The Dick Van Dyke Show – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Nova stranica: {{infobox TV emisija | | naziv = The Dick Van Dyke Show | image = 175px | caption = <small> Mary Tyler Moore and Dick van Dyke</small> | format ...
 
Nema sažetka izmjene
Red 17:
 
Reiner je bio i producent serije, napisao scenarij za mnoge epizode te u njoj tumačio lik Alana Bradyja, temeljen velikim dijelom na sebi i svom bivšem šefu [[Sid Caesar|Sidu Caesaru]]. Mnogi zapleti su bili inspirirani Reinerovim iskustvima kao scenarist TV-serije ''[[Your Show of Shows]]'' (čija je zvijezda bio Caesar).
 
Radnja serije bila je smještena u New York, u studio gdje se snimala fiktivna varijete serija The ''Alan Brady Shaw''. Glavni protagonist je bio Robert "Rob" Petrie ([[Dick Van Dyke]]), glavni pisac skečeva za seriju, kome su pomagali dvoje pisaca - "mašina za viceve" Maurice "Buddy" Sorrell ([[Morey Amsterdam]]) i Sally Rogers ([[Rose Marie]]). Drugi važan protagonist je bila Robova supruga, bivša plesačica Laura Meeker/Meehan Petrie ([[Mary Tyler Moore]]) koja se kao domaćica brinula o njihovom sinu Ritchieju.
 
Većina zapleta epizoda se ticala Robovih nastojanja da smisli scenarij za epizode emisije, što je bila prilika da isprobavanje raznih viceva i skečeva u kojima je do izražaja došao Van Dykeov talent za [[fizička komedija|fizičku komediju]]. Druge su se, pak, epizode ticale privatnog života Petriejevih, pri čemu se ponekad na indirektan način govorilo o važnim društvenim pitanjima kao što su rasni odnosi.
 
Reiner je poslije inzistirao da je planirao da se serija snima samo pet sezona, te je, usprkos velike gledanosti i popularnosti odbio pritisak mreže da joj umjetno produži život.
 
Serija je imala priličan utjecaj na buduću TV-produkciju u SAD, pa se serija ''[[Mad About You]]'' često spominje kao njen neslužbeni remake.
 
[[11.5.]] [[2004]]. je emitirala specijalnu epizodu u kojoj su se nakon 38 godina ponovno okupili likovi iz serije.
 
== Vanjski linkovi ==