Wikipedija:Pravila i smjernice – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
stare tradicije proglašavati za bespotrebne. Anti nema pravo to da uradi. Ova sekcija je upravo ono šta razlikuje sh.wiki od drugih wiki. Korisnik koji previše birokratizuje bi trebao da prestane.
→‎Sprovođenje pravila i smernica: vidi stranu za razgovor
Red 18:
Sprovođenje pravila i smernica se vrši ubeđivanjem kolega korisnika u slučaju da oni krše pravila i smernice. Ukoliko ubeđivanje takvih korisnika ne rezultira njihovim poštovanjem pravila i smernica, tokom vremena treba primenjivati prisilna sredstva kao što su akcije koje spadaju u domen korišćenja ovlašćenja administratora. U slučaju dramatičnih kršenja pravila i smernica prisilna sredstva treba primeniti ranije.
 
U slučaju da neki korisnik očigledno namerno krši pravila ili smernice, naročito ukoliko je u pitanju sistematsko i uporno kršenje, takav korisnik može da bude blokiran na određeno ili neodređeno vreme.
 
U slučajevima kada zbog nedostatka konsenzusa ili zbog nedostatka presedana/običaja/prakse ne postoji pravilo ili smernica ili ih nije moguće primeniti, primeniće se praksa koju su razvile Wikipedije na drugim jezicima (na engleskom, nemačkom, ruskom...).
 
== Sadržaj ==