Korisnička strana Strana za razgovor E-mail Članci Izvori Pesak Nagrade
Pozdrav, Antidiskriminator! Dobrodošli na Wikipediju na srpskohrvatskom jeziku!
Wikipedia je projekt slobodne internetske enciklopedije koju svako može uređivati.

Ako se prvi put nalazite na Wikipediji i želite joj doprinositi, preporučamo da odvojite nešto vremena i proučite pet osnovnih načela, te se upoznate sa Wikipedijinim smjernicama i preporukama. Ako vam zatreba pomoć pri uređivanju, možete da pregledate stranice pomoći i prođete kroz uvodni kurs/tečaj.

Na stranicama za razgovor uvijek se potpisujte: bilo da utipkate 4 tilde ~~~~ bilo da kliknete na ikonu na traci za uređivanje. Izmjene članaka se nikad ne potpisuju.

Na stranici Nedavnih izmjena možete saznati za nove zanimljive članke, ko je trenutno aktivan, odnosno šta se trenutno na Wikipediji radi. Na stranici Pijace možete pročitati o novostima na Wikipediji i obratiti se zajednici, bilo da sudjelujete u diskusijama ili postavljate pitanje.

Nadamo se da će vam ovdje biti ugodno, te da ćete svojim doprinosima postati stalni saradnik - Wikipedijanac! Ako imate bilo kakva pitanja, slobodno se obratite meni ili drugim urednicima na Pijaci. Još jednom, dobrodošli na Wikipediju i sretan rad!

Hello and welcome to the Serbo-Croatian Wikipedia! We appreciate your contributions. If you do not speak Serbo-Croatian, that's no problem. Talk to us via our village pump in your native language or find and contact users who speak your language. We hope you enjoy your time here!

--Antidiskriminator 23:24, 29 studeni-новембар 2010 (CET)


hvala na pozivu, podržavam ideju ali trenutno nemam vremena za nove projekte. srećno!--Mladifilozof 16:25, 12 maj 2010 (CEST)Odgovori

Pobrisao sam i moj odgovor. Ako ti nije teško pogledaj ga. Jer kritike nisu bile konstruktivne nego vrsta troliranja (broj komentara na 2 dijela teksta) + tvoj odgovor na sr wiki da nisi pročitao tekst.

Siguran sam da bi ti tako iskritizirao i tekst Raspad SFRJ o kojemu postoje razlike, ali gdje su se svi do sada složili da je to najbolji tekst o ovome na svim jugowiki.

Da bi neki tekst bio dobar za korisnike iz svih bivših zaraćenih republika, svatko mora nešto "progutati"--Rjecina2 16:03, 13 jun-липањ 2010 (CEST)

Sorry ali ono je trolovanje kao i ovo što sada radiš.
Također ja nisam profesor istorije niti nemam namjeru biti profesor istorije, pošto mi je očito da ju ti ne poznaš (Ne znaš granice Kraljevine Jugoslavije, a kritiziraš tekst o Drugom svetskom ratu na području Jugoslavije ???????????????????????????????????????????).
Izvinjavam se što sam te smetao na sr wiki. Onaj moj prvi komentar koji sam tamo napisao stoji.--Rjecina2 16:22, 13 jun-липањ 2010 (CEST)
Kada dovršiš pisanje kritika to ću sve oblikovati i vratiti na stranicu za razgovor. Vidjeti ćeš o čemu pričam--Rjecina2 16:25, 13 jun-липањ 2010 (CEST)
Ne biti paranoidan, pošto ja ne vidim niti jednu pretnju/ucenu, ali također nisam nikada video da je jedan korisnik za svaku svoju kritiku otvorio jedan podnaslov.
Sve tvoje kritike će biti spojene u jedan deo koji će izgledati:
    • 1)Mislim da navodi o izdaji nisu toliko relevantni da bi bili deo uvoda ovog članka.
    • 2)Odbrambena linija ka Nemačkoj je malo verovatna jer se Jugoslavija nije graničila sa Nemačkom.

i tako dalje--Rjecina2 16:39, 13 jun-липањ 2010 (CEST)

Neke od tvojih kritika su dobre, ali postoji i broj njih od kojih mi se diže kosa na glavi--Rjecina2 17:15, 13 jun-липањ 2010 (CEST)

Hvala. Nemoj trolovati sa Vojvodinom, već odgovori na moje konkretno pitanje vezano za članak i navode o "toplim pozdravima" i "idealizmu koji će umrijeti".--Antidiskriminator 17:19, 13 jun-липањ 2010 (CEST)

Za razliku od Srpskih skupština u "Vojvodini" i Sremu većina članova narodnog vijeća države SHS je bila izabrana u parlament tako da ako se držimo ideje o demokracija oni su imali zakonsko pravo donesti odluke.
Budimo realni mi nemamo jako o čemu pričati. Kao što ne govorim na hrv wiki s suradnicima koji veličaju ustaštvo, tako ne govorim niti s korisnicima koji zagovaraju druge, ali ipak slične ideologije. U taj dio po meni spada i ono o partizanskim slobodnim teritorijama koje nisu bile slobodne + komentari da jugoslavenski general koji odbija braniti Jugoslaviju od fašizma i nacizma nije izdajnik--Rjecina2 17:37, 13 jun-липањ 2010 (CEST)
Ajde da čujem zašto izabrani poslanici Kraljevine Hrvatska-Slavonija i izabrani poslanici Kraljevine Dalmacije (pošto govorimo o Hrvatskoj) nemaju pravo da donose odluke o budućnosti Kraljevine Hrvatska-Slavonija to jest Kraljevine Dalmacije ?
Također moram reći da nisi odgovorio na pitanje zašto su neizabrani članovi u Велика народна скупштина Срба, Буњеваца и осталих Словена у Банату, Бачкој и Барањи imali pravo da donesu odluku o spajanju s Srbijom ?
To nisu dve različite stvari nego jedna ista (isto vreme ista odluka). Jedina razlika je nacionalnost onih koji biraju + ipak nekakva legitimnost odluke države SHS. U slučaju da kažeš kako to nema veze ili su to različite stvari mogu te podsjetiti na onaj dio iz Biblije o očima ili nacionalistički vic o čovjeku koji je spasio dete od lava u Beogradskom ZOO vrtu .
Ja sada idem offline pa ću sutra pogledati tvoj odgovor--Rjecina2 17:51, 13 jun-липањ 2010 (CEST)
Čisto za informacija Hrvatska-Slavonija postoji i unutar Jugoslavije u nekom svom čudnom obliku do 1921. godine to jest postoji ban Hrvatske-Slavonije koji ima "nekakvu" mogućnost donošenja zakona. Tako je on na primjer 1919 godine donio zakon o radu ??
U pravnom smislu razdoblje 1919 - 21 je noćna mora jer još uvek postoje organi stare države dok se istovremeno rađaju oni od nove--Rjecina2 10:11, 14 jun-липањ 2010 (CEST)
Revertirao sam tvoj zadnji komentar na mojoj stranici za razgovor.
Ako pogledaš istoriju mojih izmena videti ćeš da se užasno protivim opisivanju ubojstava ili prikazivanju slika ubojstava bez obzira na nacionalnost žrtava.
Proustaški nastrojene osobe vole govoriti kako Ustaše nisu ubijali zbog krvnih zrnaca, a kao dokaze uzimaju crnca koji je bio trener boksačke reprezentacije NDH, neke jevreje, a također i Srbe kao onog što je bio zadnji zapovednik glavnog vojnog štaba NDH
Također ne zanimaju me crne legende--Rjecina2 13:26, 14 jun-липањ 2010 (CEST)

