Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
crveni karton za zanovijetanje
Red 171:
:::Format datuma. Ne smeta mi ako se u istom tekstu pojavljuju sinonimni nazivi mjeseci, mada bi bilo preporučeno izbjegavati to. Nije riječ ni o kakvu ''miješanju'', već o stilskoj preporuci. Dakle, ili ''na istoj stranici'' samo januar ili samo siječanj. Ako na EW-u mogu postojati slične leksičke dvostrukosti ''na različitim stranicama'', onda ne bi ni ovdje trebalo provoditi ono što se čini na ''susjednim'' wikipedijama, samo s drugim predznakom. ''Reference'' i ''Izvori'' na istom su tom tragu. Dakle, o stilu je riječ.
:::Naposljetku, ne pišem da je Sadar imao lošu namjeru ili što već, ali po tvojem odgovoru vidim da me ne upućuješ ni na kakvo pravilo ili smjernicu, tj. korisnici se očito vode nepisanim dogovorom. Budući da ovdje nisam dugo, onda uzmi u obzir da je malo teže čitati ono što nije napisano. A nisam ni sklon takvim rješenjima. Naime, sve je to ok, dok je ekipa koliko-toliko razumna, ali kada se počne mahati batinom umjesto argumentom, onda mi ne preostaje ništa doli [https://www.youtube.com/watch?v=uHfdllJ1ZrE pjesme]... [[file:face-smile.svg|20px]] --[[Korisnik:Conquistador|Conquistador]] ([[Razgovor sa korisnikom:Conquistador|razgovor]]) 18:51, 4. travnja 2015. (CET)
 
{{izvlaka|3}} Načelno pravilo za te infokutije jest da budu vizualno ugodne, stilski međusobno srodne, jezički neutralne, te da olakšavaju prebacivanje. O dizajnu se može diskutirati iako bi lako moglo doći do problema jer [[Korisnik:Edgar Allan Poe|Edgarov]] ukus već sam opisao kao [[Razgovor sa korisnikom:Edgar Allan Poe/7#Milijunski bot|"primitivan, vlaški, homofoban"]], dok ni moj nije puno bolji. U svakom slučaju, nisam sklon da se stilski prilagođavamo onim engleskim sivim, suhoparnim infokutijama.
 
O kategorijama se sad da naširoko filozofirati, ali na stranu i politička identifikacija i međunarodni status NDH, bitno je da su jugoslavenske kategorije u ovom slučaju kronološki primjerenije (plus [[:Kategorija:Jugoslavenski Jevreji|obuhvaćaju potkategorije]]). Kategorizaciju je koncipirao SadarMoritz i uglavnom se svodi na to da se do 1991. stavljaju u jugoslavenske, a nakon iste godine u hrvatske kategorije.
 
Za pravila i smjernice si u pravu, funkcioniramo ko paštunsko pleme u nekoj afganskoj zabiti, mimo svih međunarodnih zakona, ženevskih konvencija, centralne vlasti... sve se svodi na nepisane interne dogovore koje ni najiskusniji korisnik ne zna iskopati po arhivi, prastare fundamente i klanovsko-rodijačku solidarnost. Kolinda i HDZ su prema nama jedna sofisticirana organizacija. Međutim, pravilo je da strogih pravila nema tako da ''de facto'' nitko nije napravio ništa pogrešno, al kad si se već uživio u ulogu bugoslavolikog zanovijetala, onda imam i ja pravo utjeloviti wannabe-admina, izvući batinu i reći:
{{Crveni karton}}
Nezvanično: 24 časa. Sretno ti sutrašnje vaskrsnuće, da se malo ''produhovniš''. :) --[[Korisnik:Orijentolog|Orijentolog]] ([[Razgovor sa korisnikom:Orijentolog|razgovor]]) 19:55, 4 april-травањ 2015 (CEST)