Anonimni seks – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Nova stranica: {{Bliski odnosi}} '''Anonimni seks''' je naziv za seksualne aktivnosti, odnosno oblik tzv. neobaveznog seksa u kome partner ili oba partne...
 
Nema sažetka izmjene
Red 3:
'''Anonimni seks''' je naziv za [[ljudska seksualnost|seksualne]] aktivnosti, odnosno oblik tzv. [[neobavezni seks|neobaveznog seksa]] u kome partner ili oba partnera ne zna niti, u pravilu, nema namjeru saznati identitet drugog partnera. Kao takav predstavlja najesktremniji oblik [[promiskuitet]]nog životnog stila. Jedan od motiva za takve aktivnosti je nastojanje da se, što je moguće više, otklone moguće negativne posljedice - pravne ili moralne - koje bi imalo eventualno razotkrivanje seksualne aktivnosti neke osobe. Drugi motiv, koji se navodi u seksološkoj literaturi, jest dodatno uzbuđenje, odnosno osjećaj užitka koje proizvodi intimni odnos s potpunim strancima.
 
Anonimni seks se obično smatra jednim od najriskantnijih oblika ljudske seksualnosti, s obzirom da osoba koja se u nju upušta može od svog partnera daleko lakše primiti [[spolno prenosive bolesti]], odnosno postati žrtvom [[krađa|krađe]], [[razbojništvo|razbojništva]] ili [[nasilje|nasilja]]. Anonimni seks je posebno raširen u [[gej]] zajednici gdje su se razvili izrazi za to povezane aktivnosti kao što su ''[[cruising]]'' i ''[[cottaging]]'', ali i ustanove kao što su [[gej sauna]] koje bi trebale omogućiti koliko-toliko sigurniji anonimni seks. Raširenosti anonimnog seksa je u posljednjim decenijama dosta pomogao [[Internet]] i za to specijalizirani [[online dating servis]]i.
 
== V. također ==