Ikarbus – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
mNema sažetka izmjene
Red 29:
Proizvodni pogoni Ikarbusa kapaciteta 750 vozila godišnje, smešteni su u Zemunu, u blizini [[Aerodrom Nikola Tesla Beograd|Aerodroma „Nikola Tesla“]]. Fabrika zapošljava 750 radnika svih profila. Ikarbusu je poslednjih godina dodeljen veliki broj značajnih priznanja na prestižnim međunarodnim sajmovima ([[Beograd]], [[Moskva]], [[Verona]]) a zvanično je najbolji korporativni brend u oblasti automobilske industrije u [[Srbija|Srbiji]].
 
Prošle godine, Ikarbus je započeo serijsku proizvodnju najsavremenijih minibuseva za evropsko tržište na osnovu dokumentacije dobijene od italijanske kompanije „Bredamenarinibus“ sa kojom je sklopljen dugogodišnji ugovor o strateškom partnerstvu. Takođe, startovala je proizvodnja najmodernijih ambulantnih vozila po licenci francuske firme "[[TIB|TIB(TIB)]]".
 
Međugradski autobus IK-312 i niskopodni zglobni autobus IK-218 su najnoviji modeli proizvedeni u Ikarbusu. Nastali su u tesnoj saradnji sa partnerskom kompanijom „Bredamenarinibus“ iz Italije. Premijerno su prikazani na Međunarodnom sajmu autobusa u Veroni krajem novembra 2007.