žao mi je ako si se osetio lično prozvanim, govorio sam uopšteno o tom i sličnim primerima. odgovorio sam ti na svojoj stranici za razgovor.--Mladifilozof 18:02, 9 srpanj-јул 2010 (CEST)

Elfeta Veseli uredi

Tekst mi se čini korektnim, međutim, ne poznajem tu materiju - po edukaciji sam prirodnjak. Maria Sieglinda von Nudeldorf 09:16, 5 avgust-коловоз 2010 (CEST)

zasto si promijenio naziv clanka kad je pravilno Boka Kotorska ... pogledaj bilo koju knjigu iz geografije ili istorije , otidji na stranicu opstine kotor ili herceg novi i vidjeces da pise Boka Kotorska ... i to je najvaznije niko u boki ne pise Boka kotorska ... --Tekstovi 21:03, 26 rujan-септембар 2010 (CEST)

oni su na toj stranici za razgovor zakljucili da je pravilno i jedno i drugo i da vecina gramatika kaze Boka Kotorska , a manji broj gramatika dozvoljava oboje ... prvo zivio sam dole , drugo polavina porodice mi je od tamo i idem cesto i znam kako lokalni pisu , trece znam da na svim geografskim kartama pise Boka Kotorska bilo da su knjige iz ex YU ili kasnije ... prvi put cujem da je pravilno Boka kotorska ali znam da se to nigdje ne pise tako ... evo ti zvanicne stranice opstina pa provjeri http://www.herceg-novi.co.me/index1.php?module=1&menu=32 http://www.cg.opstinakotor.org/index.php?option=com_content&task=view&id=30&Itemid=30 http://opstinativat.com/cg/index.php?option=com_content&task=view&id=44&Itemid=38 --Tekstovi 21:21, 26 rujan-септембар 2010 (CEST) evo ti tri zvanicna sajta opstina

Historija vs. istorija uredi

Stavio sam "historija" čisto radi olakšanog pretraživanja/preusmjeravanja. Ako misliš da treba vratiti originalan naslov, ne bi trebalo biti problem ponovno ga preusmjeriti. --OC Ripper 12:27, 20 oktobar-листопад 2010 (CEST)

Ćirilica vs. latinica uredi

Ako postoji latinični članak za određeni pojam koji postoji kao hiperlink u ćiriličnom članku, onda se stavlja preusmjerenje. Što manje crvenila u članku, to bolje. :) --OC Ripper 14:35, 20 oktobar-листопад 2010 (CEST)

Možeš, samo uhvati vremena da napraviš preusmjerenja na već postojeće latinične članke. --OC Ripper 16:00, 25 oktobar-листопад 2010 (CEST)

Fundraiser Translations uredi

Hey Antidiskriminator, thanks for translating my message. I still need someone to sign off on SH translations of the Jimmy Letter and Core Messages, at Jimmy Appeal & Core_Messages. As soon as it is verified I can publish it for Monday's Launch! I appreciate your help. Schapman

Pozdrav uredi

Drago mi je da se nisi u potpunosti povukao sa Vikipedije...В и к и в и н др е ц и 13:10, 27 decembar-просинац 2010 (CET)

Izvini što dosađujem, ali me zanima planiraš li se vratiti na sr wiki nakon isteka bloka. Ne znam da li pratiš stanje tamo? Možeš mi odgovoriti na wikiwind.wikipedia@gmail.com. Pozdrav В и к и в и н др е ц и 20:27, 17 siječanj-јануар 2011 (CET)
Meni bi bilo drago da se vratiš, a vjerujem da ima još korisnika koji isto tako misle. Nema baš toliko puno dana (već je isteklo 55-60% vremena).

Imao sam par sukoba sa korisnikom koji je stavljao cijele novinske članke u šablon "cite web", pa su pojedini tvoji članci poslužili tom korisniku kao izgovor da i "drugi to rade", mada niko osim njega nije stavljao cijele novinske članke u reference. Ali dobro, ta epizoda je prošla pa da te ne zamaram.

Nisam mnogo uređivao englesku vikipediju (vjerujem da su im procesi mnogo više uređeni, i da ima manje prostora za samovolju i demonstraciju sile). Što se tiče sr wiki, mislim da je u ovom trenutku najbolje raditi i čekati da se skupi kritična masa urednika koja bi bila voljna da nešto promijeni.

P.S. Ne bih volio da im, po isteku bloka, daš "razlog" da te ponovo blokiraju, oni to jedva čekaju! PozdravВ и к и в и н др е ц и 02:25, 18 siječanj-јануар 2011 (CET)

Здраво uredi

Јесам. Ја сам тај, али немам сад намеру да пишем много по српкохрватској вики. Нажалост и ти си надрљао кад си почео да пипаш у оно што је забрањено и када си свима објелоданио какви су мамлази на српској википедији. Ја сам делујући из позадине побољшао стање, али нисам имао увек времена да спречавам негативан развој и да довољно шпијунирам њихове активности. Најгора ствар коју су радили на википедији био је њихов политички ангажман, тј покушај утицаја на уређивачку политику помоћу викимедије. Да би добили новац били су спремни све да учине, а сад не смем више да испричам преко канала који сви читају.--Verlor 03:31, 1 siječanj-јануар 2011 (CET) Иначе у новије време пишем на свом сајту Историјска енциклопедија, који је исто тако вики тип.--Verlor 03:45, 1 siječanj-јануар 2011 (CET)

Templejti uredi

Ne sjećam se da sam ih koristio, ali imaš ovdje neke koji se koriste za razgovor, mada nisam primijetio ono što tebi treba. Zašto ti trebaju?--В и к и в и н др е ц и 17:06, 11 februar-вељача 2011 (CET)

Ovo je najbliže onom što ti treba:

Hello, User. As a prominent contributor to article name, you may want to be aware that a request for comments has been filed about it. The RFC can be found by the article's name in this list, and the actual discussion can be found on Talk:article name required, in case you wish to participate. Thank you for your contributions. -- В и к и в и н др е ц и 17:33, 11 februar-вељача 2011 (CET)

Čestitam! Pročitao sam članak. Nemoj se zaustaviti na jednom :) --В и к и в и н др е ц и 13:24, 22 ožujak-март 2011 (CET)

Не би то било ни тако чудно да се и у свим другим стварима инсистира на стриктном поштовању правила, али овако је стварно смијешно. Мада, требало би се запитати и чему гласање о чланцима који задовољавају све критеријуме за добре чланке, и с друге стране, чему гласање о чланцима који не задовољавају неки од тих критеријума? Прописани критеријуми би требали бити једино мјерило, а не нечије лично мишљење о чланку.--В и к и в и н др е ц и 10:32, 24 ožujak-март 2011 (CET)
Честитам поново! Ево да ти обећам да ћеш добити орден од мене када дођеш до петог доброг:) Жао ми је због твоје одлуке да не доприносиш више на Википедији на српском језику, али је поштујем. Битно је да доприносиш тамо гдје се твој рад цијени :)--В и к и в и н др е ц и 01:58, 30 ožujak-март 2011 (CEST)

Pozdrav uredi

Izvini što ti ranije nisam odgovorio na poruke, ali mesecima nisam dolazio na Wikipediju, odmarao sam mozak neko vreme. Takođe bih hteo da ti se izvinim jer sam isprva pomislio da si još jedan od nacionalističkih korisnika čiji doprinosi nisu konstruktivni, ali mi je drago da sam pogrešio. Vidim da si napisao gomilu dobrih članaka. Što se tiče starih rasprava, nemoj misliti da zastupam isključivo mišljenje suprotne strane. Na primer, u članku o NDH sam ubacio poglavlje genocid, jer treba nazvati stvari svojim imenom. Pozdrav i srećan rad!--Mladifilozof 17:24, 31 ožujak-март 2011 (CEST)

