Gunsmoke – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Red 37:
 
Televizijska serija se originalno prikazivala od [[10.9.]] [[1955]]. do [[1.9.]] [[1975]]. na [[CBS]]-u u 635 epizoda. Do današnjeg dana to je [[Popis najdugovječnijih američkih TV serija|najdugovječnija]] igrana TV-serija prikazivana u udarnom terminu na američkoj televiziji.
 
TV-producenti su odmah na početku odlučili da tumač glavne uloge ne bude William Conrad, s obzirom da je bio previše gojazan. Umjesto toga je uloga Matta Dillona dana [[James Arness|Jamesu Arnessu]] koji ju je zadržao svih 20 sezona. Do kraja je ostao i [[Milburn Stone]] u ulozi Doca Adamsa. [[Amanda Blake]] je ulozi Kitty Russell ostala do pretposljednje sezone.
 
Dillonovog pomoćnika Chestera B. Goodea je tumačio [[Dennis Weaver]], koji je 1964. napustio seriju. Njegov lik je zamijenio Festus, koga je tumačio [[Ken Curtis]].
 
U seriji se izmijenio veliki broj stalnih i povremenih likova, a neki od budućih holivudskih zvijezda su upravo u njoj imali prve zapažene uloge. Primjer je [[Burt Reynolds]] u ulozi kovača Quinta Aspera (1962-1965).
 
==Vanjski linkovi==