Za ostale upotrebe, v. [[Natali Dizdar (album) (razvrstavanje)]].

Natali Dizdar (27. kolovoza 1984 - ), poznata i kao Natalie Dizdar, hrvatska je pjevačica pop izričaja, poznata po hitovima Ne daj i Gazio si me.

Natali Dizdar
Lični podaci
Datum rođenja27. kolovoza 1984.
Zanimanjeprofesorica socijalne pedagogije
Muzički rad
Period aktivnosti2004. -
ŽanrPop
Ostalo
Službene straniceagapa.hr

Biografija uredi

Prvo pojavljivanje u javnosti Natali je ostvarila krajem 2003. u popularnom reality showu Story Supernova Music Talents televizijske kuće Nova TV, gdje biva zapažena zbog snažnog vokala i završava u finalu, kao trećeplasirana iza Rafaela Dropulića - Rafe i Saše Lozara.

Nakon toga, nastupila je duža stanka za Natalie, tijekom koje je pomno biran materijal za njen debitantski album, a u ljeto 2004. izlazi i prvi njen službeni singl, Ne daj, koji odmah uspijeva osvojiti gotovo sve top-ljestvice, kako mainstream, tako i alternativne, te biva nagrađen Zlatnom kooglom za pjesmu godine, nagradom HR Top 20 za najbolje plasiranu pjesmu na top-ljestvicama tijekom godine, kao i trima nominacijama i osvojenim Porinom za najboljeg debitanta. Ne daj se smatra najuspješnijim domaćim singlom 2004. godine.

Nakon još jednog vrlo uspješnog singla, u svibnju 2005. izlazi i dugo očekivani album Natali Dizdar za Croatia Records[1], koji osvaja kritiku i uskoro dostiže srebrnu nakladu. Krajem 2005., album je uvršten na popis deset najboljih domaćih albuma godine po izboru glazbenih kritičara Jutarnjeg lista, a prima i čak osam nominacija za Porin 2006.

Trenutno, Natali je aktivna što se glazbene karijere tiče, promovirajući album i prateći singl Zamjenit ću te gorim.

Diskografija uredi

Albumi uredi

Singlovi uredi

  • Ne daj (tekst) (2004.)
  • Gazio si me (2005.)
  • Svaki put (2005.)
  • Zamjenit ću te gorim (2005.)
  • Istina (2006.)

Eksterni linkovi uredi

  1. Intervju za Momentum Radio Show, http://momentumradioshow.com/2019/12/07/502/