Otvori glavni meni
Moj brat Aleksa
Režija Aleksandar Jevđević
Srđan Jevđević
Producent Mirza Pašić
Slobodan Terzić

Olja Varagić
Scenario Đorđe Lebović
Josip Lešić
Uloge Branislav Lečić
Snežana Bogdanović
Alma Prica
Uroš Kravljača
Muzika Ranko Rihtman
Fotografija Mustafa Mustafić
Montaža Kristel Tanović
Studio Beograd film
Forum Sarajevo
TV Sarajevo
Radio-televizija Slovenije
Datum(i) premijere
15. jun 1991 (1991-06-15)
Trajanje 125 min.
Zemlja  Jugoslavija.
Jezik srpskohrvatski

Moj brat Aleksa je jugoslavenski biografski fiolm snimljen 1991. godine u režiji Aleksandsra i Srđana Jevđevića, a po scenariju Đorđa Lebovića i Josipa Lešića. Naslovni protagonist, čiji lik tumači Branislav Lečić, je znameniti bosansko-srpski pjesnik Aleksa Šantić, a radnja kroz njegov život također prikazuje i burne događaje vezane uz historiju njegove rodne Bosne i Hercegovine. Moj brat Aleksa je bio jedan od posljednjih jugoslavenskih filmova premijerno prikazanih pred raspad zajedničke države. Sljedeće godine, neposredno pred početak rata u Bosni i Hercegovini je proširena verzija filma prikazana u obliku TV-serije Aleksa Šantić na programu TV Sarajevo.

RadnjaUredi

Priča o pesniku Aleksi Šantiću, vizionaru i romantičaru i velikom gubitniku u privatnom životu. Rođen je u strogo patrijarhalnoj, bogatoj mostarskoj trgovačkoj porodici, u konzervativnoj društvenoj sredini, u kontroverznim vremenima sa kraja 19 i početka 20 veka.

Vrlo mlad se zaljubljuje u slavonku Anku Tomlinović, ćerku siromašnog fotografa koju ostavlja pod pritiskom svoje porodice.Kasnije upoznaje Zorku Šolinu, mladu i bogatu Mostarku, koja zbog interesa svoje porodice napušta pesnika.

U zrelim godinama, Aleksa Šantić se strasno angažuje u društvenom i političkom životu svoga doba, Slede razočaranjanja, siromaštvo, bolest, usamljenost i izvesnost prerane smrti. O životu pesnika koji je na samrti priča njegov stariji brat Pero Šantić.

UlogeUredi

Spoljašnje vezeUredi