Orlovi rano lete – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Nema sažetka izmjene
Red 26:
* Lunja - jedina devojčica u grupi. Uvek je ćutke i nepozvano išla za dječacima, posmatrala šta rade i kako se igraju, pronalazila ih je u ribarenju oko rijeke, u krađi lubenica, u potrazi za ptičjim gnijezdima. Vikali su na nju, prijetili joj čak i kamenjem, ali tiha radoznala djevojčica sklonila bi se samo za kratko vrijeme i tek je dječaci smetnu sa uma, a ona već viri iza nekog žbuna ili šuškajući izlazi iza visokog kukuruza... Bila je sitna i mala i zaljubljena u Strica. U drugom delu romana se zaljubljuje u Jovančeta.
* Lazar Mačak - najbolji majstor u družini. Nadimak Mačak je dobio jer je voleo sve da istražuje poput mačke.
* Đoko Potrk - najbrži u družini i njen glavni pesnik. Nadimak Potrk je dobio jer je često voleo da trči. Čuven je po stihovima ,, Naš učitelj baš je slika, nos mu crven ko paprika. '' i ,, Ovde živi hrabra četa , harambaše Jovančeta". ''
* Nik Ćulibrk- Otac mu je dugo radio u Americi, pa je povremeno u razgovoru koristio engleske reči . Nosio je plave pantalone i kaubojski šešir.
* Vanjka Široki - Njegov otac je bio za vreme I svetskog rata zarobljen u Rusiji i tamo se oženio Ruskinjom. Bio je krupan i plavokos i zbog toga su ga zvali Vanjka Siroki.