Natalia Boa Vista

Natalia Boa Vista je izmišljeni lik forenzičarke koja je u posljednjih šest sezona bila jedna od protagonistica TV-serije CSI: Miami, koju je tumačila Eva LaRue.

Natalia Boa Vista
lik iz CSI: Miami
Prvo pojavljivanjeFrom the Grave
Zadnje pojavljivanjeHabeas Corpse
Tumač/ica ulogeEva LaRue
Informacije
Zanimanjeforenzičarka
Rođenje17. 6. 1972. (1972-06-17) (dob: 51)
Smrt

O njenom ranijem životu se zna relativno malo. Tek naknadno se doznaje da je imala dvije mlađe sestre, te da je bila udana za Nicka Townsenda, od koga se bila razvela zbog njegove nasilne naravi. Po struci je specijalist za analizu DNK i često se bavi tzv. "hladnim slučajevima".

Prvi put se pojavljuje u četvrtoj sezoni, da bi se na njenom kraju ispostavilo da je tajna agentica FBI, ubačena tokom istrage koja je trebala ispitati moguću korupciju u laboratoriju Policije Miami-Dadea. Istraga ne završi uspjehom, a Natalia Boa Vista napušta FBI; usprkos toga, Horatio Caine je, impresioniran njenim vještinama, angažira kao forenzičku istražiteljicu.

Natalia Boa Vista ispočetka teško pridobiva povjerenje svojih kolega, ali će sa vremenom započeti ozbiljnu vezu sa Ericom Delkom, koja je kasnije prekinuta. Poslije toga prema njoj Ryan Wolfe osjeća duboku privlačnost i poziva je na rendes, ali na kraju odlučuju ostati prijatelji i svoj odnos zadržati profesionalnim.

Vanjske veze uredi