Pleternica – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Nema sažetka izmjene
Red 91:
Već godinu dana, osim metalske, u Pleternici djeluje specifična drvoprerađivačka industrija. Specifična stoga što nudi jedinstven proizvod namijenjen podrumarstvu i proizvođačima vina. Proizvodimo i vinarima nudi izuzetno kvalitetne bačve Barrique, namijenjene isključivo za držanje vina.
 
Direktor tvrtke g. Drago Lucić kaže: »Za sada smo prisutni na hrvatskom tržištu, a za izlazak na vanjsko trebaju nam veće količine«. Danas u Hrvatskoj nitko ne proizvodi bačve Barrique.Izrađujemo ih u veličini od 100, 225 do 500 litara. Radi se na stari način kako bi bačva imala kvalitetu potrebnu za držanje i zrenje vina.
 
Napomena!!!
 
U Hrvatskoj postoji nekoliko proizvođača barrique bačava.
 
Obrt PEPEL-CO proizvodi barrique bačve specijaliziranom proizvodnjom od 10 - 50 litara. Te svojim bačvama nudi mogućnost testiranja vina domaćim i inozemnim vinarima, od kojih su najbrojniji vinari Italije i Australije. S godišnjom proizvodnjom od 3000 komada barrique bačava od 10 - 50 litara.
 
www.inet.hr/~hpepelko
 
Izrađujemo ih u veličini od 100, 225 do 500 litara. Radi se na stari način kako bi bačva imala kvalitetu potrebnu za držanje i zrenje vina.
 
»Budući da smo u Slavoniji okruženi hrastom, bačvu radimo od najkvalitetnije slavonske hrastovine«, naglašava voditelj prodaje Tomica Lešković. Vjerujemo kao će naše hrastove bačve svoje mjesto naći i kod proizvođača vina u europskim zemljama.