:) --Mladifilozof 23:45, 31 ožujak-март 2011 (CEST)

Утисак uredi

Књига се чини занимљивом, бар на основу онога што сам прочитао, а то су последња два поглавља и пола још једног, дакле, нисам се баш претргао од читања :)--В и к и в и н др е ц и 21:12, 6 april-травањ 2011 (CEST)

Обратио сам се Мицкију, јер се баш и не бавим сликама, надам се да није нешто хитно. Јавићу ти када слика буде пребачена.--В и к и в и н др е ц и 14:14, 25 april-травањ 2011 (CEST)
Ево је :)--В и к и в и н др е ц и 14:40, 25 april-травањ 2011 (CEST)

Pročitao sam neki tvoj razgovor uredi

Ne sećam se sa kim i ne sećam se gde. U tom razgovoru si pomenuo da je to tvoj prvi članak na en. Nadam se da ti ne smeta, što sam malo pratio tvoje doprinose. Oprosti ako sam bio znatiželjan, pa ispadoh da te pratim.To je zato što si na sr wiki ostavio veliki trag. Ja ne mislim da je bio negativan, ali drugi nažalost nisu tako mislili. Svako dobro želim, --Biblbroks 17:35, 6 srpanj-јул 2011 (CEST)

Molim, i drugi put ću nastojati da odgovorim. Nema problema za ometanje. Nadam se da tebi ne smeta što sam te možda na neki način stalkovao. Ispadoh možda neuljudan. Izvini molim te. --Biblbroks 21:18, 6 srpanj-јул 2011 (CEST)
Немој молим те да ти буде непријатно. Ја сам уистину пратио твоје измене и коментарисао на оном чланку пре него што сам блокиран. Провери датуме, ако ми не верујеш. Извини због непријатности али заиста нисам мислио да те уходим јер мислим да си тамо нешто скривио. Занимало ме једноставно шта овде радиш. Као да сам предосаћао своју судбину. :-/ Уздравље нам било, --Biblbroks 22:39, 6 srpanj-јул 2011 (CEST)
Nema problema. Srećno ti bilo (i meni). Srdačan pozdrav, --Biblbroks 00:45, 7 srpanj-јул 2011 (CEST)

mit o Skenderbegu uredi

Upravo sam pročitao tvoj članak mit o Skenderbegu. Vidim da si ga pisao i na engleskom. Svaka čast na trudu, a pre svega na istraživačkom radu. Živio! --Mladifilozof 01:42, 22 avgust-коловоз 2011 (CEST)

e super, uglavnom sam ih propustio, osim nacionalizacije istorije. sve pohvale.--Mladifilozof 15:28, 22 avgust-коловоз 2011 (CEST)
Mladifilozofe, pošto nisam uspeo da napravim šablon koji, kao na en.wiki, može da poziva i na stranu za razgovor u samom članku, ovim (izokolnim) putem te obaveštavam da sam ti postavio pitanje na Razgovor:Drački Okrug (Kraljevina Srbija).--Antidiskriminator 16:29, 28 avgust-коловоз 2011 (CEST)

vidim da se dosta baviš nacionalnim mitovima, a i ja, pa mogli bismo napraviti kategoriju nacionalni mitovi. ne znam ima li je na drugim vikipedijama, ali nema veze, mogli bismo biti prvi.--Mladifilozof 14:44, 6 rujan-септембар 2011 (CEST)

pa ne znam baš da li je nužno obaviti sve navedenim redosledom, ali slažem se da je veliki posao, što ne znači da neće biti obavljen. za početak, mogli bismo napisati osnovni članak, pa ćemo videti kuda dalje. inače, imam jednu dilemu, naime da li otvarati poseban članak "politička mitologija" (political mythology, nema ga ni na en wiki), ili podsvesti sve pod isti. pritom, na en wiki ima kratak članak en:Political myth.--Mladifilozof 21:09, 6 rujan-септембар 2011 (CEST)
ustvari, razmislio sam, nacionalni mitovi su različiti (podvrsta) od političkih, koji mogu biti klasni (npr. o proleterima), nacionalni, anacionalni, nadnacionalni (npr. o predziđu), itd. a politički mit i politička mitologija se odnose na istu tematiku, pa to može u jedan članak.--Mladifilozof 23:14, 6 rujan-септембар 2011 (CEST)

oću, postaviću bar klice i kategorije, da imamo neki orjentir.--Mladifilozof 00:47, 7 rujan-септембар 2011 (CEST)

za sad ovo (Politička mitologija) i prateće kategorije.--Mladifilozof 15:31, 7 rujan-септембар 2011 (CEST)
meni izgleda ispravno rečeno.--Mladifilozof 23:08, 9 rujan-септембар 2011 (CEST)

Smatram da tvoj slučaj nije izgubljen uredi

i da ima načina da te rehabilitujemo, a jedino što tebi preostaje jeste da njima, dotičnim administratorima, daš do znanja da si odlučio da menjaš taktiku, drugim rečima ponašanje.

Tebi je mesto pre svega na Vikipediji na srpskom jeziku, istoj onoj Vikipediji na kojoj sam te sreo pre godinu dana, kada mi mnoge stvari nisu bile jasne ali sam ih zahvaljujući tebi skontao. U međuvremenu sam kršćeći pravila Vikipedije dobio dva-tri bloka, čak su mi pretili s banovanjem iako sam znatno unapredio projekat. A onda sam shvatio da nema šanse da izađem na kraj s njima, pa sam predao meč davši im do znanja da nemam više namere da im prkosim zbog čega sam ponovo primljen u zajednicu.

Drugim rečima, želim ti reći da nije vredno zarad neke ideje koja mi više deluje kao inat, napraviti od sebe takvog izopštenika. Nije vredno toga. Time samo hraniš njihovo podozrenje, a to ti je nepotrebno. Neće ti otpasti kruna s glave ako ih zamoliš, bilo lično, bilo preko mene da te odblokiraju uz garanciju da ćeš se promeniti. Veruj mi, sve dok ne promeniš ton s Mickijem on te neće ozbiljno shvatiti. Naprotiv, ako nastaviš da mu prkosiš dovešćeš ga do toga da te totalno pogrešno shvati, odno da te identifikuje sa nekin trećerazrednim ništavilom koje nije vredno bitisanja na Vikipediji. A to ti nisi i zato bih voleo da se vratiš na Vikipediju na srpskom jeziku. Međutim, neću te terati, na tebi je da odlučiš: svetla budućnost na projektu ili izopštenje zanavek.

