Razgovor:Pripajanje Krima Ruskoj Federaciji – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
m Orijentolog je premjestio stranicu Razgovor:Aneksija Krima od Ruske Federacije na Razgovor:Pristupanje Krima Ruskoj Federaciji preko preusmjeravanja: šarlatanstva sa en.wiki me ne zanimaju
Red 4:
::Ukoliko inzistiraš na takvom nazivu možemo komodno zatražiti mišljenje ostalih suradnika i eventualno glasovanje. Ponavljam još jednom da termin "aneksija" ne spada u NPOV. --[[Korisnik:Orijentolog|Orijentolog]] ([[Razgovor sa korisnikom:Orijentolog|razgovor]]) 15:29, 16 februar-вељача 2015 (CET)
:::To bi bio presedan: od kada se za sadržaj en wiki mora tražiti konsenzus zajednice? Ukloliko smatraš da će pomoći glasovanje, slobodan si da to zatražiš, iako ja nisam tome sklon s obzirom na to da: a) ovdje ima najmanje tri suradnika koji iskazuju rusku pristranost, i b) to otvara cijeli niz mogućnosti da nacionalistički korisnici pokrenu glasovanje o stotinama kontroverznih članaka koji im ne odgovaraju (npr. na hr wiki je većina uredno glasovala da im se ne sviđa da postoji članak "velika Hrvatska", pa ga tamo komotno niti nema). Nego, ja imam bolju ideju: probaj ovo što si ovdje napravio ponoviti na en wiki. Kada uspiješ ukloniti članak "Annexation of Crimea by the Russian Federation", slobodno se vrati ovdje.--[[Korisnik:Seiya|Seiya]] ([[Razgovor sa korisnikom:Seiya|razgovor]]) 16:01, 16 februar-вељача 2015 (CET)
::::Bi li mi mogao pokazati lokalno Wiki pravilo gdje stoji da je cilj projekta "nekritičko prevođenje s engleske Wikipedije"? Što se tiče usporedbe s Rječinom dobro znam o čemu govorim jer već sam na glasovanju spomenuo da od njega nisam vidio članak u kojem većina informacija jednostavno nije točna, dok '''od tebe jesam'''. Riječ je o [https://sh.wikipedia.org/w/index.php?title=Egzodus_Jevreja_iz_arapskih_dr%C5%BEava&oldid=1556212 ovom bizarnom propagandnom pamfletu] kojeg si prvo sa en.wiki prenio na hr.wiki, a zatim ovdje. Nisam mislio da ću ga prije svršetka plasirati, ali zahvaljujući tvom glorificiranju engleske Wikipedije koja vrvi raznoraznim aktivističkim smećem [https://sh.wikipedia.org/w/index.php?title=Egzodus_Jevreja_iz_arapskih_dr%C5%BEava&curid=213339&diff=9052128&oldid=6403104 početni dio je postavljen], a uskoro slijedi još četiri puta veći sadržaj za nedovršene sekcije. Ako pogledaš malo bolje literaturu, vidjeti ćeš da mi za razbijanje mitomanije nije bio potreban niti jedan arapski akademik, sve napisano dolazi od jevrejskih i izraelskih autoriteta za to područje i izravno pobija sve bedastoće koje si nadrobio, kao i one s engleske Wikipedije. Oba sporna članka primjeri su da voliš selektivno prevoditi izrazito sporne i politizirane gluposti s en.wiki prosto iz razloga ako mogu poslužiti kao apologetski argument za geopolitiku tobožnjeg "slobodnog svijeta". Što se mene tiče, možeš ti imati političke stavove kakve hoćeš, ali da ćeš na temelju istih ovdje od drugih praviti budale, to teško. Žao mi je. --[[Korisnik:Orijentolog|Orijentolog]] ([[Razgovor sa korisnikom:Orijentolog|razgovor]]) 16:32, 16 februar-вељача 2015 (CET)
 
:::Mislim da je zapravo termin "pristupanje" obeležen POV-om, jer implicira neku demokratsku, dužu proceduru koja je dovela do tog dobrovoljnog čina, tj. pristupanja. Vidim da se taj termin od ostalih wikipedija koristi samo na ruskoj. IMHO, termin "aneksija" dobro opisije ono što se zapravo dogodilo, ali ako on ne odgovara, moglo bi se npr. razmisliti i o terminu "pripajanje". --[[Korisnik:Igorwindsor|Igor Windsor]] ([[Razgovor sa korisnikom:Igorwindsor|razgovor]]) 15:53, 16 februar-вељача 2015 (CET)
Nazad na stranicu "Pripajanje Krima Ruskoj Federaciji".