Wikipedija:Pravila i smjernice – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
→‎Srpskohrvatska Wikipedija: brisanje bespotrebnog teksta
stare tradicije proglašavati za bespotrebne. Anti nema pravo to da uradi. Ova sekcija je upravo ono šta razlikuje sh.wiki od drugih wiki. Korisnik koji previše birokratizuje bi trebao da prestane.
Red 102:
# '''Ne povređujte autorska prava.''' Wikipedija je slobodna enciklopedija, licencirana pod uvjetima [[GNU licenca za slobodnu dokumentaciju|GNU licence za slobodnu dokumentaciju]]. Korištenje materijala koji podliježu [[autorsko pravo|autorskim pravima]] šteti ciljevima i pravnoj osnovi Wikipedije, dok je uporaba materijala u [[javno vlasništvo|javnom vlasništvu]] dobrodošla.
# '''Poštujte druge suradnike.''' Ključ uspješne suradnje pri stvaranju enciklopedije leži u međusobnom razumijevanju. Osobni [[Wikipedija:Pravila ponašanja|napadi]] nisu dozvoljeni, dok se kršitelji ovog pravila blokiraju bez diskusije i upozorenja!
 
== Srpskohrvatska Wikipedija ==
 
Srpskohrvatska Wikipedija olakšava koordinaciju nacionalnih wikipedija našeg jezika, da se ne bi uzalud rasipala energija i duplicirali članci. Radi toga je poželjno:
 
* Olakšati prebacivanje članaka (učiniti kompatibilnim šablone, kategorije i sl.).
* Kopirati dobre članke sa nacionalnih wikipedija našega jezika.
* Ne kopirati loše i pristrasne članke sa nacionalnih wikipedija.
 
Uređivačka politika srpskohrvatske Wikipedije je da predstavlja razna gledišta, posebno u člancima o zajedničkim balkanskim temama.
 
== Vidi također ==