Post scriptum: Zamolio bih te da me ne navodiš na to da se dopisujemo preko imejla ukoliko si odlučio da kontaktiraš sa mnom, pre svega zbog toga što želim da se administratori uvere da je sve javno, da nema nikakvog dogovaranja i domunđavanja iza njihovih leđa. Sve treba da bude čisto. --Еπαμинонδα★Рαζгоβоρ 15:42, 8 rujan-септембар 2011 (CEST)

Ja bih se nadovezao samo s misljenjem da bi sr wikiju bilo bolje da ima tebe tamo. Kao jednog od ravnopravnih urednika. --Biblbroks 19:02, 8 rujan-септембар 2011 (CEST)


19:54, 8. септембар 2011. Жељко Тодоровић (разговор | прилози) је променио подешавања блока за Antidiskriminator (разговор | прилози) са временом истека 2012-05-28T08:09:44Z ((онемогућено отварање налога, забрањено уређивање сопствене странице за разговор)) ‎ (Наставак троловања: Забрана уређивања сопствене странице)

Nadam se da ti je sad srce na mestu. Šta da ti kažem, baš mi ulepša dan. Ja sam tebi pokušao pomoći, a ti si me ignorisao. E, neka ti je! Uživaj u svom inaćenju ako to ono ispunjava. Daj Bože da ti uđe već jednom u glavu.--Еπαμинонδα★Рαζгоβоρ 20:07, 8 rujan-септембар 2011 (CEST)

Ne uzbudjuj se mnogo. Neki ljudi znaju da budu drama queens samo tako - ko zna sta ih muci u zivotu i kakve sve lutke imaju u glavi. Svako dobro, --Biblbroks 19:14, 9 rujan-септембар 2011 (CEST)

dovoljno je samo da napišeš odakle je preuzet i to je to (ili u sažetku izmene ili na strani za razgovor). --Mladifilozof 22:33, 10 rujan-септембар 2011 (CEST)

videh da si postavio ovo: http://sh.wikipedia.org/wiki/Datoteka:Adem_Ja%C5%A1ari,_bista_u_Tirani.JPG jesi li stvarno bio u tirani? --Mladifilozof 14:19, 12 rujan-септембар 2011 (CEST)

Možeš da se izjasniš ovde http://sh.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Administratori/Prijedlozi_za_davanje_statusa --Прадо / Prado 10:56, 22 rujan-септембар 2011 (CEST)

Promjene na sh.wiki uredi

Dužan sam sitnije pojašnjenje. Ja se, naime, *nisam* izjasnio kod izjašnjavanja za administratorski status Vatrene ptice. Samo sam stavio do znanja da ona ispunjavanje Wizardove kriterije - za slučaj da ima korisnika koji bi pri izjašnjavanju upravo o njima vodili računa.

A što se promjena na sh.wiki tiče, sasvim mi je jasno da su one na dnevnom redu. Sh.wiki je jednostavno u posljednjih par godina postala prevelika - ne samo da se povećao broj članaka, nego se povećao i broj korisnika, pa se više ne može voditi na stari način. Načelno se slažem da je potrebno ustanoviti, odnosno čvršće formulirati neka najosnovnija pravila kako bi se olakšala njihova primjena i izbjeglo gubljenje vremena na proceduralne rasprave u specifičnijim slučajevima. --OC Ripper 10:26, 23 rujan-септембар 2011 (CEST)

po meni korisnici koji imaju manje od 100 promena tekstova na ovoj wiki ili koji su se iznenada aktivirali nakon duže pauze nemaju pravo glasa o ničemu pošto ova wiki neupitno pati od "padobranaca" koji dolaze samo radi glasovanja ili nepotrebnih diskusija.--Rjecina2 14:10, 24 rujan-септембар 2011 (CEST)

Wizard uredi

Wizard je rekao da povlači kandidaturu sve do trenutka kada se *izglasaju* nova pravila. Nova pravila se *još uvijek* nisu izglasala, njegova kandidatura je uredno arhivirana, i petljanje po arhivi se može protumačiti kao vandalizam. --OC Ripper 12:49, 29 rujan-септембар 2011 (CEST)

Izvini što sam ti poništio izmjenu, ali ličilo mi je na trolovanje poput onog na sr wiki. Wizard (koga sam i ja podržao) je odustao od kandidature, i nema potrebe petljati po arhivama. Takođe, nema potrebe za tolikim formalizmom, ako je odustao od kandidature podrazumijeva se da je glasanje zatvoreno. Međutim, sve i da ima potrebe da se glasanje zatvori, to treba uraditi neko od administratora a ne ti.--В и к и в и н др е ц и 13:09, 29 rujan-септембар 2011 (CEST)
I ja se ovdje slazem sa Wikiwindom. Povukao sam kandidaturu, nisam aktivan a i ja smatram da bi neki admin trebao donijeti zakljucak (u slucaju da nisam povukao kandidaturu). Poz svima --WizardOfOz talk 15:10, 29 rujan-септембар 2011 (CEST)

Pozdrav uredi

Hvala ti na zakljucenju :D. Ali kako si i sam naveo, povukao sam kandidaturu. Kako u zadnje vrijeme nisam skoro nigdje vise aktivan osim na meti, cak ni na bswiki, ne treba mi alat a siguran sam da ima ljudi kojima je potrebniji (o zaslugama ne govorim jer se ne daje za zasluge). Al ako se uskoro par stvari u mom zivotu promijeni, nadam se da cu se reaktivirati i ovdje i na bswiki pa onda mozemo gledati kako i sta. Za sada mi nedostaju zivci da budem iskren. Poz i hvala jos jednom. --WizardOfOz talk 15:04, 29 rujan-септембар 2011 (CEST)

e super, to mi je veoma korino, pogotovo što sam se sad smorio zbog promene Peščanikovog sajta, sve reference su mrtvi linkovi. Inače, postavio sam i članak nacionalni mit, pa rekoh da ti javim. --Mladifilozof 13:35, 13 oktobar-листопад 2011 (CEST)
hvala, to i ja mislim za tvoj odabir tema. inače, proširiću ovih dana nacionalni mit sugestijama koje si mi ostavio.--Mladifilozof 20:44, 14 oktobar-листопад 2011 (CEST)

Zaključenje rasprave uredi

Pošto budimo iskreni izgleda da nisam na ti s pravilima možeš li pokazati gdje si našao pravilo da se ne računaju glasovi novih korisnika ?--Rjecina2 22:30, 13 oktobar-листопад 2011 (CEST)

Potpuno si u pravu za Wizarda i kada bi morao birati između njega i Vatrene ptice (slična situacija) uvek bi izabrao njega, ali valjda moramo imati neke standarde o broju promena da bi netko postao administrator ?
Ja vatreno podržavam da novootvoreni korisnici nemaju prava glasovanja i checkuser kontrole kod glasovanja za administratore (kao najpopularnijeg mesta na kojem imamo padobrance), ali pošto nemamo smernice o izboru nemojmo brisati glasove...........--Rjecina2 00:53, 14 oktobar-листопад 2011 (CEST)
Tvoj predlog pravila i smernica na žalost nije prošao tako da je nevažan kao i svi ostali predlozi
Trenutačno ne razumem tvoju poantu s izuzetkom činjenice da si ju pokušao ne kulturno objasniti--Rjecina2 19:27, 14 oktobar-листопад 2011 (CEST)
Hehe, hvala :)--Vatrena ptica 14:12, 18 oktobar-листопад 2011 (CEST)

Pogledaj sad članak, postavio sam mu strukturu sledeći tvoj draft. Kad uhvatiš vremena možeš da prevedeš sekcije društvena i psihološka pozadina, jedino mi je to ostalo. --Mladifilozof 01:01, 23 oktobar-листопад 2011 (CEST)

važi. --Mladifilozof (razgovor) 16:23, 14 svibanj-мај 2012 (CEST)
hvala, oću. --Mladifilozof (razgovor) 11:30, 15 svibanj-мај 2012 (CEST)

Srpska Wikipedia uredi

Što si blokiran tamo? Pozdrav! --Javi se (razgovor) 19:44, 3 srpanj-јул 2012 (CEST)

zanimljivo skroz, nisam znao:) --Mladifilozof (razgovor) 15:43, 24 srpanj-јул 2012 (CEST)

Okupacija Albanije uredi

Oni podaci nisu javni i svi iskusni wiki južnoslovenski korisnici ih znaju, ali ajde pobrisao sam--Rjecina2 (razgovor) 15:48, 15 avgust-коловоз 2012 (CEST)

Sve pohvale za ovaj informativan i nadasve objektivan članak, na koji sam tek sad slučajno naletio. --Mladifilozof (razgovor) 18:18, 13 decembar-просинац 2012 (CET)

p.s. inače, pročitao sam o Đurišiću u ustanku na en wiki, sve to stoji.

