Produkcijski kodeks MPAA – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Red 109:
* zahodski izrazi.: Historietas de viajantes de comercio y de hijas de granjeros;
* prokletstvo; pakao (osim kada je riječ o nužnim izazima i specifičnom historijskom kontekstu, odnosno citiranju Biblije ili književnih izraza, te pri čemu se mora iskazazi posebna pažnja i briga o dobrom ukusu).
 
=== Seksualnost ===
Svetost institucije braka i doma se mora održavati. Filmovi neće pretpostavljati da su nepristojni oblici spolnih odnosa uobičajena ili prihvaćena stvar. Preljub i svo nedozvoljeno seksualno ponašanje, iako je ponekad nužno radi spletki zapletka, se ne smije preciyno prikazivati, biti opravdano ili prikazano na privlačan način.
 
Scene ljubavne strasti se ne smiju ubacivati ukoliko nisu nužne zaplet. Ne smije se prikazivati poljupci i zagrljaji sa pretjeranom lascivnošću, sugestivnim pozama ili gestama. Općeinto, tema strasti se mora postaviti tako da ne izazove emocije ili grubo izopačeno zavođenje.
 
Silovanje se ne smije prikazivati niti spominjati, osim kroz aluzije, i to jedino ako to zahtjeva zaplet. Silovanje ne smije nikada biti autentično prikazan. Čak i opisi žrtve kako se opiru silovanju su zabranjeni.
 
Teme seksualnosti nisu opravdane za komediju. Ni u kakvom obliku se ne smiju prikazivati seksualne anomalije. Također se ne smije prikazivati niti spominjati trgovina bijelim robljem.
 
== Počeci primjene Kodeksa (1930 - 1934) ==