Mundo de fieras

Mundo de Fieras je meksička telenovela produkcijske kuće Televisa. Glavne uloge imali su Gaby Espino, Cesar Evora i Edith Gonzalez. Predstavlja remake istoimene venezuelanske telenovele iz 1991.

Mundo de Fieras
Formattelenovela
KreatorLiliana Abud
RežijaEdgar Ramírez
Alberto Díaz
NastupajuGaby Espino
Cesar Evora
Edith Gonzalez
Laura Flores
Zemlja porijekla Meksiko
Jezik/cišpanjolski
Broj sezona1
Broj epizoda120
Produkcija
Producent(i)Salvador Mejia Alejandre
Trajanje45 min. po epizodi
Emitiranje
Originalni kanalTelevisa

U Srbiji je prikazivana na RTV Pink pod naslovom Beštije, a u Hrvatskoj na Nova TV pod naslovom Ljubav i mržnja.

Sinopsis uredi

Gabriel i Demian identični su blizanci razdvojeni nakon rođenja. Gabriel je odrastao uz luksuz i sigurnost voljenih usvojitelja. Demian je, s druge strane, živio u siromaštvu i bio zanemaren, te je s vremenom postao okrutan i odao se kriminalu. U bijegu od policije stradao je u prometnoj nesreći i ostao bez noge. Kada Demian sazna za Gabriela, njegovim umom zavlada prijezir. Svoje nezadovoljstvo i bijes usmjerava na brata i nastoji učiniti sve da ga uništi.

No, Gabrielov život daleko je od savršenog. Njegova se prva žena, s kojom ima sina Rogelija, razboljela i umrla tijekom poroda njihove kćeri Pauline. Nakon nekog vremena upoznao je Joselyn, atraktivnu mladu udovicu s kćeri i oženio je. Prvih godina braka bili su sretni i dobili sina Luisita. No, nakon što su doživjeli prometnu nesreću u kojoj je Joselyn pobacila, a Luisito ozlijedio noge, njihov odnos se pogoršava. Joselyn je postala bolesno ljubomorna i svakim danom ga sve više udaljavala od sebe. Gabrielovom jadu ovdje nije kraj, jer dom dijeli s njezinim rođacima Clementeom i njegovom hladnom i pohlepnom ženom Miriam.

Demianov je, pak, brak lažan. Iskoristio je Regininu ljubav prema Gabrielu i zavarao ju da je to on. Regina je sramežljiva i njezini su roditelji učinili sve kako bi spriječili taj brak. Kada to nisu uspijeli, Reginin se život s Damienom pretvara u pakao. On ju zlostavlja i maltretira svojom ljubomorom tvrdeći da je njihov sin Juan Cristobal Gabrielov izvanbračni sin.

Juan Cristobal i Gabrielova kći Paulina zaljube se i prisiljeni su boriti se protiv mržnje koja postoji između njihovih obitelji, te protiv zlih spletki Joselynine kćeri Karen. Gabrielov dom dodatno potrese dolazak Clementeove nezakonite kćeri Mariangele. Iako Miriam zabranjuje suprugu da Mariangelu prizna kao svoju kći, dopušta joj da ostane kao Luisitova učiteljica samo kako bi ju ponizila. Ostali ukućani u Mariangeli vide vrijednu mladu ženu.

Među njima je i Leonardo, sin kućepaziteljice Candelarije. Na prvi pogled zaljubi se u nju i nastoji pridobiti njezinu ljubav. Mariangelin dolazak donijet će neočekivane promjene u živote svih, a posebice u Gabrielovo srce. Ipak, Mariangela neće biti jedina osoba koja će utjecati na mir u obitelji i u Gabrielovom životu. Dolores, sestra Joselyninog prvog supruga, izlazi iz zatvora nakon što joj je namješteno bratovo ubojstvo. Ispod njezine ponizne redovničke halje krije se šokantna prošlost koja sada traži pravdu i osvetu.

Uloge uredi

Glumac Lik Opis
Gaby Espino María Ángela “Mariangela” Cruz Glavna junakinja; Luisitova učiteljica
César Évora Gabriel Cervantes - Bravo & Demian Martínez † Glavni junak / Glavni negativac; Gabrielov brat blizanac ; umire u prometnoj nesreći
Edith Gonzalez Joselyn Rivas del Castillo de Cervantes - Bravo † Glavna negativka; počinjava samoubojstvo
Laura Flores Regina Demianova supruga
Ernesto Laguardia Leonardo Miriamin sin; zaljubljen u Mariangelu
Azela Robinson Dolores Tiberijeva majka; dolazi iz zatvora
Rene Casados Nicolas Odvjetnik obitelji Cervantes - Bravo
Sebastián Rulli Juan Cristobal Demianov i Reginin sin
Sara Maldonado Paulina Cervantes - Bravo Gabrielova posvojena kći
Michelle Vieth Karen Farias Rivas del Castillo Negativka; Joselynina kći
Carmen Salinas Candelaria Leonardova posvojena majka
Helena Rojo Miriam de Rivas del Castillo Negativka; Joselynina majka
Margarita Isabel Otillia Federicova supruga
Eric del Castillo German
Juan Pelaez Clemente Rivas del Castillo † Mariangelin otac; ubija ga Joselyn
Lupita Lara Simona
Claudio Baez Federico Otillijin suprug
Javier Ruan Otac Domingo
Paty Díaz Belen
Odiseo Bichir Tiberio
Sheyla Mayeya
Reynaldo Rossano Cortito
René Strickler Edgar † Karenin otac; ubija ga Joselyn

Izvori uredi