Fotografije uredi

Zato što su mi mnoge od njih već obrisali sa commonsa. Kontam da ću ovde naići na više razumevanja za status slika jugoslovenskih partizana iz drugog svetskog rata. --Mladifilozof (razgovor) 00:27, 20 decembar-просинац 2012 (CET)

stvarno ne znam, meni na prvi pogled izgledaju isti. --Mladifilozof (razgovor) 13:12, 20 decembar-просинац 2012 (CET)

ja verujem da ove fotografije iz drugog svetskog rata u jugoslaviji nisu sporne, niti na bilo koji način mogu ugroziti wikipediju po pitanju autorskih prava. One su slobodne po barem dva osnova: 1) za većinu od njih autorsko pravo je zastarelo, 2) slikali su ih uglavnom partizanski borci, što znači vojska, odnosno službeni organ nove Jugoslavije. Možda ima i nekih izuzetaka, ali velika većina fotografije je slobodna.

Meni je cilj da ove dragocene istorijske fotografije bude spasene i sačuvane. Postavljanjem fotografija na commons prečesto sam imao iskustvo da budu izbrisane, zbog ko zna kojih razloga (npr. lokalno zastarevanje je 70 godina a globalno 100 ili tome slično). Zato ih stavljam prvo ovde, a odavde ih lako možemo prebaciti na comons, a ako neke još uvek ne mogu, prebacićemo ih kasnije kada bude moglo. --Mladifilozof (razgovor) 19:14, 21 decembar-просинац 2012 (CET)

Jednodnevni blok uredi

Pošto znaš engleski da vidimo timeline:

  • 1) Korisnik je prebacio tekst s sr wiki na sh wiki
  • 2) Administrator je pregledao tekst i pobrisao neistinite tvrdnje
  • 3) Korisnik broj 2 to jest Vi ste revertirali administratora govoreći uz put da postoji u tekstu još neistinitih tvrdnji, ali njih niste pobrisali.
  • 4) Administrator je revertirao korisnika navodeći strogo činjenično zašto je to učinio i tražeći od korisnika s kojim je sada u revert ratu objašnjenja.
  • 5) Korisnik broj 2 to jest Vi je ponovno revertirao administratora ne davajući pritom činjenični razlog za to.

Kolega Antidiskriminator što da na ovo kažem nego da ste zaradili jednodnevni blok. Ako je Vaš cilj stvaranje svađe među korisnicima na ovoj wiki kao što je bio na sr wiki to neće proći.--Rjecina2 (razgovor) 08:37, 16 februar-вељача 2013 (CET)

Stvarno sam sada učinio veliko sranje. Sorry
Idem offline na 7 dana.--Rjecina2 (razgovor) 10:49, 16 februar-вељача 2013 (CET)

Ja bih ti isto, ovom prilikom, uputio službenu administratorsku ispriku jer je cijeli postupak ispao nezgrapan i nekorektan, ali mislim da smo na vrijeme intervenirali kako bi spriječili daljnju štetu. Ugodan rad --Biljezim se sa štovanjem,Poe 15:41, 16 februar-вељача 2013 (CET)

Иван Иванић uredi

да ли је Иванић био католик?--Vojvod86 (razgovor) 01:53, 25 ožujak-март 2013 (CET)

jok, nemam pojma sta to znači.--Mladifilozof (razgovor) 11:53, 25 svibanj-мај 2013 (CEST)

Ako si zainteresovana možeš ovde staviti poptis tako bot može pozdravljati korisnike u tvoje ime. Pozdrav! -- Kolega2357 Razgovor 22:37, 14 jun-липањ 2013 (CEST)

Nagrada uredi

Hvala ti puno za nagradu. Takođe imaš nagradu od mene. -- Kolega2357 Razgovor 14:55, 7 srpanj-јул 2013 (CEST)

Commons uredi

Ne znam da li si ti primetio da se masovno brišu isto panorame gradova što je notorno glupo. Postavlja se pitanje koje je svrha Commonsa ako će se brisati toliko broj slika. -- Kolega2357 Razgovor 09:55, 13 srpanj-јул 2013 (CEST)

Ostava vs. sh.wiki uredi

Mislim da bi se o tome trebalo raspravljati. Trebalo bi u to uključiti i Edgara, s obzirom da je on vodio akciju s ciljem da se slike na sh.wiki dovedu u red. --OC Ripper (razgovor) 10:04, 13 srpanj-јул 2013 (CEST)

E, i? uredi

Jesam, i što je sporno? Kritika spominjanja nogometa u najmanju ruku je banalna ako su snimani i flimovi na tu temu ("Bijeg u pobjedu") Konstruktivne kritike uvijek prihvaćam, ali sam protiv nebuloza neovisno s čije strane dolazile. Lijep pozdrav. --Orijentolog (razgovor) 15:11, 3 oktobar-листопад 2013 (CEST)

Šabloni uredi

Hvala na pomoći i stvarno se ne trebaš brinuti i istraživati pitanje šablona jer je u najboljem slučaju pitanje neozbiljno i može biti korišteno samo za zloupotrebu. Na primer:

  • Ako zabrana međusobnih izmjena dođe na snagu u 00:01 teoretski govoreći Edgar može polepiti šablone između 23:55 i 00:00 koje ja ne bi smeo micati.
  • Drugo je što ga možda muče šabloni koje je postavio u 2 teksta. Po pitanju prvog već je birokrat donio odluku,a po pitanju drugog tu je wikipedia:Point to jest postavljenje "nerazumnih" zahtjeva.

Poanta glasi radi mira u kući ja sam dopustio da čovek skine moj odgovor na njegove šablone,ali on nije dopustio skidanje njegovih šablona. Sve u svemu "moj tekst" je "moj tekst",a "njegov" je "njegov". To je poanta pravila.--Rjecina2 (razgovor) 23:29, 6 oktobar-листопад 2013 (CEST)

Zdravo Antidiskriminatore da li možeš da glasaš ovde? Pozdrav! -- Kolega2357 Razgovor 00:53, 24 oktobar-листопад 2013 (CEST)

Mislim da nisam dovoljno kompetentan da dam svoje mišljenje po ovom pitanju.--Antidiskriminator (razgovor) 01:49, 24 oktobar-листопад 2013 (CEST)

Pozdrav uredi

Hvala na ponudi za pomoć. Ako baš negde zaglavim možda te i priupitam ponešto. Vidim da si pisao članak o topovskim šupama. Imam relativno dobre fotke lokacije za ilustraciju članka, ako te zanima da ih postaviš. Postavio bi ih ja ali ne znam kako to da uradim. Orion1964 (razgovor) 21:57, 23 jun-липањ 2014 (CEST)

Hvala. Pogledao sam sinoć na Jutjub-u filmić o postavljanju fotki. Mislim da ću se snaći. :) Orion1964 (razgovor) 06:58, 24 jun-липањ 2014 (CEST)

Trasnalate uredi

Hello. Its about football. I want you, if you have time, to translate the introductory paragraphs of en:Nea Salamis Famagusta FC and create the article in your wiki. Its ok if you dont want... Xaris333 (razgovor) 23:11, 13 avgust-коловоз 2014 (CEST)

Many thanks!! Xaris333 (razgovor) 23:20, 14 avgust-коловоз 2014 (CEST)

