Korisnik:Rjecina2/Prijedlog pravila kopiranja tekstova – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Rjecina2 (razgovor | doprinos)
Red 35:
::Ne ulazeći u daljnju raspravu koja bi trebala biti na stranici za razgovor, a ne ovde osnovu ovoga čiune točke 4,6 i 7.--[[Korisnik:Rjecina2|Rjecina2]] ([[Razgovor sa korisnikom:Rjecina2|razgovor]]) 01:04, 30 rujan-септембар 2013 (CEST)
 
Opet, pitam te - zašto ja s bh.wiki ne bi mogao kopirati članak o Mussoliniju, s hr.wiki vlastiti članak o Goebbelsu (inače prijevod s en.wiki), a sa sr.wiki članak o Pol Potu? Neselektivno kopiranje i kontrola sadržaja su jedna stvar, ali zabrana kopiranja članaka makar oni, realno, bili dobri je čisti nonsens. Ako hr.wiki nije sposobna imati objektivan članak o NDH, ne znači da je svaki članak o fašizmu ili nacizmu tamo loš (a ovime jamčim za svoja 4 velika članka o poznatim nacistima) - tako se norme niti donose, niti oblikuju, molit ću lijepo. Nomotehniku prepustite nomotehničarima, poetske konstrukcije pjesnicima, a iluzije sanjarima. Što se drugog komentara tiče - nepotrebna restrikcija jer je sve što stoji točki 7 već rečeno u ranijim točkama, ''ergo'' ponavlja se i nepotrebno je (nešto na razini "Tko ubije drugoga, kaznit će se..." kao zakonska definicija kaznenog djela ubojstva, a onda da u sljedeća dva članka imamo "Tko ubije muškarca, kaznit će se..." i "Tko ubije ženu, kaznit će se...", a kazna je za sva tri članka identična - ova druga dva su nepotrebna jer su sadržana u onom prvom). Eto, to je pjesnik htio reći, to on jako dobro zna ^^
 
Svakako, točku 4. treba korigirati, jer, ponovo - zar ćemo zabraniti prijenos članka o ''Surogatu'' s hr.wiki? Ili ''Tesne kože'' sa sr.wiki? To se treba razjasniti. Članak 6. je nepotreban i trebalo bi ga brisati jer su sporne teme uključene u točku 4., a ovako samo stvaraju nered i nameću nepotrebne restrikcije. O članku 7. već rekoh. Toliko od pjesnika --[[Korisnik:Edgar Allan Poe|<font face="Freestyle Script" color="black" size="4px">Biljezim se sa štovanjem</font>]][[Razgovor sa korisnikom:Edgar Allan Poe|<font face="Freestyle Script" color="black" size="4px">,Poe</font>]] 01:13, 30 rujan-септембар 2013 (CEST)
 
[[Kategorija:Wikipedia]]