Radio Luna – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Nova stranica: Radio Luna je počela sa emitovanjem programa 30. decembra 1995. godine. Bile su to teške godine za radio kako finansijski, tako i politički, ali to nije smetalo ekipi od šest e...
 
sređivanje
Red 1:
'''Radio Luna''' je radio stanica sa sedištem u [[Užice|Užicu]] u [[Srbija|Srbiji]]. Sa emitovanjem je počela 30. decembra 1995. godine. Ima regionalnu dozvolu za emitovanje. Program se emituje preko odašiljača sa brda Zabučje kod Užica na 92 MHz sa snagom od 1kw, te sa Tornika (1.496m) na 103,6 MHz sa snagom od 15kw. Signal pokriva područje zapadne Srbije, istočne Bosnu i severne Crne Gore. Program se emituje 24h dnevno.
Radio Luna je počela sa emitovanjem programa 30. decembra 1995. godine. Bile su to teške godine za radio kako finansijski, tako i politički, ali to nije smetalo ekipi od šest entuzijasta da naprave jedan od najslušanijih radija u kraju. Zbog neslaganja tadašnje vlasti sa informativnim programom Radio Lune, bio nam je oduzet link, i nismo emitovali program nekoliko meseci. Potom je došlo bombardovanje, koje smo preživeli, a od 2000. godine nastaje novo doba Radio Lune, veliki tehnički i programski prosperitet.
 
Sve ove godine smo se muzički uskladjivali, usavršavali se za vas i napravili najslušaniju radio stanicu u Zlatiborskom okrugu. Na konkursu za dodelu frekvencija Radio Luna je dobila regionalnu dozvolu. Sa brda Zabučje kod Užica emitujemo signal na 92 MHz sa snagom od 1kw, a sa Tornika (1.496m) na 103,6 MHz sa snagom od 15kw pokrivamo zapadnu Srbiju, istočnu Bosnu i severnu Crnu Goru.
==Vanjske veze==
Ekipa od 10 članova pravi 24h programa, a glavni akcenat smo stavili na informativni (koji pokriva ceo Zlatiborski okrug) i muzički program (aktuelna domaća i strana zabavna muzika).
*[http://www.radioluna.rs/ Zvanična strana]
 
[[Kategorija:Radio stanice u Srbiji]]