Nacionalni mitovi uredi

Dva kratka pitanja: Imaš li išta protiv da se članak Mitovi albanske nacionalne ideologije preusmjeri na Albanski nacionalni mitovi? Bi li mogao napisati članke Hrvatski, Srpski i Bošnjački nacionalni mitovi? Barem skraćeno, par rečenica raspoređeno po odlomcima o porijeklu, vječitosti, viktimizaciji, bedemu i slično. Paralelno tome, ja bi kad uhvatim vremena napravio istovrsne članke o armenskim, azerskim, izraelskim, palestinskim, libanonskim, kurdskim, asirskim, turkmenskim, paštunskim, pakistanskim, indijskim, itd., te ih sve poredao u jedan šablon. Dobro bi došlo za komparativnu analizu. --Orijentolog (razgovor) 01:05, 2 oktobar-листопад 2014 (CEST)

Da, u pravu si, postoje i mitovi među nacijama nepovezani s nacionalizmom (npr. folklor, književnost), zato bi "nacionalistički" u naslovu svakako bio bolji izbor. Kad još bolje promislim, možda bi najpametnije bilo sintezirati ih pod članke tipa Albanska nacionalistička historiografija. Za takve teme izvora ne nedostaje. Članke o nacionalizmima imamo (npr. albanski, hrvatski, srpski) ali tu se govori primarno o politici, iredentizmu, ratovima i sl. Ovo što predlažem je ograničeno samo na historiografiju i svojevrsni je novitet kojeg recimo engleska Wikipedija nema, nego samo opći članak Historiography and nationalism. Ti si vidim pisao (srodan) članak Nacionalizacija historije koji govori o procesima tj. političkim preduvjetima takvog fenomena, a kad sam pročitao o Macphersonovom Osijanu odmah sam se prisjetio paštunskog primjera Pata Hazana. Gotovo identičan slučaj nastao u istim okolnostima i s istom svrhom, a tamo ih ne veže niti nekakva kategorija. Dakle, članaci predloženog tipa obuhvatili bi ukratko procese ili "nacionalne preporode" za uvod, pa onda nacionalističke mitove, falsifikate historijskih dokumenata, svojatanje irelevantnih historijskih civilizacija/država i pojedinaca, nacionalističku pseudohistoriju, glavne nacionalističke historičare i pseudohistoričare, itd. --Orijentolog (razgovor) 18:52, 2 oktobar-листопад 2014 (CEST)

Tako sam i ja još ranije zamislio, napravio sam nepotpuni šablon {{Nacionalistički mitovi}} pa neka stoji na čekanju u glavnom članku. Neka onda bude kako kažeš tj. odvojeno mit/historiografija, pa kad oboje uhvatimo vremena možemo sređivati komad po komad. --Orijentolog (razgovor) 23:23, 2 oktobar-листопад 2014 (CEST)

Što se šablona tiče ti slobodno mijenjaj, ubacuj ili izbacuj po volji. Inače, meni je Antemurale Christianitatis smiješan primarno zbog ovakvih "anomalija" – Franco-Ottoman alliance ili Habsburg–Persian alliance. Ukoliko postoji argument o tome u literaturi onda ne bi bilo zgoreg ubaciti, ako ne onda ništa da ne kršimo WP:OR. --Orijentolog (razgovor) 23:23, 3 oktobar-листопад 2014 (CEST)

Martolozi i Armatoloi uredi

Na temelju prethodnih diskusija sam stekao dojam da ima jednako valjanih argumenata i za spajanje i za protiv spajanja. Ako se baš mora spajati, nekako mi se čini boljim da članak bude pod naslovom "Martolozi", a da se Vitekov materijal ubaci u posebnu sekciju. --OC Ripper (razgovor) 09:40, 23 oktobar-листопад 2014 (CEST)

Članak uredi

Ne razumjem što te muči? Stvaraš problem od ničega i insinuiraš ksenofobiju. Naravno da se radi o srpskim novinarima srpskih medija iz Srbije: Blica, Kurira i šta ja znam tko mi se još javljao. Od intervjua s njima bi imao samo štetu a ne korist. Posebno kad sam vidio kakve članke pišu o temi, kad krene priča o "zavjeri protiv Srba od 19og veka" izgubio sam volju da potpomažem priču o svim Hrvatima ustašama. E-novine tačno.net i Novosti SNVa su bile druga priča i bilo je nekoliko članaka i intervjua o hr.wiki na njima. Stara je činjenica da svaki narod mora rješavati fašizam unutar svoje zajednice inače nema previše koristi niti promjene u društvu. Stoga bi bilo bolje tim srpskim novinarima da se bave četničkim revizionizmom koji je kod vas postao državna politika pa je smiješno da se zgražavaju nad hr.wiki kad se vama slične gluposti nalaze u udžbenicima.--DobarSkroz (razgovor) 11:55, 29 decembar-просинац 2014 (CET)

Granice ne postavljam ja, one postoje već 70 godinu u ovom obliku. Granice stvaraju različite zajednice koje se bave različitim internim problemima. Tvoj komentar je bio izuzetno tendeciozan, da se blago izrazim, a posljednji je i izuzetno zlonamjeran.--DobarSkroz (razgovor) 13:16, 30 decembar-просинац 2014 (CET)

Ne znam o kakvoj "kampanji" govoriš, ja samo pokušavam zaštititi druge korisnike od tvog ponašanja, koje doživljavam napadačkim. --Igor Windsor (razgovor) 11:17, 5 januar-сијечањ 2015 (CET)

Ponavljanje tvrdnje o tome da te ja navodno "proganjam" ne čini tu tvrdnju istinitom. Skrećem ti ponovo pažnju na tvoje osorno, uvredljivo i napadačko ponašanje prema drugim korisnicima, gde sebi daješ za pravo da od njih tražiš da ti se opravdavaju, brane, argumentuju i sl., pri čemu se sam postavljaš kao autoritativni tumač tuđih mišljenja i stavova. Najljubaznije ti preporučujem da s takvim ponašanjem prestaneš. --Igor Windsor (razgovor) 11:26, 5 januar-сијечањ 2015 (CET)
Nemam niti moć niti nameru da bilo koga "proterujem" odavde, naročito ne tebe, štaviše smatram da bih time, kad bih to i mogao, naneo veliku štetu sh.wiki. Jednostavno, smatrao sam da tvoje ophođenje s par korisnika nije bilo na mestu, a zasmetala su mi i tvoja insistiranja da se preduzmu neki koraci koje sam smatrao štetnim po ovu wikipediju, pa sam zbog toga ta tvoja insistiranja protumačio kao onu "skrivenu agendu" koju sam spomenuo. No, nije mi namera bila, niti mi je sada, da pravim i produbljujem neki sukob između nas. Ako te je moj, priznajem malo oštar nastup povredio, iskreno se izvinjavam; izvinjavam se i ako sam izvukao neke pogrešne zaključke. Ali nadam se da znaš i to da ni tvoj nastup generalno nije baš previše nežan. (Vapajima se zaista ne bavim i snažno se protivim blokiranju redovnih korisnika ove wiki, ako si na to aludirao, na to uopšte ni u jednom trenutku nisam pomislio.) --Igor Windsor (razgovor) 12:06, 5 januar-сијечањ 2015 (CET)

Jasenovac i Bulatovićeve brojke uredi

Sporni izraz "naučna neutemeljenost" u odnosu na tvrdnje o broju jasenovačkih žrtava je ubacio Mladifilozof, a ne Edgar Allan Poe. Inače, po mom skromnom mišljenju, bilo je jednostavnije taj izraz jednostavno izbrisati nego od toga praviti dodatnu dramu. --OC Ripper (razgovor) 11:09, 22 decembar 2016 (CET)Odgovori

