Dick Van Dyke – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
D'ohBot (razgovor | doprinos)
m robot Dodaje: fa:دیک ون دایک
Red 28:
Filmski debi je 1963. imao u filmskoj ekranizaciji ''Bye Bye Birdie'', nakon čega je slijedila uloga londonskog dimnjačara Berta u filmu [[Mary Poppins (film)|Mary Poppins]]. Iako je film doživio ogromnu popularnost, Van Dykeov pokušaj da govori s [[cockney]] naglaskom je dan-danas predmetom izrugivanja. S druge strane, pjesma ''[[Chim Chim Cher-ee]]'' koju je izvodio je postala veliki hit 1960-ih. Nakon toga su slijedili uglavnom slabi filmovi, ali i ''[[Chitty Chitty Bang Bang]]'', jedan od najpopularnijih filmova dekade.
 
Nakon što je [[1969]]. u filmu ''Comic'' odigrao prvu ozbiljnu dramsku ulogu, godine 1971. je angažiran za još jedan sitcom, ovaj put pod nazivom ''[[The New Dick Van Dyke Show]]''. Serija se održala tri sezone, a snimanje je prekinuto, jer se Van Dyke preselio u [[Arizona|Arizonu]] i nije imao volje putovati do studija.
 
Godine [[1974]]. Van Dyke je zaradio nominaciju za Emmy ulogom biznismena-alkoholičara u TV-filmu ''[[The Morning After (1974 film)|The Morning After]]''. Taj film se smatra tako realističnim prikazom [[alkoholizam|alkoholizma]] da se dan-danas prikazuje kao dio programa u centrima za odvikavanje. Nedugo nakon njega je Van Dyke priznao kako je ulogu temeljio na vlastitim iskustvima s tom bolešću.