše Wikipedije. Pozvao sam kolege birokrate i jednog admina da protumače situaciju. Ti si valjda jedini koji ima prigovore na moj rad i to jer ne dozvoljavam da kršiš pravila ove Wikipedije o neisticanju nacionalističkog sadržaja, a uopće nisi aktivan korisnik ove Wikipedije. Sutra će se, vjerujem, znati što s ovim glasom :) --
:::::: Nisu u pitanju rezultati ankete nego glas, dakle - nema eksplikacije. Ne ide ti tumačenje a ni sprovođenje pravila. Tragikomično je tvoje ophođenje prema glasu koji ti ne ide u prilog, posebno pošto je dodatno i konkretnije obrazložen.
:::::: Nije do mene što si elementarno neobrazovan pa ne znaš za činjenicu i aksiom da su u današnjoj Crnoj Gori stoljećima pa sve do istorijsko-političkih procesa u XX stoljeću, živjeli praktično samo Srbi. U svojoj aroganciji i neobrazovanju činjenice tumačiš kroz imaginarnu "nacionalističku prizmu" da bi dao sebi kakav-takav kredibiltiet koji ti izmiče, što si infantilno-anarhističkim ophođenjem na temi i prema mom glasu, na koji sam stekao pravo, izuzetno pokazao. [[Korisnik:Sadko|Sadko]] ([[Razgovor sa korisnikom:Sadko|razgovor]]) 17:42, 13 decembar 2022 (CET)
 
=== Uzdržani ===