Pod jedan, šabloni ne postoje. Pod dva, suludo je stavljati "who" na rečenicu na čijem kraju stoji izvor koji odgovara na to pitanje. Ja nisam ni u kom trenutku ulazio u meritum samog članka, odnosno je li on loše ili dobro napisan, treba li ga korigirati ili ne, ali onakva izmjena je potpuno nesuvisla i namjerno stavljena od strane korisnika čije namjere svakako nisu enciklopedijske, da ne kažem nešto gore. Ovo je replika na Ripperovu opasku, na kojoj sam mu zahvalan, pogotovo jer ja na spornom članku nisam nikada ni radio, a na ostalo ću se referirati u posebnoj poruci --Biljezim se sa štovanjem,Poe 11:21, 22 decembar 2016 (CET)Odgovori
Edgar Allan Poe Ponavaljam da nemam ništa protiv tvoje izmene vezane za tekst u kojem se kao primer srpskog nacionaliste koji tokom 1980-ih preuzima i uveličava broj žrtava naučno neutemeljenim pretpostavkama navodi Radomir Bulatović i njegovo delo objavljeno 1990. Verovatno čovek nije živ pa se odredbe BLP politike ne odnose na njega, čim se ovako etiketira kao srpski nacionalista.
Takođe, potpuno se slažem sa tobom: suludo je stavljati "who" na rečenicu na čijem kraju stoji izvor koji odgovara na to pitanje. Možeš li mi samo malkice dodatno pojasniti tvoju logiku da je rad Radomira Bulatovića moguć kao izvor informacije za tvrdnju koja kaže da je Radomir Bulatović primer srpskog nacionaliste i da je sopstvene procene objavljene u sopstvenom delu definisao kao naučno neutemeljene pretpostavke. Da li si mislio da je Bulatović doživeo katarzu tokom pisanja knjige i sopstvene analize ocenio naučno neutemeljenim pretpostavkama, ili je reč o drugom čoveku koji se isto zove i preziva i sticajem čudnih istorijskih okolnosti bavi brojem žrtava Jasenovca. --Antidiskriminator (razgovor) 11:55, 22 decembar 2016 (CET)Odgovori
Oprosti, je li tebi nešto u frazi "tvrdnje o broju jasenovačkih žrtava je ubacio Mladifilozof, a ne Edgar Allan Poe" ostalo nejasno? Ja niti znam tko je Bulatović, niti sam knjigu čitao niti uopće ulazim u meritum samog teksta (što sam gore i rekao: "ni u kom trenutku ulazio u meritum samog članka, odnosno je li on loše ili dobro napisan, treba li ga korigirati ili ne") kojeg nisam uređivao. Ako tekst ne valja, zna se procedura; ona glupost svakako ne pada pod proceduru. Isto tako, uopće nemam namjeru ulaziti u politički diskurs oko ovoga niti raspravljati o brojkama oko nečega što je samo po sebi toliko zlo, da su brojke suštinski nevažne, jer bi ono jednako tako bilo zlo i da je brojka 1, a ne 111,111 ili tkozna koja. Zato kažem, uozbiljimo se i bavimo se realnom problematikom, a ne - pizdarijama --Biljezim se sa štovanjem,Poe 12:08, 22 decembar 2016 (CET)Odgovori
Ne. Mislio sam da sam precizno napisao šta mi je ostalo nejasno. Ponoviću. Ostalo mi je nejasno kako je moguće uporno insistiraš da je referenca na kraju rečenice na delo koje je 1990 godine objavio crnogorski doktor sociologije Radomir Bulatović adekvatan izvor za tvrdnju da je Radomir Bulatović u stvari publicista i primer srpskog nacionaliste koji je tokom 1980-ih usvojio i objavljivao preuveličane procene žrtava i koji je sopstvene stavove objavljene u sopstvenom delu definisao kao naučno neutemeljene pretpostavke. Iz tvojih odgovora vidim da će mi to i dalje ostati nejasno. Svako dobro ti želim.--Antidiskriminator (razgovor) 12:25, 22 decembar 2016 (CET)Odgovori
Hoće, jer ja nisam osoba kojoj ćeš to pitanje postaviti. Pogledaj u historiji izmjena tko je dodao tu tvrdnju i onda pitaj tu osobu :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 12:43, 22 decembar 2016 (CET)Odgovori
To što radiš nije smešno. a referenca na kraju rečenice? xD + suludo je stavljati "who" na rečenicu na čijem kraju stoji izvor koji odgovara na to pitanje. Ti si autor tvrdnje da je referenca na kraju rečenice adekvatan izvor za gore navedenu tvrdnju. Za razliku od Vlajkovića brda, ja se neću upecati. Otplivaću. Ovo je moj poslednji komentar u ovoj diskusiji sa tobom. Svako dobro ti želim. --Antidiskriminator (razgovor) 12:57, 22 decembar 2016 (CET)Odgovori
Pa i nije. Tako je, čovjek je polijepio nepostojeće šablone za nepostojanje referenci u pasus koji je uredno referenciran? :S Koji ti je vrag? :/ On nije osporio validnost referenci, nego je polijepio šablone za nepostojanje istih tamo gdje ih je bilo. I zato kažem - "a referenca na kraju rečenice?" (jer ona postoji) i ovaj drugi dio, jer i na početku rečenice i na kraju stoji tko je to rekao. To je kao da ti ja sad navedem da je Krleža napisao Zastave i onda mi ti u tu rečenicu upadneš s {{who}} u stilu - tko je napisao Zastave. Ja stvarno ne znam što vi ljudi vidite i kakve belosvetske zavere vi insinuirate ovdje :S Čovjek polijepi da nema referenci, gdje ih ima i onda ja navlačim tebe da te blokiram? :S Čini mi se da stvarno ja nisam normalan :/ Ako je problem u meritumu samih referenci, dakle u njihovoj istinitosti, postoje šabloni za to i objašnjenja kako i zašto, ali lijepiti da nema referenci tamo gdje ih ima je... vrlo ingeniozno. No, dakako, slažem se, najbolje je da se ova rasprava zaključi. Svako dobro, također --Biljezim se sa štovanjem,Poe 13:04, 22 decembar 2016 (CET)Odgovori

Replika uredi

Tako je, slažem se. U slučajevima kada zbog nedostatka konsenzusa ili zbog nedostatka presedana/običaja/prakse - praksa postoji. To što dvojica sporadičnih korisnika ove Wikipedije (pri čemu nemam namjeru nikog diskriminirati, samo naglašavam da nitko od redovnih korisnika ove Wikipedije nema problema s tom praksom i da svi uredno arhiviraju stranice za razgovor, a ne brišu ih) imaju problem s njom, to ne znači da postoji rupa. Praksa na ovoj Wikipediji, otkako sam ja tu, a od toga ima već i nekoliko godina, a sigurno otkako sam postao admin (od čega ima već i tri godine), jest da se stranice za razgovor arhiviraju, a ne brišu, osim u ranije navedenim iznimkama. Dakle, molit ću da se postojeća praksa poštuje, a ne da se izmišljaju rupe i poziva na strana pravila.

Što se drugog dijela tiče, ja stvarno ne znam jeste vi ljudi generalno paranoični ili vam nije jasno da na ovoj Wikipediji postoje, trenutno, samo dva aktivna administratora? Ripper ima svojih poslova, piše članke i bavi se drugim administrativnim dužnostima, a uz njega sam jedini aktivni administrator - ja. Kolege su ili neaktivni, ili ne žele preuzeti administratorsku dužnost. U takvoj situaciji, tko će paziti na sranja što ih korisnici, IP-ovi i vandali izvode? Valjda Casper? Ili Gordon Shumway? Ako korisnik izvodi čarobnjačke eskapade na ovoj Wikipediji (a primjeri Hrvatskog proljeća, Ive Andrića, njegovih agresivnih replika, i sad ovog Jasenovca potvrđuju upravo to), onda je netko od administratora dužan to prekontrolirati. Nazovi ti to uhodom (mada bi mi draže bilo da sam Gengar), ali kad korisnik počne normalno doprinositi, neće biti potrebe za administratorskom intervencijom. Njegove članke o matematici i logici (izuzev moje jedne brzopletosti) nitko nije dirao jer su ti doprinosi uredni, ali ove pizdarije, da prostiš, i ova nacionalistička preseravanja neću tolerirati; rekao je sam da je akademski vaspitan matematičar ili logičar ili štojeveć (svakako su prirodne nauke) i da o tome može pričati samo sa sebi ravnima - sukladno tome, neka se udostoji ne tumačiti povijest prema vlastitim interpretacijama (da ne kažem nešto gore), ne koristiti bahatost pri replikama i neka raspravlja argumentirano i civilizirano. S jedne strane on kad navede izvore, onda je to super i to se ne smije dirati, neovisno o tome kakve pizdarije bile u pitanju (Andrić i Proljeće), ali kad u članku stoji neki izvor s kojim se on ne slaže, onda on smije po tome kenjati (Proljeće i Jasenovac)? Ma da prostiš, gle k**** u slamnatom šeširu... tako to neće ići.

Što se samog teksta tiče, Ripper ti je rekao fino - drama je npotrebna. Ja niti sam članak uređivao, niti sam ga pisao, niti sam knjigu čitao. Ali onaj tko ga je uređivao je, vjerujem, uradio to i referencirao je tvrdnju s citatom; nije na tebi da se igraš inpektora Clouseaua (a bogami ni na njemu) pa da tražiš od mene citate. Ako misliš da je citat pogrešan, ili ga ukloni ili to ospori, ali ja nisam nadležan za svaku referencu na ovom projektu. S druge strane, kad tip dodaje nepostojeće šablone i to pita se u rečenici u kojoj piše tko je rekao s referencom, upravo - tko je to rekao - onda je moja intervencija tu potrebna.

Meni je, uz dužno poštovanje, jako drago da imamo nekog tko kontrolira i brine se o obespravljenima i potlačenima na ovoj Wikipediji, ali mi je smiješno da se te intervencije događaju temeljem fikvitnih, kao da smo u Alisi, interpretacija, pretpostavljanja zle namjere i branjenja korisnika čija namjera očigledno nije enciklopedijska i objektivna. Meni je, ponavljam, doista drago da imamo pravobranitelja, ali mislim da za sve, pa i za to, postoji i vrijeme i mjesto. U ovom slučaju, toga ovdje nije bilo i nadam se da će u sljedećim situacijama Đuro ipak biti nešto razumniji... da ne bismo imali da Đuro, kada brani potlačene, ispadne provokator i napadač, pa da se još mora i ispričavati potlačenom (koji reagira kao ona bodljikava riba što se napuhuje) što ga je branio (a ovome kojega je napao fiktivno se nikada nije ispričao, nego napada i dalje i "uhodi", valjda jer je taj previše perfidan da bi mu ispričavalo i jer nema pametnijeg posla u životu od navlačenja korisnika; btw, tip je trebao dobiti blok prije, jedno, 50 replika, ali nije ga donio ni dan-danas, tako da toliko o inkvizicijama i inim glupostima) ;) Gospodo, praznici su, brzo će Nova godina, Božići... opustite se i pustite brigu onima koji su za to zaduženi :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 12:08, 22 decembar 2016 (CET)Odgovori

Autorska prava uredi

Ovo sam svojevremeno pisao kao vodič Wikipedia:Autorska prava na području bivše Jugoslavije, ali sad kad gledam delujemo konfuzno. Ukratko, u SFRJ je autorsko pravo nad fotografijama isticalo 25 godina nakon objavljivanja, tako da sve fotografija objavljene do 1970-ih u SFRJ mogu legalno ići na ostavu. Izuzetak su strane fotografije, i novopronađene fotografije koje nikad nisu objavljivane u SFRJ. Inače, znam za taj blog, ima prilično dobrih fotografija, ali nažalost mahom iz nemačkih i američkih izvora, što mislim da ne podleže javnom vlasništvu još uvek. --Mladifilozof (razgovor) 00:59, 16 rujan-септембар 2019 (CEST)

Здраво uredi

Драго ми је видјети те поново активног. Да ли си којим случајем видио моје питање? Sadko (razgovor) 14:30, 20 august 2021 (CEST)Odgovori

Хвала Sadko. Постоје две препреке:
  1. Правилима ср.вики није предвиђен никакав поступак за скидање бана.
  2. Мислим да узрок моје блокаде није то што сам својим изменама кршио правила википедије, јер то једноставно никад нисам радио. Узрок је то што сам констатовао и доказао да је један администратор (Verlor) блокиран на неодређено време без ваљаног разлога, у унутарадминистраторској борби за превласт и моћ. Наравно да немам ништа против да администратори који су учествовали у блокирању Верлора признају да су га блокирали без основа, да се покају и да изврше његову деблокаду а затим и моју. Пошто је шанса да се тако нешто деси практично нула, мој одговор на твоје питање је да не желим. --Antidiskriminator (razgovor) 16:10, 20 august 2021 (CEST)Odgovori
Администраторска гарнитура је у међувремену већински измјењена. У реду. Имаш ли шта против да у неком тренутку пребацим чланке које радиш или ћеш радити на сх.вики на ср.вики, уз пратећи опис измјене да си оригинални аутор? Sadko (razgovor) 16:22, 20 august 2021 (CEST)Odgovori
Sadko Мислим да је језгро непромењено. Наравно да немам ништа против да пребациш "моје" чланке са сх на ср.вики, то би било веома лепо са твоје стране, али због великих обавеза у приватном животу не верујем да ћу бити нарочито продуктиван. --Antidiskriminator (razgovor) 16:27, 20 august 2021 (CEST)Odgovori
Пребацио сам већину твојих скорашњих радова. Лијеп поздрав и свако добро. Sadko (razgovor) 17:30, 20 januar 2022 (CET)Odgovori
Најлепше хвала Sadko. --Antidiskriminator (razgovor) 16:43, 22 januar 2022 (CET)Odgovori
Нема на чему Анти. Уколико будеш могао, било би значајно да имамо нашу варијанту оваквог чланка. Не познајем уредника компетентнијег за тај подухват од тебе. Лијеп поздрав. Sadko (razgovor) 18:45, 28 januar 2022 (CET)Odgovori
Sadko Најлепше ти хвала на лепим речима. Слажем се да би било добро да постоји чланак са овако лепим и корисним списком старих рукописа на српском језику (претпостављам да си то мислио када си поменуо "нашу варијанту" подразумевајући да сам ја део "нас", што не значи да је истина). На енглеској википедији сам написао неколико чланака о појединим рукописима. Тада је то било предмет мог интересовања. Ако се случајно моја интересовања и инспирација убудуће опет усмере у том правцу имаћу у виду твој предлог.
Нажалост, или на срећу, у последње време имам превише приватних обавеза и премало времена и енергије за википедију. Најчешће сам у уверењу да се онај део филма Добри Вил Хантинг (чувена сцена која се завршава речима "Hangin' around here is a f***in' waste of your time.") може односити и на википедију. Због тога само повремено, а све ређе и краће, пишем само на теме које из неког разлога имају потенцијал да ме довољно заинтригирају и инспиришу. --Antidiskriminator (razgovor) 21:52, 29 januar 2022 (CET)Odgovori

Čestitam Sadko na impresivnom rezultatu na ovom glasanju. --Antidiskriminator (razgovor) 22:53, 9 juli 2022 (CEST)Odgovori

Захваљујем цијењени колега. Надам се да нас нијеси скроз напустио. Лп. Sadko (razgovor) 23:03, 9 juli 2022 (CEST)Odgovori